alfaholicy słupsk

• Autor wątku Autor wątku lukasztm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Problem z ABSem na 99% został rozwiązany. Podczas wymiany chłodnicy klimatyzacji (stara chłodnica 2 dni po napełnieniu zaczęła cieknąć) i ściągnięciu prawego koła zobaczyłem przetarty kabelek od ABS. Przy wymianie klocków mechanik nie zaczepił go wcale! Zrobiłem kilkanaście km i wszystko działa tak jak powinno. Ale na gwarancji zastaną i tak zwrócone przez to przeraźliwe piszczenie. Pochwale się też efektem mojej wczorajszej pracy do 3 nad ranem, a mianowicie- GTA look, czyli lampy takie jak ma Piket.SAM_0283.jpg

No no ładnie wyglądają... :)

A ja z zapytaniem gdzie można tanio klime nabić?
Prezes polecał coś na Przemysłowej ale już zapomniałem jak się nazywa ta firma...

Ja nabijałem tutaj u siebie w Kępnie, sąsiad wymienił chłodnicę, nabił nowym czynnikiem i odgrzybił za stówkę;) a do tego jeszcze browarka postawił:) ale nie bardzo opyla Ci się jechać 450km tylko po to;)

ja proponuje niedzielę...
bo w sobotę nie dam rady...
Może być?

Moze być niedziela. Mam nadzieję, że znajdzie się nas więcej.

(...) zobaczyłem przetarty kabelek od ABS. Przy wymianie klocków mechanik nie zaczepił go wcale! Zrobiłem kilkanaście km i wszystko działa tak jak powinno. (...)Pokaż załącznik 54696

Mam nadzieję, że zauważyłeś, co napisałem na poprzedniej stronie? Ale nadal kłóci mi się to z tym, że ABS się włączał. Raczej kontrolka mrugała w momencie braku kontaktu. Jeżeli następuje awaria układu ABS, co sygnalizuje kontrolka, układ przestaje działać, a ukłąd hamulcowy działa tak, jak by ABS-u w ogóle nie było.

Mam nadzieję, że zauważyłeś, co napisałem na poprzedniej stronie? Ale nadal kłóci mi się to z tym, że ABS się włączał. Raczej kontrolka mrugała w momencie braku kontaktu. Jeżeli następuje awaria układu ABS, co sygnalizuje kontrolka, układ przestaje działać, a ukłąd hamulcowy działa tak, jak by ABS-u w ogóle nie było.

Tak, przeczytałem Twoje posty. Kontrolka w momentach gdy włączał się ABS na 100% nie mrugała. Zaświeciła się tylko kilkukrotnie na stałe, ale po zgaszeniu silnika i odpaleniu na nowo normalnie gasła. Może zwyczajnie jak już się tak wolno toczyłem to kabelek jakoś "łapał masę" od koła i przez to zaczynał działać... nie mam pojęcia. Dziś zrobiłem 80km i problemu już nie ma.

na pewno Motofan przyjedzie jeszcze...
a jak reszta to się okaże na miejscu...

Alfa GT na spocie? chciałbym to zobaczyć ale nie wiem czy mi się uda.

I ja, czyli 18 MC'Donald

Ale w MC będzie cieplutko.

Szkoda że tak kurczowo trzymacie się tego lokalu dla małolatów.

zawsze można lokum zmienić...
piszcie jak wolicie inne miejsca...
mi to obojętnie gdzie się będziemy spotykali...
jestem otwarty na propozycje...

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

nowy kolega się nie zjawił...
a byłem ciekawy tej Alfy GT...
niestety jak zwykle kameralne grono kilku osób a reszta to chyba zapomniała o spotkaniach...
albo przyjeżdżają tylko jak potrzebują pomocy... niestety...

Amortyzatory
Powrót