[159] AR 159 TI alcesa

Dzięki za opinie, wydaje mi się, że jest całkiem OK i póki co nie będę kombinował z felgami. Wystarczy, że właśnie po kilku miesiącach użytkowania sprzedałem swoje zimowe 18" półksiężyce...
Rafał, pokazałem Twoją alfe żonie a ona: Felgi-wypas ale te żółte naklejki
Musimy coś z tym zrobić !!!
Nie, bo nie będzie się do czego przyczepić :P

Co to za dzienne masz? Masz fotke z bliska tych dziennych?
Tak jak pisałem Ci na prv, to są halogeny LED dedykowane do jakiegoś Renaulta, ale bez większych kłopotów podchodzą do 159, trzeba tylko pobawić się elektroniką żeby podłączyć je jako DLR. Poza tym nie pasują wtyczki od halogenów które są oryginalne w 159.
Miałem takie rozwiązanie w poprzedniej 159 i sprawdzało się super, więc i w białej je zastosowałem, głównie ze względu oszczędności dla ksenonów oraz estetyki :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Działamy dalej.
Zamontowalem listwy progowe z podświetlanym napisem Alfa Romeo, a na dokładkę zderzaka żeby ją bardziej podkreślić, wkleiłem włoską flagę.
IMAG3177.jpg
Następny etap to bezsprzecznie wymiana folii ochronnej.
Pozdrawiam.
Rafał

Rafał, te felgi w tym kolorze to na prawdę świetny wybór do białej 159!
Jeżeli chodzi o dodatki, typu dokładka zderzaka, to nigdy mi się specjalnie nie podobały, ale u Ciebie aż tak nie rażą ;)

No toś pojechał z tą włoską naklejką... Chyba telepatycznie się zgadalismy

Rafał, te felgi w tym kolorze to na prawdę świetny wybór do białej 159!
Jeżeli chodzi o dodatki, typu dokładka zderzaka, to nigdy mi się specjalnie nie podobały, ale u Ciebie aż tak nie rażą
Dzięki:)
Dokładka póki co zostaje, chyba, że znajdę coś ciekawszego.

No toś pojechał z tą włoską naklejką... Chyba telepatycznie się zgadalismy
Czyżbyś miał podobny plan?

IMAG3187.jpgIMAG3188.jpg
Biała przejechała właśnie około 900km i nadal jest czysta, nie licząc przedniego zderzaka, maski, przedniej szyby i nakładek na lusterka, które wyglądają jak lep na muchy;) Coraz bardziej kocham ten kolor...
Pozdrawiam..
- Rafał

Kupując 2.0 liczyłem się z tym, że zużycie spalania znacznie (tzn 0,5-1,0L) wzrośnie względem poprzedniczki, czyli 159 1.9 16V. Obserwując wskazania komputera pokładowego byłem nawet o tym przekonany, ale jak niewierny Tomasz jak nie zobaczę to nie uwierzę :D Dlatego sprawdziłem spalanie spod dystrybutora. Między tankowaniami przejechałem 930km, trasy były różne, trochę miasto, niewiele autostrady, sporo tras, które wymagają klasycznego wyprzedzania, Spalanie wyszło: 6,44l/100km, przy czym całą trasa pokonana już na kołach 19".
Uważam, że jak na masę i moc samochodu to całkiem przyzwoity wynik.
Pozdrawiam.
- Rafał

Kupując 2.0 liczyłem się z tym, że zużycie spalania znacznie (tzn 0,5-1,0L) wzrośnie względem poprzedniczki, czyli 159 1.9 16V. Obserwując wskazania komputera pokładowego byłem nawet o tym przekonany, ale jak niewierny Tomasz jak nie zobaczę to nie uwierzę :D Dlatego sprawdziłem spalanie spod dystrybutora. Między tankowaniami przejechałem 930km, trasy były różne, trochę miasto, niewiele autostrady, sporo tras, które wymagają klasycznego wyprzedzania, Spalanie wyszło: 6,44l/100km, przy czym całą trasa pokonana już na kołach 19".
Uważam, że jak na masę i moc samochodu to całkiem przyzwoity wynik.
Pozdrawiam.
- Rafał

Przyzwoity? Wyśmienity wręcz! Moja w trybie mieszanym łyka 9-10 litrów na setkę, ale nie powiem żebym jeździł nią wybitnie rekreacyjnie, bo nie po to szukałem takiej wersji.

Widziałem, że przewijał się temat naklejek na tylnych drzwiach i błotnikach - ma ktoś na nie jakąś radę? Albo żeby pozbawić ich tego zżółknięcia albo (najlepiej) pozbyć się ich generalnie?

felgi super - klasyka chyba najladniejsze do tego modelu i fajnie kontrastuja ;)

ta dokladka z Cupry z przodu (w przeciwienstwie do tej ms design z tylu, ktora jest mega) jest wg mnie lekko dyskusyjna - troche jak wąsy/broda ;)
Nie myślałeś żeby ja zrobić w kol nadwozia?

Nie czepiają się szyb? :)

Ogólnie wersja bardzo ciekawa i zindywidualizowana, fajnie że Ci się chce i masz przy tym duzo radości - to widać.
pozdrawiam.

Przyzwoity? Wyśmienity wręcz!
Jestem pozytywnie zaskoczony tym wynikiem :)

felgi super - klasyka chyba najladniejsze do tego modelu i fajnie kontrastuja

ta dokladka z Cupry z przodu (w przeciwienstwie do tej ms design z tylu, ktora jest mega) jest wg mnie lekko dyskusyjna - troche jak wąsy/broda
Nie myślałeś żeby ja zrobić w kol nadwozia?

Nie czepiają się szyb?

Ogólnie wersja bardzo ciekawa i zindywidualizowana, fajnie że Ci się chce i masz przy tym duzo radości - to widać.
pozdrawiam.
Dzięki Szewi za uznanie. Co do dokładki zderzaka, to wąsy wracają do łask :D A tak poważnie, to nie mogę powiedzieć, żebym był z niej zadowolony w 100%, ale póki nie znajdę czegoś co będzie mnie całkiem satysfakcjonować, dokładka zostanie. Owszem, myślałem o jej polakierowaniu, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Zazwyczaj tego typu dokładki są w kolorze czarnym, poza tym ogólnie moja 159 bazuje na kontrastach kolorystycznych, dlatego postanowiłem pozostawić ją czarną.
Pozdrawiam.
- Rafał

Obraź się nie obraź, ale z tymi pożółkłymi foliami na progach wygląda jak spocona laska pod pachami. Zmień to :)

Obraź się nie obraź, ale z tymi pożółkłymi foliami na progach wygląda jak spocona laska pod pachami. Zmień to
Delikatnie to określiłeś ;)
Oczywiście, że zmienię, ale potrzebuję odpowiedniej temperatury żeby zrobić to dokładnie. Folię już mam, czekam na sprzyjające warunki.
Pozdrawiam.
- Rafał

Przyzwoity? Wyśmienity wręcz! Moja w trybie mieszanym łyka 9-10 litrów na setkę, ale nie powiem żebym jeździł nią wybitnie rekreacyjnie, bo nie po to szukałem takiej wersji.

Widziałem, że przewijał się temat naklejek na tylnych drzwiach i błotnikach - ma ktoś na nie jakąś radę? Albo żeby pozbawić ich tego zżółknięcia albo (najlepiej) pozbyć się ich generalnie?

Generalnie zżółknięcia się nie pozbędziesz bo to tylko folia:) Pozbywać się całkowicie kiepski pomysł znając konstrukcje naszych AR gdzie sprzed przedniej osi lubi wydobywać się dużo piasku wody itp. itd.:) Wymień najlepiej ta folie.

Rafał zacnie wygląda twoja White Lady:) Co jeszcze planujesz w najbliższej przyszłości?:)

Pozdrawiam

Delikatnie to określiłeś ;)
Oczywiście, że zmienię, ale potrzebuję odpowiedniej temperatury żeby zrobić to dokładnie. Folię już mam, czekam na sprzyjające warunki.
Pozdrawiam.
- Rafał

Gdzie można dostać takie folie na zmiane?

Piękne auto!

Jestem pozytywnie zaskoczony tym wynikiem :)

Dzięki Szewi za uznanie. Co do dokładki zderzaka, to wąsy wracają do łask :D A tak poważnie, to nie mogę powiedzieć, żebym był z niej zadowolony w 100%, ale póki nie znajdę czegoś co będzie mnie całkiem satysfakcjonować, dokładka zostanie. Owszem, myślałem o jej polakierowaniu, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Zazwyczaj tego typu dokładki są w kolorze czarnym, poza tym ogólnie moja 159 bazuje na kontrastach kolorystycznych, dlatego postanowiłem pozostawić ją czarną.
Pozdrawiam.
- Rafał

fajnie.
Ja bym proponował jednak w kol nadwozia, bo ten cuprowski czarny plastik troche odstaje od fabrycznego dyfuzora (wiem kontrast ma być tak jak tylny dyfuzor..), albo już pójść na całość i walnąć z przodu caly zderzak noviteca:

http://shop.alfisti.net/images/product_images/popup_images/3698_1.jpg

Amortyzatory
Powrót