Czarny_28
Aktywny
- Auto
- AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
Grubo Rafciu??????
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na dzień dzisiejszy mamy około 220KM i 450NM (fabrycznie 2.0 170KM).
Auto odpycha się bardzo chętnie i przyjemnie, ale finalne strojenie i hamowania jeszcze przed nami...
Celujemy w 240KM i 470Nm.Brzmi dobrze!
Ciekaw jestem, jak będzie po strojeniu![]()
Długo jeździłem wystrojoną serią na 200/430 i to był bezpieczny maks.Myślałem, że po wymianie turbawki na większą, można się spodziewać większych przyrostów? To naprawdę niewiele więcej od wystrojonej fabryki?
Ja gdzieś tam w odległych planach też chciałem zmienić na większe, razem z IC i wydechem, teraz sam nie wiem...
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Różnica może być znacznie wiekszatak szczerze - w tak relatywnie sporym silniku, jaka może być różnica z wyłączoną klimą? 0.1 litra?
No to u mnie na serii jest wystrojona na 209 i 460nm, na razie efektów ubocznych brak. Stąd moje pytanie, myślałem że po zmianie turbo będzie coś więcej...Długo jeździłem wystrojoną serią na 200/430 i to był bezpieczny maks.
Teraz bezpieczny max to będzie 240/470.
Można bawić się dalej, ale to pociągnie za sobą kolejne mody. Mnie w zupełności wystarczy, tym bardziej, że już teraz bez finalnego strojenia widzę sporą różnicę.
Pozdrawiam.
Rafał
No to u mnie na serii jest wystrojona na 209 i 460nm, na razie efektów ubocznych brak. Stąd moje pytanie, myślałem że po zmianie turbo będzie coś więcej...
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Nie, w kompie pokładowym był oddzielny wskaźnik ECO czy jakoś tak.O jakim wskaźniku mówisz, spalania chwilowego ?
Żeby to stwierdzić, to trzeba by zrobić kilka razy trasę w idealnie tych samych warunkach - odległość, prędkość, temperatura, wiatr etc.szczerze to naprawdę dziwne, bo nawet w Clio 1.2 miałem różnicę 0.2l może. Więcej mi palił z racji zimy niż z faktu że klima chodzi