[159] Alfina 2.0 JTD

W tym roku troche pojeździłem . Jedna awaria w postaci pęknięcia plastiku trzymającego tylnią szybe boczną. Na szczęście obecnie są już dostepne całe mechanizmy wraz z linką bo ta się pogięła i należało wymienić całość .
Przed zimą standartowo filterki , wycieraczki, oliwa oraz eliksir do paliwa i przyszedł czas na tylny układ spowalniania , który siedział u mnie jeszcze od nowości . Za to wyleciało prawie wszystko i wjechały też nowe zaciski
103.jpg

104.jpg

Tarcze i klocki włoskie Metelli a i jeszcze jedna ciekawostka na pro. Wiosną wraz z felami kupiłem 4 nówki oponki Rotala Setula Race . Parametry na etykiecie robiły wrażenie ale nie wiadomo co w realnym świecie i na początek kupiłem dwie . Decybele 69 czyli mega cicho a przyczepność na mokrym B czyli bdd. Głośnosć po pierwszym wyjechaniu zaraz pozytywnie zatwierdziłem bo standart to 71 i róznica w aucie w hałasie spora a kiedyś miałem verdesteiny sensanaty i były to jedna z najcichszych na rynku 69 DB . Ale bardziej testy na mokrym mnie kręciły. Jak gumki sie dotarły byłem w szoku jak ta guma klei. Nawet w listopadzie na bardzo niskich tem. robiła robote ! Mega gumki

Tarcze i klocki włoskie Metelli a i jeszcze jedna ciekawostka na pro. Wiosną wraz z felami kupiłem 4 nówki oponki Rotala Setula Race . Parametry na etykiecie robiły wrażenie ale nie wiadomo co w realnym świecie i na początek kupiłem dwie . Decybele 69 czyli mega cicho a przyczepność na mokrym B czyli bdd. Głośnosć po pierwszym wyjechaniu zaraz pozytywnie zatwierdziłem bo standart to 71 i róznica w aucie w hałasie spora a kiedyś miałem verdesteiny sensanaty i były to jedna z najcichszych na rynku 69 DB . Ale bardziej testy na mokrym mnie kręciły. Jak gumki sie dotarły byłem w szoku jak ta guma klei. Nawet w listopadzie na bardzo niskich tem. robiła robote ! Mega gumki

Wrzuć jakiegoś linka do opon

chyba z tej strony. kupowałem chyba w marcu a były dot 0120 czyli funkel nówki , choć pytałem uprzednio ale oni tam nie widzą i gadają , że nie starsze niż 12 czy 24 ale w sumie przyszły 2 miesiące od produkcji. W ogóle tej gumki nie było rok wcześniej tak więc nie ma starych roczników

Z newsów Alfina ma się dobrze i stwierdziłem, że jednak pójdzie w świat i za miesiąc lub dwa wystawie ją na sprzedaż i kupie na daily coś mniej praktycznego i ekonomicznego ,bo kiedyś jeszcze przydało mi się kombi a obecnie jest zbyteczne to będzie coupe i pewnie w kabrio. Nie wrzucam ogłoszenia, bo według forum nadal jestem świeżakiem i tego przywileju nie mam. Chyba, że ktoś mi wrzuci . Dobrej trakcji i bezawaryjności !

Amortyzatory
Powrót