• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfaholicy słupsk

• Autor wątku Autor wątku lukasztm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MVNc3hjRQ_k

Nasza wspólna fota też się znalazła w tym "teledysku";)

Ktoś będzie w niedzielę? Ja w końcu mogę podjechać. tydzień temu byłem u siebie w wlkp...trochę na bellę poszło- padło mi sprzęgło:( ale już zrobione. tyle dobrego że dwumasa jeszcze w dobrym stanie. Do tego nowe hamulce z przodu- tarcze i klocki. i felerne zaślepianie egr:( był tak zasyfiony że się rozpadl. pozostalo całkowite zaślepienie. jak znajdę dobry w dobrej cenie może się wymieni.

To jak z niedzielą?

Ostatnia edycja:
postaram się być...
Jeszcze jutro napisze czy na 100%...

Witam koledzy, ja jestem przeziębiony i jadę na antybiotykach, mnie nie będzie. Za tydzień na pewno się pojawię.

no to ja również dzisiaj odpuszczam... za tydzień...

Witam
Potrzebuję panewki do korbowodu (komplet) i uszczelkę pod głowicę (2szt.) do AR 145 silnik boxer 1.4
Jak ma ktoś na zbyciu (nowe) to dajcie znać. Odkupię.

Witam Panowie od niedawna mam problem z bella.. Problem wyglada nastepujaco dziwny dzwiek pracy silnika objawiajacy sie w momencie gdy pedal sprzegla jest puszczony... Ktos wie co to moze byc ? Nie mam czasu ganiac po mechanikach zeby odkryc co to moze byc. Dodam ze biegi wchodza plynnie

Po pierwsze: dziwny, tzn. jaki? Po przeczytaniu raczej nic nikt nie powie.
Po drugie: a jak wciśniesz sprzęgło to co się dzieje?

Jak sprzęgło puścisz to słyszysz szmer,czyli skrzynia jest w pracy, jak wciśniesz sprzęgło to jest cisza,znaczy że coś w skrzyni się może sypać lub zużyło z lat eksploatacji i przebiegu. Może to być łożysko, lub słabe smarowanie sprawdź olej w skrzyni.

Motofan dzieki przydatna wskazowka.. Tylko znasz jakis sposob jak sprawdzic olej w skrzyni bez jego wymiany? Bo nie wiem jak sie za to zabrac

Jak sam nie potrafisz lub nie masz warunków, to dzwoń: 59 722 3896 (nowy nr Eltek, poprzednie też zostały ale ten jest do mnie) od 8 do 16.
Tomasz - Prezes-tk

jeśli ktoś jeszcze się zdeklaruje, to mogę podjechać. tydzień temu byłem, oczywiście nikogo nie było. jeśli nikt się nie zdeklaruje, to żona jutro rano jedzie Alfą do pracy...

Ja będę jeśli ktoś zainteresowany

Amortyzatory
Powrót