[159] Alfina 2.0 JTD

całości na razie nie ma , bo dwie fele trochę w definicji koła się nie mieściły i musze podprostować

coś tam dłubie. dawno takiego rodzyna nie widziałem . po wyciągnięciu rodzyna i kontakcie organoleptycznym miałem wrażenie jak bym gabkę z wanny wyłowił. zaje..... na maxa i mokry starsznie. że to turbo jeszcz budowało ładowanie to cud a pewnie teraz spalanie o pół litra jak nic spadnie i mocy +30 koni . Powietrze to on filtrował znaczy blokował ale zaczynał się rozpadać. Pewnie kawałki były by mielone przez wirnik ssący po czym by lądowały w komorach spalania później pewnie by Garrett powiedział nara . Chłopaki w serwisie dali dupy. Klapy nie wyczyścili i ścianek puchy jak należy , przy skąłdaniu na uczelniaczu nie poskładali i w najgorszym scenariuszu motorownia ubita.
Jak ktoś nie wiem co i jak niech czym prędzej temat sprawdzi u siebie

Ostatnia edycja:
O masakra :O grubo.
a powiedz jak z wymianą tego filtra w 2.0? Ciężko jest czy idize się w miarę łatwo dostać?

Moj mechanior twierdzi, ze bardzo czesto jako pierszy wymienia filtr w 159 klientow bo dostep jest upierdliwy i mechanikom sie nie chce wymieniac i efekt taki, ze auta jezdza po 200k km na jednym filtrze...

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Moj mechanior twierdzi, ze bardzo czesto jako pierszy wymienia filtr w 159 klientow bo dostep jest upierdliwy i mechanikom sie nie chce wymieniac i efekt taki, ze auta jezdza po 200k km na jednym filtrze...

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Raczej nie możliwe. Jak zmieniasz olej to ściągasz osłonę i masz dostęp do filtra. No chyba że oleju tez nie wymieniają przez 200k :)

osłone nadkola trzeba odkręcić i chyba 5 śrubek nasadka 7 . dostęp z dołu czyli leżakowanie i podnieść auto na lewarku albo komfortowo z podnośnika . Przy okazji okazało się , że ten co zamówiłem był nie ten choć wyskoczyło mi , że pasuje ale na opakowaniu z purfluxa nie było 2.0 jtdm tylko wszystkie inne motorownie . Filtr był szczybte za wysoki i musiałem te gumki z obu stron przyciąć , żeby klape można było dokręcić

spec zobowiązuje . układ spowalniania w nowej odsłonie

Ładnie się prezentuje w tym kolorze :)
Pokaż foto całości.

Co to za farba? U siebie w tamtym sezonie malowałem co prawda na czarno, ale zastanawiam się, czy do mojego koloru nadwozia by właśnie taki złoty nie pasował lepiej.

złoty robi robote . ja zrobiłem wstępnie wizualizacje ale czarny słabo wypadł . zniknął w czeluściach . farba jakaś mi została w sprayu . nie cackałem się z tym zbytnio . papier ścierny na mokro , odtłuścić. kilka warstw, naklejki a na koniec bezbarwny .
Na razie Alfina w proszku to z sesją trza poczekać :)

Alfina wyjechała w końcu . Kuminy zrobione. Klasyczny przerost formy na treścią

Ostatnia edycja:
Jakby miala 300ps... kto jedzie z tyłu dwa razy się zastanowi czy podejmować temat... :)

Wysłane z mojego HTC Desire 320 przy użyciu Tapatalka

jak wam się widzi to coś tam jeszcze pocykałem . jedynie z lotu ptaka nic nie mam , bo mi się na dach nie chciało leżć

Meeeega :D super wygląda!

z innego punktu spojrzenia też daje Alfina rade . Dziś nawet na chodniku dwa razy goście wykonali skręt w tył

Wydech wygląda bardzo fajnie :)
Ale te felgi ni w cholerę mi nie pasują :P

Z przodu dodałem swoje 3 grosze. Alfina dostła make up i brwi poszły w black . Zaraz się zrobił w slangu tjuningowym lepszy bad look

Amortyzatory
Powrót