• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] AR 159 TI alcesa

Delikatnie to określiłeś ;)
Oczywiście, że zmienię, ale potrzebuję odpowiedniej temperatury żeby zrobić to dokładnie. Folię już mam, czekam na sprzyjające warunki.
Pozdrawiam.
- Rafał

Przechodziłęś już przez ten "proces" wymiany kiedyś? Folia łatwo schodzi jak się ją np. nagrzeje mocno czy jak najlepiej to wykonać - może jest na forum jakiś tutorial? No i jeszcze jedno kluczowe pytanie - gdzie, Panie gdzie żeś to zakupił? :)
Z góry dzięki!

Gdzie można dostać takie folie na zmiane?
Chociażby tutaj:
http://chronlakier.pl/
Ja jednak kupiłem folię 3M i będę sam docinał, dlatego, że uważam, że te oryginalne są nieco za małe na polskie drogi.
Ja bym proponował jednak w kol nadwozia, bo ten cuprowski czarny plastik troche odstaje od fabrycznego dyfuzora (wiem kontrast ma być tak jak tylny dyfuzor..), albo już pójść na całość i walnąć z przodu caly zderzak noviteca:

http://shop.alfisti.net/images/produ...ges/3698_1.jpg
Szewi nie namawiaj mnie :p

Piękna jest ta 159!
Dzięki :)

Przechodziłęś już przez ten "proces" wymiany kiedyś? Folia łatwo schodzi jak się ją np. nagrzeje mocno czy jak najlepiej to wykonać - może jest na forum jakiś tutorial? No i jeszcze jedno kluczowe pytanie - gdzie, Panie gdzie żeś to zakupił? :)
Z góry dzięki!
Tak, robiłem to już, chociażby w poprzedniej 159. Z odklejeniem oryginały nie ma problemu, nawet podgrzewać nie trzeba, ale żeby dobrze nałożyć nową to przydałby się ciepły słoneczny dzień i dobra suszarka do włosów lub opalarka.
Pozdrawiam.
- Rafał

Chociażby tutaj:
http://chronlakier.pl/
Ja jednak kupiłem folię 3M i będę sam docinał, dlatego, że uważam, że te oryginalne są nieco za małe na polskie drogi.

Szewi nie namawiaj mnie :p

Dzięki :)

Tak, robiłem to już, chociażby w poprzedniej 159. Z odklejeniem oryginały nie ma problemu, nawet podgrzewać nie trzeba, ale żeby dobrze nałożyć nową to przydałby się ciepły słoneczny dzień i dobra suszarka do włosów lub opalarka.
Pozdrawiam.
- Rafał

OK, dzięki za porady. :)

Ale piękna <3 muszę koniecznie ogarnąć sobie progi z TI

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Rafał będziesz na Dobre bo Włoskie 22.04 w Gliwicach ???

Jako, że pozbyłem się już czarnych 18" półksiężyców zimowych, mimo, że do kolejnego śniegu jeszcze trochę daleko (mam nadzieję), to wpadł już kolejny komplet, który będzie musiał sprostać zimowej aurze, chociaż minionej zimy moja 159 żadnego śniegu nie widziała :D
IMAG3373.jpgIMAG3374.jpg
komplet przywieziony prosto z lakierni, kolor oczywiście grafitowy ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Jest piękna! Biały kolor bardzo pasuje do tego modelu. :)
Gratuluję perfekcyjnie utrzymanego egzemplarza :)

Jest piękna! Biały kolor bardzo pasuje do tego modelu.
Gratuluję perfekcyjnie utrzymanego egzemplarza
Dziękuję.
Ostatnio Alfa napędziła mi sporego strachu...
Z silnika zaczęły się wydobywać bardzo niepokojące stuki. Przez głowę przelatywały mi myśli o kosztownym remoncie silnika...
Na szczęście kol. [MENTION=9575]rybakmj[/MENTION] podsunął mi, jak się później okazało - trafną diagnozę: uszkodzone koło pasowe, które powodowało stuki napinacza paska wielorowkowego. Już jestem po wymianie, więc radość zjazdy ponownie zagościła na twarzy.
Pozdrawiam.
- Rafał

Jak brzmiały te stuki ? Bo ostatnio tez coś dziwnie dźwięki się u mnie pojawiaja

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Brzmi prawie jak obrócona panewka. Dobrze że tak się skończyło
Na szczęście "prawie" robi różnicę :) O panewki byłem raczej spokojny, bo były wymieniane profilaktycznie około 3.500km temu, ale różne myśli do głowy mi przychodziły.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnio [notranslate]Alfa[/notranslate] pojechała na hamownię by sprawdzić co dokładnie generuje jednostka i ewentualnie skorygować.
Po zestrojeniu przez @sdero wyszło 200KM i 430 Nm.
Jak dla mnie wynik w pełni zadowalający. Wiem, że można więcej, ale na seryjnych podzespołach nie widzę sensu. Aktualnie [notranslate]Alfa[/notranslate] przemieszcza się co najmniej sprawnie i w porównaniu do poprzedniej 159 (1.9 16V, 190KM/387Nm) jest przepaść na korzyść obecnej 2.0.
Pozdrawiam.
- Rafał

Alces, możesz podać kod lakieru na felgach? Pięknje wyglądaja po lakierowaniu i sam moje 19' też przemaluję na taki odcień:)

Które felgi masz na myśli? 19" prodrive, czy 18" - wzór ti?
Pozdrawiam.
Rafał

Ostatnio [notranslate]Alfa[/notranslate] pojechała na hamownię by sprawdzić co dokładnie generuje jednostka i ewentualnie skorygować.
Po zestrojeniu przez @sdero wyszło 200KM i 430 Nm.
Jak dla mnie wynik w pełni zadowalający. Wiem, że można więcej, ale na seryjnych podzespołach nie widzę sensu. Aktualnie [notranslate]Alfa[/notranslate] przemieszcza się co najmniej sprawnie i w porównaniu do poprzedniej 159 (1.9 16V, 190KM/387Nm) jest przepaść na korzyść obecnej 2.0.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ladnie.Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót