[159] AR 159 TI alcesa

Z tematu widze że siedzi u Ciebie seryjny zawias TI i 19" prodrive na 2mm dystansie z tyłu? Czy sie myle ;/

Z tematu widze że siedzi u Ciebie seryjny zawias TI i 19" prodrive na 2mm dystansie z tyłu? Czy sie myle ;/
Aktualnie są oryginalne 19" z Giulia 8" ET33. Przód dystans 7mm, tył bez dystansu.
Prodrive są na sprzedaż, a miałem je z dystansem z przodu 15mm a z tyłu 7mm.
Pozdrawiam.
Rafał

Aktualnie są oryginalne 19" z Giulia 8" ET33. Przód dystans 7mm, tył bez dystansu.
Prodrive są na sprzedaż, a miałem je z dystansem z przodu 15mm a z tyłu 7mm.
Pozdrawiam.
Rafał

Rafał, ale Ty zdaje się nie masz seryjnych sprężyn TI, tylko Eibacha, zgadza się?
Na seryjnych aż tak dobrze by nie wyglądała ;)

IMG_20240620_024542201.jpg

Kolejna wakacyjna podróż zakończona sukcesem.
Niestety prawdopodobnie to ostatni nasz wspólny zagraniczny wyjazd z 159.
We wrześniu będzie na sprzedaż.
Gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam na prv, od razu uprzedzem, że wiem co sprzedaję i cena będzie wysoka.
Pozdrawiam.
Rafał

Sprzedam!
Zapraszam na prv
Pozdrawiam.
Rafał

We wrześniu będzie na sprzedaż.

Widziałem ogłoszenie na OLX, cena niemała, ale i samochód zacny, więc pewnie znajdzie się chętny :)
Powodzenia w sprzedaży :)

Jakieś plany na następny wóz?

Pytacie co następne, a odpowiedź powinna być dla was oczywista. Ja już wiem. ;)

Czas mija, a 159 nadal u mnie.
Ostatnio wskoczyły nowe opony letnie Bridgestone.
Samochód do sprzedania w cenie 36.000zl na felgach 18" z oponami letnimi, lub na 19" Giulia z nowymi oponami letnimi Bridgestone w cenie 41.000zl

IMG_20250327_193808625_HDR.jpg

Pozdrawiam.
Rafał

Rafał, trzymam kciuki, żeby to wyjątkowe auto znalazło w końcu nowy dom!
Najlepiej oczywiście u fana marki, który nadal będzie ją utrzymywał w doskonałej formie.

Rafał, trzymam kciuki, żeby to wyjątkowe auto znalazło w końcu nowy dom!
Najlepiej oczywiście u fana marki, który nadal będzie ją utrzymywał w doskonałej formie.

Dochodzę do wniosku, że dzisiaj łatwiej sprzedać zajeżdżonego, bitego ulepa w cenie dobrego auta, którym nie jest, niż faktycznie solidny egzemplarz w cenie nieco powyżej rynkowej... A potem są narzekania, jak to Alfy się psują i jacy to handlarze nieuczciwi...
Pozdrawiam.
Rafał

Dochodzę do wniosku, że dzisiaj łatwiej sprzedać zajeżdżonego, bitego ulepa w cenie dobrego auta, którym nie jest, niż faktycznie solidny egzemplarz w cenie nieco powyżej rynkowej... A potem są narzekania, jak to Alfy się psują i jacy to handlarze nieuczciwi...
Pozdrawiam.
Rafał

Może nie łatwiej, ale na pewno auta, które mają ponad 10 lat i są w doskonałym stanie, bardzo trudno jest sprzedać w cenie adekwatnej do tego stanu.
Myślę, że duże znaczenie ma tutaj ograniczone zaufanie do sprzedawcy, bo przecież wg opisów wszystkie auta wystawione na sprzedaż są super utrzymane, więc po co przepłacać, skoro pewnie i tak będę musiał swoje włożyć.

Ta czy siak, wszystko jest kwestią czasu, więc cierpliwości Rafał!
Jak już ktoś przyjedzie obejrzeć to kupi! :)

Może nie łatwiej, ale na pewno auta, które mają ponad 10 lat i są w doskonałym stanie, bardzo trudno jest sprzedać w cenie adekwatnej do tego stanu.
Myślę, że duże znaczenie ma tutaj ograniczone zaufanie do sprzedawcy, bo przecież wg opisów wszystkie auta wystawione na sprzedaż są super utrzymane, więc po co przepłacać, skoro pewnie i tak będę musiał swoje włożyć.

Tak niestety jest. Poza tym tanie "golasy", które mimo wszystko potrafią być fajnymi autami, nie poprawiają sytuacji. W tej chwili można wyrwać Jaga XE do 50tys z rocznika 2017...
15-letnie auta to najgorsza opcja przy sprzedaży - jeszcze nie youngtimer, gdzie kupujący doceni stan, ale już stare auto :(

Amortyzatory
Powrót