• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] AR 159 TI alcesa

Oklepane póki co raczej są tylko na zdjęciach i w ogłoszeniach, gdzie królują pojedyncze sztuki wszelakiej szerokości (można mieć na aucie 4szt i każdą innej szerokości :D).
Szczerze mówiąc gdyby ktoś dawał mi prodrive 19" lub 19" z Giulli to mógłbym losować, bo oba są na najwyższym poziomie, ale felgi prodrive już miałem, a tych z Giulli jeszcze nie, więc nastąpiła zmiana. Zawsze obiecuję sobie, że to ostatni raz, ale potem wychodzi tak jak wychodzi :D
Jak będzie opcja na dobrą sesję to myślę, że efekt będzie naprawdę dobry, bo póki co to zdjęcia szału nie robią, a co do samego setup'u to na tył muszę dorzucić jeszcze dystans 2mm i będzie idealnie.
Dzięki za wszystkie opinie i komentarze.
Pozdrawiam.
- Rafał

Jak przeczytałem o zmianie prodrivów to pomyślałem raczej, że to będzie strzał w stopę a tu proszę . Taka niespodzianka. I na pro i na tych wygląda obłędnie czyli na pewno nie jest gorzej. Czy lepiej ? Pewnie kwestia gustu . Mi się podoba . Pozdrawiam.

Pochwal sie kolejną perełką :)

Rafał, wyglądają dobrze i na pewno nie było łatwo ich zdobyć :)
Poprzednie podobają mi się jednak dużo bardziej. Te pasują idealnie do Giulli, która jest bardziej obła od 159, przez co z linią 159 nie komponują się już tak dobrze.

Dzięki za wszystkie opinie, jak widać są gusta i guściki ;)
Kiedy montowałem 19" prodrive opinie były jednoznaczne, wszystkie pozytywne i trudno się dziwić:D
Po zmianie na 19" z Giulii było bardziej "kolorowo" bo zdania są podzielone i powiem szczerze, że nie dziwię się. W pewnym momencie nawet zastanawiałem się czy to dobry wybór... Dzisiaj upewniłem się, że tak, Alfa wróciła po konkretnym myciu, łącznie z praniem tapicerki, myciem, glinkowaniem i woskowaniem lakieru. Nie będę skromny, ale powiem, że wygląda obłędnie. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach zrobię jakieś fotki jeszcze na letnich kołach o ile pogoda pozwoli.
Pozdrawiam.
- Rafał

Nie będę skromny, ale powiem, że wygląda obłędnie.

I o to chodzi! Żeby zacytować klasyka: "najważniejsze, że Tobie się podoba" ;)
A znając Ciebie obstawiam, że to nie są ostatnie felgi, na których zobaczymy Twoją Bellę ;)

Mam nadzieję, że w najbliższych dniach zrobię jakieś fotki jeszcze na letnich kołach o ile pogoda pozwoli.
Czekam z niecierpliwością! :)

A znając Ciebie obstawiam, że to nie są ostatnie felgi, na których zobaczymy Twoją Bellę
Obyś się mylił :D

Jeszcze na letnich? Ja już od miesiąca zimówki :D
Nie ma to większego znaczenia, bo i tak przez zimę będzie stać w garażu :)
Komplet zimówek jest i w razie czego będzie zamontowany, ale może uda mi się jeszcze jakieś fotki strzelić na 19", dlatego zwlekam ze zmianą kół.
Pozdrawiam.
- Rafał

Na sesję na letnich kołach niestety nie było już szans, ale za to wrzucam fotki w zimowej odsłonie.

IMG_20180101_125732.jpg

IMG_20180101_125704.jpg

IMG_20180101_125639.jpg

Pozdrawiam.
- Rafał

Koła są a gdzie ta zima ...?

Niech zostanie tam gdzie jest:)Najlepszego Nikoś:)

Aż się prosi aby koła odsadzić z 10 mm

Zimowe koła też niczego sobie
Dzięki :D

Koła są a gdzie ta zima ...?
Nie wywołuj wilka z lasu, chociaż u mnie za górką stacja Laskowa-ski jest czynna :D
Niech zostanie tam gdzie jestNajlepszego Nikoś
Byleby sobie o nas na Wielkanoc nie przypomniała...

Aż się prosi aby koła odsadzić z 10 mm
Można by i więcej, ale na zimę nie ma sensu, bo kamyki wypiaskują pół nadwozia.

Rafał, "ujdzie"
albo raczej "ujedzie" :D
kolor ten sam co u Ciebie na policyjnych 17"
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót