pospekuluję trochę. auto masz nowsze, coś zmienili czy to w firmwarze radia, czy zegarów. w 159 mniej więcej działało to tak że różne komunikaty wyświetlane na ekranie pomiędzy zegarami były generowane na CAN z różnym prioritetem - działało to wkurzająco czasem - np nowy utwór przysłaniał na 15 sek np menu w którym grzebałeś i nic nie mogłeś zrobić. kolega maly_777 który zrobiłDPF monitor z funkcjami odczytu różnych parametrów z OBD by CI napisał więcej - były problemy przy różnych konfiguracjach auta że coś przysłaniało obraz który generował ze swojego urządzenia ?(ono rzucało obraz pomiędzy zegary z odczytami z ECU, dało się błędy oczytywać/kasować używając przycicków na manetkach przy kierownicy). zmierzam do tego że w GIulii mogli to podobnie rozwiązać, ciut lepiej dopracowali (nie jest takie wkurzające jak w 159, może też dlatego że niektóre rzeczy jak parktronik wylądował na osobnym wyświetlaczu), ale jednak też im coś nie wyszło - moze w nowszym Twoim aucie coś pozmieniali priorytety, ale nie wszędzie, i stąd brakuje Ci tych komunikatów z nawigacji z google maps? może kiedyś dostaniesz update, choć znając AR nie liczyłbym na to bo raz widziałem że w 159 przez wszystkie lata produkcji nie poprawili wielu banalnych problemów typowo firmwarowych i prostych a dwa tak jak mi nie chcą dać firmwaru nowszego do mojego radia jako próbę remedium na 4 problemy jakie z nim mam i w środę będą po prostu wymianiać radio na nowe. Po Twoich postach sam się zastanawiam jakie niespodzianki mnie czekają po wymianie radia - kto wie, moze u mnie znikną też te piktogramy z navi? dam znać, choć ja pewnie dostanę radio z firmwarem 081.xxx.xxx albo jeszcze jakieś nowsze o ile już jest (dopiero co przyszło do aso po 5 miesiącach od zamówienia, więc powinna być świerzynka jeśli chodzi o hardware/firmware)