Alfa Romeo Tonale

To jak zak***ście dobrze napisane.

Trudno się z tym pogodzić ale tak jest.
Nudni ludzie wolą jeździć nudnymi autami bo wszyscy inni dookoła jeżdżą nudnymi autami.
Ludzie mają brzydkie domy, brzydkie żony (mężów) to auta też kupują brzydkie.
Są biedni więc nie stać ich na ekstrawagancję.
A żeby kupić Alfę to trzeba mieć to coś (jaja?)
A żeby się nie zagłaskać to trzeba też przyznać że marka stara się "tak se" I o klienta przesadnie nie walczy...

PS: tysięczny post w temacie, yeeee :)

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

:D :D :D

Normalnie poczułem się rozdarty :P
A już najlepsze są te brzydkie żony - no ale w końcu jak cudze żony wydają się brzydkie, to w sumie chyba dobrze? ROTFL

Znaczy trzeba mieć jaja żeby kupić obecna najnowsza Alfę - nijakiego crossovera? No wyznacznik poziomu testosteronu normalnie .

Znaczy trzeba mieć jaja żeby kupić obecna najnowsza Alfę - nijakiego crossovera? No wyznacznik poziomu testosteronu normalnie .
Widziałeś na żywo? Oglądałeś?
Nijakie to są Mazdy...

Tonale wyglada z miejsca kilka razy lepiej, niż te paździerzowe CX-3 czy CX-5 dla dziadków.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z cennika co jest na naszej stronie 180tys. to nie jest nawet w skórze - trzeba dopłacić 7,5-11tys w zależności od wersji. I opcji do dołożenia jest całe 4 (słownie cztery). W tym wybór koloru. Jak na ".....Alfa rzuca rękawice najbardziej wytrawnym zawodnikom klasy premium. Najnowsze dziecko koncernu ma wszelkie aspiracje, aby stać się czołowym graczem segmentu kompaktowego....." to grubo. Audi, BMW i Mercedes już mają pełne gacie. Ze śmiechu.

Tonale wyglada z miejsca kilka razy lepiej, niż te paździerzowe CX-3 czy CX-5 dla dziadków.

Normalnie kocham te hejterskie wpisy psychofanów, a już najbardziej tych co Alfami nie jeżdżą ;)

Miałem przyjemność obcować z bogato wyposażoną Mazdą CX-5 oraz z bieda wersją Giulii (nie pamiętam, czy Business czy Sport). I powiem tak: paździerz to czułem w Alfie - niestety, aż ból dupę ściskał... Na szczęście wyższe wersje to niebo, a ziemia.
Zalecam nieco obietywizmu i dystansu przy takich ocenach.
Żeby się tylko nie okazało, że te Mazdy dla dziadków okażą się zaraz szybsze od co po niektórych Tonale z tymi nowymi silnikami :D

Normalnie kocham te hejterskie wpisy psychofanów, a już najbardziej tych co Alfami nie jeżdżą ;)

Miałem przyjemność obcować z bogato wyposażoną Mazdą CX-5 oraz z bieda wersją Giulii (nie pamiętam, czy Business czy Sport). I powiem tak: paździerz to czułem w Alfie - niestety, aż ból dupę ściskał... Na szczęście wyższe wersje to niebo, a ziemia.
Zalecam nieco obietywizmu i dystansu przy takich ocenach.
Żeby się tylko nie okazało, że te Mazdy dla dziadków okażą się zaraz szybsze od co po niektórych Tonale z tymi nowymi silnikami :D

Sam wiec widzisz, jakie to porównanie. Bogato doposażona Mazda vs Business Giulia to trochę różnica. Podstawie Ci tutaj Stelvio Veloce TI z ogromnymi połaciami karbonu to nie spojrzysz na Mazdę. A jak odpalisz Alfę i pojeździsz trochę szybciej to Mazda polegnie z kretesem. To auto się nie nadaje do niczego pod katem wrażeń z jazdy. To taczki z wolnossacymi silnikami.

I żeby nie było, ze ja tu wielbię Tonale, bo jest zupełnie ja odwrót. To auto w cenie 180 tys nie będzie się nawet średnio sprzedawać. Jest za droga jak na te osiągi. Za 210-215k ma się Stelvio Veloce 2.0 280km Q4, które kasuje cała swoją marną konkurencje do kwoty 250 tys zł.

Z cennika co jest na naszej stronie 180tys. to nie jest nawet w skórze - trzeba dopłacić 7,5-11tys w zależności od wersji. I opcji do dołożenia jest całe 4 (słownie cztery). W tym wybór koloru. Jak na ".....Alfa rzuca rękawice najbardziej wytrawnym zawodnikom klasy premium. Najnowsze dziecko koncernu ma wszelkie aspiracje, aby stać się czołowym graczem segmentu kompaktowego....." to grubo. Audi, BMW i Mercedes już mają pełne gacie. Ze śmiechu.

To jest cennik Edycji Specjalnej a nie Tonale jako całej oferty modelu. Dlatego ograniczona liczba opcji i kolorów bo ilość samochodów w tej edycji też będzie ograniczona. Skóry nie każdy lubi i dlatego jest w opcji.

To jest analogiczna relacja na zasadzie - skoro ktoś nie widzi, ze wrona nie jest krukiem to dla mnie ma coś ze wzrokiem albo zwyczajnie nie skupił się na danym obszarze. Bo sprawa jest ewidentna i bezdyskusyjna. Twoja działalność w tym wątku tez jest żenująca, co nieraz pokazałeś.

Off top plus niska kultura dyskusji, zgłoszone do moderatora.

Nudni ludzie wolą jeździć nudnymi autami bo wszyscy inni dookoła jeżdżą nudnymi autami.
Ludzie mają brzydkie domy, brzydkie żony (mężów) to auta też kupują brzydkie.
Są biedni więc nie stać ich na ekstrawagancję.
A żeby kupić Alfę to trzeba mieć to coś (jaja?)

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Ja tylko mam nadzieję,że pisałeś to ironicznie.

D

Proponuję nie dyskutować na takim poziomie, ten użytkownik nie jest na poziomie do dyskusji. Nie ma pojęcia o zasadach dyskusji czy wymiany argumentów. Co ciekawe, kompletnie nie rozumie słowa pisanego i sensu.

Proponuję nie dyskutować na takim poziomie, ten użytkownik nie jest na poziomie do dyskusji. Nie ma pojęcia o zasadach dyskusji czy wymiany argumentów. Co ciekawe, kompletnie nie rozumie słowa pisanego i sensu.

Tak się składa, ze ja wszystko rozumiem i widzę, co sobą prezentujesz. Twój jedyny cel to zalogować się tutaj i ponaśmiewać ze słabej sprzedaży AR. I cieszyć się z tego. Ewentualnie wytknąć, ze bazowa Giulia kosztuje 180 tys, gdzie to aktualnie rynkowa, normalna cena za 200 konne auto, a za 20k więcej masz Veloce 280 koni w Q4, ale tego już nie widzisz, bo ci nie pasuje do narracji. Zupełny brak szacunku do takich jak ty, bo na niego nie zasługujesz. Tyle ode mnie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To może dla odmiany trochę konkretów, zamiast jałowych dyskusji z hejterami :P

Na włoskich stronach pojawił się cennik różnych wersji Tonale, które wjadą do salonów w drugim tygodniu czerwca i tak:
Alfa Romeo Tonale Super (35 500 euro, tylko 1,5 hybrid 130 koni mechanicznych) - około 164 tys. zł
Alfa Romeo Tonale Sprint (38 000 euro, tylko 1,5 hybrid 130 koni mechanicznych) - około 175 tys. zł
Alfa Romeo Tonale TI (42 300 euro, tylko 1,5 hybrid 160 koni mechanicznych) - około 195 tys. zł
Alfa Romeo Tonale Veloce (44 800 euro, tylko 1,5 hybrid 160 koni mechanicznych) - około 206 tys. zł
Alfa Romeo Tonale Special Edition (39 000 euro, 1,5 hybrid 130 koni mechanicznych) - 180 tys. zł
Alfa Romeo Tonale Special Edition (41 000 euro, 1,5 hybrid 160 koni mechanicznych) - 190 tys. zł
Wyposażenie Special Edition jest oparte na wykończeniu Veloce, ale dodano do deski rozdzielczej podwójny szary szew i felgi aluminiowe o średnicy 20 cali.

Dostępne pakiety:
Techno Pack - 1800 euro (kamera 360 stopni, alarm martwego pola, asystenta parkowania z bocznymi czujnikami parkowania, itp.)
Premium Pack - 2900 euro (14 głośników Harman Kardon i skórzane fotele, z których przednie są wentylowane z ośmiokierunkową regulacją elektryczną dla kierowcy i pasażera, oraz trzy wspomagania dla kierowcy)

Ostatnia edycja:
Fajnie, ze pojawiły się w Tonale kamery 360 i wentylacja foteli. Czekam na lifting Stelvio/Giulii i będzie ciekawie :)

Amortyzatory
Powrót