• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] AR 159 TI alcesa

Moim skromnym zdaniem to do białej najładniejszy kolor felg to misiowy grafit .
Ale wiadomo wszystko kwestia gustu...:)

Teraz zauważyłem, co to siedzi za hebel z przodu? Poliftowe małe Brembo :> ? Tarcze 305mm ?

Ja pikole.wersja ti.

Myślałem, że pakiet Ti nie miał większego wpływu na wielkość zacisków i że w wersji poliftowej są standardowo małe Brembo w 1.9, 2.0, a duże w 2.4, 3.2 :)

- - - Updated - - -

No i przy okazji jedna modyfikacja Ci odpada :P

W wersji TI odpada wiele modyfikacji: duże brembo, felgi > 17, obniżona zawiecha, spoilery, znaczek Ti :)

W pewnym sensie tak :) Wszystko już pomodzone. Ja tylko podwójny wydech zrobię i chyba tyle bo chip chyba odpuszczę :)

alces a to te felgi masz teraz z gulietty że zmieniałeś??
Tak, to są felgi z Giulietty. Poprzednie miały 8" szerokości, a ja na zimę mam opony 225/45/18, więc 7,5" jest idealne.
Pozdrawiam.
Rafał

Na lato miały być 19" ti w pięknym grafitowym kolorze który do białego lakieru pasuje idealnie. Przygotowałem więc takie felgi, kupiłem nowe opony, nawet je zamontowałem, ale stwierdziłem, że nie będę z tej opcji do końca zadowolony. Co może być lepszego? Tylko i wyłącznie 19" prodrive. Niestety na rynku polskim nie do zdobycia. Dlatego przy pomocy kolegi z forum (dzięki salatin) rozpocząłem przygotowania do sprowadzenia takiego kompletu z UK. Niestety nie odpowiadał mi ani ich srebrny ani grafitowy kolor. Chciałem grafit, ale inny:) Dlatego po otwarciu paczek, dziewicze felgi dostały nowy, dobrany komputerowo na podstawie oryginalnego koloru felg AR lakier. I tak oto mam już gotowy, nowy komplet kół na lato :) Na felgach są już opony. Teraz czekamy na wiosnę;)
IMAG2955.jpg
Pozdrawiam.
Rafał

Chyba najładniejsze felgi spośród wszystkich alfowskich ;) Czy to półmat?

Super, czekam na zdjecia na aucie.Jesli masz fotki na 19ti tych ode mnie, to mozesz pokazac w odpowiednim czasie.Tak dla porownania chcialbym zobaczyc, jaka jest faktycznie roznica miedzy tymi dwoma modelami felg.Pozdr

Chyba najładniejsze felgi spośród wszystkich alfowskich Czy to półmat?
W zasadzie tak, nie chciałem typowego metaliku, ale do półmatu trochę brakuje.

To już druga forumowa Alfa z tymi felgami. Z niecierpliwością czekamy na zdjęcia
Jeśli idzie o ścisłość, to trzecia, pierwsza była Misia, ale w tym kolorze który mam ja to pierwsza :D

Super, czekam na zdjecia na aucie.Jesli masz fotki na 19ti tych ode mnie, to mozesz pokazac w odpowiednim czasie.Tak dla porownania chcialbym zobaczyc, jaka jest faktycznie roznica miedzy tymi dwoma modelami felg.Pozdr
Niestety nie zdążyłem ich zamontować na Alfę, a teraz nie mam już na nich opon, ale mniej więcej wyglądałoby to tak:
alfa-romeo-159-2-4-jtdm-ti-4dr-210-bhp-18101380-1.jpg
Pozdrawiam.
- Rafał

no to idziesz po bandzie .....:)

Amortyzatory
Powrót