Android Auto

• Autor wątku Autor wątku Imć
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ale na jakiej zasadzie, że niby?
no indukcyjnie, ale mikro moc porównując do ładowania indukcyjnego dla telefonu. a może nawet nie tyle doładowanie tylko zasilenie na czas transmisji - coś jak karty/naklejki zbliżeniowe RFID (typu karnety narciarskie czy karty parkingowe na abonamentowych parkingach)

- - - Updated - - -

Czyli dobrze zrozumiałem,że jak kupię Giulie z 2017 z ośmiocalowym ekranem to jest szansa dograć AA? Czy po VINie da się sprawdzić czy auto ma radio nadające sie do takiego retroliftu?

ekran nie ma nic do rzeczy. liczy się które radio. auto musi być wyprodukowane gdzieś minimum w drugiej połowie listopada 2017. najbezpieczniej sprwdzić jaka wersja firmwaru jest w radiu - wchodzisz w menu, grzebiesz ustawienia aktualizacje firmwaru aktualna wersja (czy jakoś tak) i masz numer - musi być minimum MV051.xxx.xxx (nowsze to MV056, MV059, MV072,MV080, MV081, MV085 lub ostatnio MV090), musisz minimum wgrać MV056 bo to był pierwszy który wspierał AA, choć jest na sieci update do MV085 polecam. Od MV072 na 8.8" jest ciut większy obraz z kamery cofania - taka mini zaleta.
zmieniasz do tego hub USB na podwójny (musisz, bez niego nie ruszy - tam jest coś a'la chip z licencją - koszt ok 1500zł w ASO), przygotowujesz proxi odpowiednio pod aktywację MESem, potem aktywacja na Witech2 u zaprzyjaźnionego dealera i powinno ruszyć. Do tego możliwe że uda CI się dodać ustawienie wyłączające odjeżdżanie fotela gdybyś kupił alfę z elektrycznymi fotelami i wersją firmwaru ruadia MV051-MV059 (tu manual https://stuff4car.com/?strona=aktualnosc&id=13).

Z drugiej strony mają za niedługo wyjść urządzenia dodające AA?ACP do Giulii bez - min Leo ma coś takiego mieć, więc jeśli to zrobią solidnie, to moze będzie można olać sprawy skupiania się nad zakupem auta z nowym radiem i retrofitem (który nie jest tani i 100% pewny)

Mam Stelvio z 2019. Jak wgrać Android Auto? Jestem laikiem w tych sprawach. Mam apkę AA na telefonie. Działa, ale nic mi nie pokazuje na wyświetlaczu auta.

pisalem, dawalem linki. jak jestes laikiem, nie masz sprzetu i nie znalazles info to odpusc, daj komus zarobic lub kupisz akcesorium ktore to doda

Już zainstalowane. Proste jak drut. Przewód USB musi być oryginał od danego telefonu. ;)
Chodzi jak trzeba.

Kilka dni temu ściągnąłem apkę AA z mirror. Podłączyłem USB do tel. i auta - ale musiałem użyć oryginalnego przewodu USB - ładowarki od tego tel. i wskoczyło mi na wyświetlacz. Wszystko działa. Dodatkowo ściągnąłem Waze. Działa i Google Maps, i Waze.
Auto teraz mam w trasie (bo to Żony), więc nie mogę sprawdzić wersji itd.

Kilka dni temu ściągnąłem apkę AA z mirror. Podłączyłem USB do tel. i auta - ale musiałem użyć oryginalnego przewodu USB - ładowarki od tego tel. i wskoczyło mi na wyświetlacz. Wszystko działa. Dodatkowo ściągnąłem Waze. Działa i Google Maps, i Waze.
Auto teraz mam w trasie (bo to Żony), więc nie mogę sprawdzić wersji itd.

ok, nie było pytania, myślałem ze robiłes retrofit.

Już zainstalowane. Proste jak drut. Przewód USB musi być oryginał od danego telefonu. ;)
Chodzi jak trzeba.

spoko, napisałeś jakbyś chciał robić retrofit (że nie miałeś tej opcji z fabryki). z resztą tu też było pisane wiele razy a podstawa w każdym aucie z AA ori lub dobry kabel USB.

Halo, odeszliśmy od tematu. Ktoś dostał odpowiedź nt. pełnego ekranu w AA? Ostatnio podłączyłem iPhone i zaczęła mnie ta zaślepka denerwować ;p

Uważam że się nie doczekamy. Cięcie kosztów, tornado w zarządzie po fuzji z żabojadami. Będziemy sobie przychodzić do salonów w niedzielę z dzieciakami, siadać za sterami MY2020 i rozkoszować szerokim, dotykowym ekranem.

pytanie do tych co mają AAGateway zainstalowany (beta RC3). Pamiętacie może czy jakieś apk się ściągało na komórkę z XDALabs czy bezpośrednio to się instalowało? Pytam bo podkuszony zostałem do próby z nową próbną wersją AAGateway, okazało się że nie udało mi się jej zainstalować na masterze (nie ciągnęła się z XDALabs), więc postanowiłem wrócić do starej RC3. Niestety jej tez nie mogę pociągnąć na żaden telefon z XDALabs. I co teraz? Ma ktoś może APK albo wiedze jak to szybko rozwiązać? na początku roku wielokrotnie ściągałem tą apkę z XDALabs (po rozwiązaniu problemu z płatnością autoryzacyjną symbolicznego $1)?

Są dwie RC3? Jeśli dobrze pamiętam to ja mam zainstalowane prosto z XDA Labs i nie musiałem nic kombinować.

Jeśli masz problem z pobraniem APK z XDA to napisz do Emila na email i Ci wyśle załącznikiem dobre APK. Robiłem tak kiedyś z niepubliczną Headunit Reloaded. Ewentualnie pomoże co jest nie tak ;)

nie, jedna RC3, ale jest od września apka napisana całkiem od nowa - instaluje się osobne na masterze i slavie, inaczej się nazywają, i inaczej działają - te własnie próbowałem - przesłał mi je ktoś kto zdecydował się na testy. no ale się nie udało jej zainstalować na masterze, a RC3 musiałem odinstalować i tak sobie narobiłem problemu bo też z powrotem RC3 nie da się pociągnąć. wcześniej też nigdy nie miałem problemu z pobieraniem z XDALabs. Napisałem na forum xda-developers i Emil się do mnie odezwał, na priv z nim to załatwiam właśnie. ciekaw jestem co mi napisze, czy przekona mnie na próby nowej, czy przyzna mi rację że dla mojego konfigu (bez roota, oba android 8 i chcę hotspot na slave) lepszym rozwiązaniem póki co jest stara RC3 która w połączeniu z flow-ami z Automate u mnie sobie radzi jako tako.

Trochę zmieniając temat: ostatnio przestała działać mi komenda głosowa "wyślij wiadomość do ..." w android auto. Asystent się po prostu wyłącza. Czy ktoś jeszcze zauważył taki problem?

Pixel 2 XL, Android 10 (problem mógł się pojawić z aktualizacją do 10, ale nie jestem pewien).

Trochę zmieniając temat: ostatnio przestała działać mi komenda głosowa "wyślij wiadomość do ..." w android auto. Asystent się po prostu wyłącza. Czy ktoś jeszcze zauważył taki problem?

Pixel 2 XL, Android 10 (problem mógł się pojawić z aktualizacją do 10, ale nie jestem pewien).

U mnie tak samo :(

A jaką masz wersję Androida?

Bo zauważyłem też, że teraz AA jest wbudowane w system, nie da się go odinstalować - co najwyżej można usunąć wgrane aktualizacje (ale problem u mnie jest zarówno na "systemowej" wersji AA jeszcze ze starym UI jak i na najnowszej aktualizacji).

na pewno pojawiły mi się problemy przy 4.5 albo 4.6 z odpowiedz - gada niezrozumiale coś, ale normalne wysyłanie działało dalej (choć ostatnio nie testowałem)

Wracając do poprzedniego tematu AA po WiFi poprzez AAGateway i mojego problemu z pobraniem - okazało się że na XDALabs mieli jakiś problem, Emil im zaraportował, walczyli i od chyba wczoraj da się już ciągnąć apki. Zaraz się biorę za instalację.

A jaką masz wersję Androida?

Bo zauważyłem też, że teraz AA jest wbudowane w system, nie da się go odinstalować - co najwyżej można usunąć wgrane aktualizacje (ale problem u mnie jest zarówno na "systemowej" wersji AA jeszcze ze starym UI jak i na najnowszej aktualizacji).

Android Auto: 4.5.592854

Amortyzatory
Powrót