[159] Alfina 2.0 JTD

Uprzednia modyfikacja została poprzedzona wizualizacją wykonaną za pomocą mazaka określanego obecnie jako marker :)

pierwsza wycieczka dla przyjemności jeżdżenia zaliczona i jak to u mnie zwykle bywa, zawsze jest jakiś fajny akcent / Ty razem dość spory odcinek leciałem full boost w w takim towarzystwie :)

Ostatnia edycja:
Dziś na koniec szychty wjazd na rolki i kontrolny pomiar . 176 kunia i 376 niuta . Przyszły tydzień dogrywka

Ostatnia edycja:
nie ma to jak podłubać w weekend przy dziewczynie alfinie
obudowa wymieniona ale nie zdążyłem obejrzeć czy to winna plastiku czy tylko uszczelki , że się poci i płyny ustrojowe wychodzą poza ustrojostwo

poprawianie przepływów w układzie wydechowym

eko zielony

sport + custom

Co to to pierwsze co ktoś trzyma na rękach?

to obudowa chłodniczki egr , która w 2.0 jtd lubi się pocić i bagienko się robi . 150 zł kosztuje wraz z nowymi uszczelkami
trochę metaloplastyki i mamy pełny przelotowy z tłumikiem końcowym . Stojąc z tyłu wydech brzmi jak by się stale wypalał dpf ;)

Dzięki! :D

Nagrasz jakiś filmik jak to brzmi?

Nagram .
Po zabiegach eko off, alfina legitymowała się dziś na hamowni przyrostem mocy rzędu 9 horse power czyli 186 koni i 400 niutów
No i najfajniejszy bonus to nie dostaje już tej duszonki w zakresie między 1000-1800 obrotów co było bardzo irytujące

przy robocie
po prawej fajna jednostka z potencjałem po lewej z fajną pojemnością

Woooooooooooot :O albo grubo albo wcale! :D

jeszcze chwila jeszcze moment i Alfina dostanie wzmocniony pakiet SPORT PLUS
mózg na stół przekazany w ręce mentora
sterownik Bosch made in hungary to trza trochę dodać pikanterii

Ostatnia edycja:
nie ma to jak z dziewczynką nad wode wyskoczyć w plener . tu na rybach i lekki off road

btw
nie dawno na warsztacie pojawił się własciciel jtdm 1.9 , który twierdził, że chyba te 150 konni to jakoś mało i jakiś program by zrobić trzeba . Ogólnie klasyka gatunku

To nagar wynikający z normalnej eksploatacji czy jakaś usterka?

to robota zaworu recyrkulacji spalin znanego powszechnie jako EGR

wykres jeszcze nie skończony, bo w trakcie ktoś przyjechał na strojenie i musiałem spadać z rolek ale dół zrobiony męski i niuty pasują około 470 ale kunie trza poprawić bo nawet 200 jeszcze nie pękło ale coś mnie wczoraj naszło i zabrałem warsztatowy sprzęt pomiarowy w celu sprawdzenia jak alfina po modach się odpycha 0-100 kmh .
9,2 sekundy w wersji SW seria
7,9 sekund the best ale raczej ciężko to wykonać raczej niskie 8

Stówka na zegarze i 5 latek to trza rozrząd wymienić wraz z pompką wody , paskiem wielorowkowym i wszystkimi rolkami z których niektóre już było słychać . Przy okazji rewizja koła pasowego , które też zważywszy na pęknięcia wyjechało z pokładu.
Zamiennik pomimo symbolicznej ceny z technicznego punktu widzenia wygląda lepiej aniżeli ori !

Amortyzatory
Powrót