[159] AR 159 TI alcesa

Wiosna jest już za rogiem, więc trochę zintensyfikowałem prace przy białej 9.
Przyciemniłem szyby (wiem, wiem, przednich nie wolno, ale absolutnie nie podoba mi się kiedy zrobiony jest tylko tył, więc albo wszystko albo nic).
Oprócz tego okleiłem grill i listwy po jego bokach. Następne w kolejce są tuby reflektorów, ale to dopiero jak opuszczę zderzak który ma sporo odprysków od kamyków i będzie lakierowany.
IMAG3048.jpgIMAG3050.jpgIMAG3051.jpg
Z mechanicznych spraw, to na dniach będzie wymieniony olej w przekładni:)
Lepsza sesja będzie po zamontowaniu kół letnich.
Pozdrawiam.
- Rafał

Dobra decyzja z szybami, miałem taką samą zagwozdkę. Niewiele rzeczy wygląda gorzej niż odcięcie szyb tylnych przyciemnionych z przednimi oryginalnymi. Jaki stopień masz?

Bardzo ładne auto:).

Osobiście nie uważam, że brak zaciemnienia przednich szyb nie jest ok.
Wydaje mi się, że jest jest ok.

I te górki żegocińskie - miejsce wielokrotnych moich zmagań rowerowych:).

To żeś panie poszedł po bandzie z tym przyciemnianiem :P Ale wyszło zacnie :)

Rafał dawaj te fotki na tych felgach z Giulii.:)Ja nie mam odwagi ich wrzucać abym nie miał nikogo na sumieniu:)

Hmmmmm.Tego na zdjęciu nie widziałem.

Rafał,

Grill malowałeś plastidipem?
W poprzedniej 159 był plastidip, a tutaj okleiłem folią 3M czarny mat.

Rafał dawaj te fotki na tych felgach z Giulii.Ja nie mam odwagi ich wrzucać abym nie miał nikogo na sumieniu
Haha, :)
Mówisz i masz, chociaż Giulia toto nie jest, to fakt faktem wygląda bardzo dobrze, szkoda tylko, że opona 225/40/18 i dlatego tak to wyszło.
Szerokość 8".
IMAG3059.jpgIMAG3060.jpgIMAG3063.jpg
Pozdrawiam.
- Rafał

Jak dla mnie średnie, nie pasują do sylwetki 159.
Prodrive miażdży system ;)

Mnie te z Giuli nawet na Giulii się podobają. Sorry ;) Na prodrive jeszcze nie widziałem ale choć na półksiężycach wygląda super to szczególnie na sedanie ori 19 z Ti są najładniejsze.

Ostatnia edycja:
Generalnie kwestia gustu i już, co będziemy komu w koła zaglądać ;)

Prodrive to inna bajka, ale i inna cena... W piątek miałem przyjemność spotkać się z pewnym alfisti, który właśnie sprzedał prodrive 19" z oponami za 8.000zł, a to mówi samo za siebie, bo przecież felgi z Giulii QV można mieć taniej :D
Oczywiście, że te 18" ze zdjęć z mojej 159 to nie są felgi z Giulii, ale ukształtowanie ramion trochę do nich nawiązuje. Tak jak pisałem, gdyby opona miała odpowiedni rozmiar to efekt byłby jeszcze lepszy, bo na żywo wygląda to całkiem dobrze.
Co do ściemnienia szyb, to nie wiem, ale jest to najjaśniejsza folia. Muszę zerknąć w dokumenty, bo tam jest to określone.
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót