Alfa Romeo Tonale

Jutro o 15 oficjalna prezentacja online...
Już kupiłem pop corn i skrzynkę browara.
A tu zonk... ktoś za wcześnie uaktywnił linka:)))
Już nie działa.

Ale co im, do k... nędzy przeszkadzały startujące od pionu zegary?

Ostatnia edycja:
Ukradnę z netu komentarz, pod którym się podpisuje: Ładny samochód, brzydka alfa

Właśnie miałem to wrzucić. To wygląda jak film z premiery :)

Taaa, zaczęło się...
To sobie zobacz na zegary w gtv6, 75, 155, 164 czy 166...
I może jeszcze 24 HP

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

I może jeszcze 24 HP
Znaczy wyznacznikiem "alfy w alfie " są modele po 156, tak?
Żeby było jasne, też uważam, że pionowo ustawione wskazówki byłyby fajnym pomysłem i kontynuacją, odróżniającą od innych aut, ale bez przesady

Tobie Alfa nigdy nie dogodzi :P Nawet nie wiesz, co jest na wyposażeniu tych wersji/pakietów, ale już wiesz, że to głupota i cięcie kosztów. Może więcej wiary, bo to auto na szansę utrzymywać całą markę, choć akurat nie jest to moja bajka :D

Chyba nie uznajesz dwóch wersji wyposażenia za rozrzutność. Chcą uprościć proces produkcji ale w segmencie premium nie można z tym przesadzić. Zreszta większym problemem są silniki a raczej ich brak. Jest tylko bazowy silnik w dwóch wersjach mocy i topowy wariant. Brakuje minimum dwóch wersji mocy miedzi 160 a 275 KM. Wersję 130 KM mogli sobie darować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Znaczy wyznacznikiem "alfy w alfie " są modele po 156, tak?
Żeby było jasne, też uważam, że pionowo ustawione wskazówki byłyby fajnym pomysłem i kontynuacją, odróżniającą od innych aut, ale bez przesady
Każdy ma swój wyznacznik.
No ale właśnie takie smaczki robią robotę, te wskazówki, font, napis giri i inne włoskie, nawiązania do poprzednich modeli.
Wsiadasz do Giulii i wiesz że jesteś w Alfie, wsiadasz do Tonale i to jest zwykły kokpit pasujący do każdej marki...

Chyba nie uznajesz dwóch wersji wyposażenia za rozrzutność. Chcą uprościć proces produkcji ale w segmencie premium nie można z tym przesadzić. Zreszta większym problemem są silniki a raczej ich brak. Jest tylko bazowy silnik w dwóch wersjach mocy i topowy wariant. Brakuje minimum dwóch wersji mocy miedzi 160 a 275 KM. Wersję 130 KM mogli sobie darować.
Jak Giulia startowała od 200KM w benzynie, to marudziłeś, że brakuje słabszego silnika, teraz marudzisz, że Tonale nie ma mocniejszego od 160KM. Może byś się jednak zdecydował, bo trudno Cię zadowolić, a finalnie i tak pewnie nie kupisz, ani Giulii, ani Tonale, więc po co to marudzenie? Załatw w EU, żeby się opamiętali z limitami CO2, to nie będziesz musiał kupować rozbitka z USA z sinikiem 2.0 o mocy 256 KM :P

Z zewnatrz ok. Mysle ze na zywo bedzie lepiej, zazwyczaj tak jest.

Ale to wnetrze? 3 lata na to czekalismy? Wajcha jak z ducato, pokretlo DNA nie mialo miejsca wiec je przykleili gdzie było wolne. Tablet z peżota... I jeszcze ten NFT.. kabaret xD

Nie chcę wiedzieć co za gniota mieli wcześniej że potrzebowali 3 lata żeby wypuścić taki cockpit i silniki.

Ale jeśli dzięki temu alfa się odbije/przeżyje to trzeba wybaczyć. Miejmy nadzieję że wykorzystali te 3 lata a my póki co poprostu ich nie widzimy.
9.jpg

Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk

Kokpit nie zmienił się od prezentacji prototypu, poza tym, że tarcze zegarów nabrały ostatecznego wyglądu.
Tylko dlaczego cyfry są radialnie, a nie poziomo? Czy ludzie zrozumieją powrót do lat 70-tych?
No chyba, że to jest jeden z tematów graficznych do wyboru ;)

Screenshot 2022-02-08 at 09.30.06.png

Ostatnia edycja:

Jak były reklamy Giulii, to słychać było ryk silnika, a samochód latał bokiem, tutaj jakieś stateczne przejazdy i dziwna muzyczka... :)

Skoro już dają te dziadowskie zegary, to mogliby chociaż dać opcję wyboru modelu, z jakiego mają być wyświetlane - np. pierwsza Giulietta, Junior, ARNA albo 8C.

- - - Updated - - -

Każdy ma swój wyznacznik.
No ale właśnie takie smaczki robią robotę, te wskazówki, font, napis giri i inne włoskie, nawiązania do poprzednich modeli.
Wsiadasz do Giulii i wiesz że jesteś w Alfie, wsiadasz do Tonale i to jest zwykły kokpit pasujący do każdej marki...

No już nie przesadzaj, jest gorzej niż w Giulii, ale lepiej niż w Mercedesie:

2022-mercedes-benz-gla-class-suv-dashboard-carbuzz-657113.jpg

Dla mnie linia boczna totalnie Seat. Szkoda.

Ostatnia edycja:
Jak były reklamy Giulii, to słychać było ryk silnika, a samochód latał bokiem, tutaj jakieś stateczne przejazdy i dziwna muzyczka...

no ale gdzie Giulia, a miejski suv, bez przesady :D nie ten target
to ma robic wyniki, nikt z Was tego nie kupi- im wiecej krzyku Alfisti, tym wyzsze slupki sprzedazy

- - - Updated - - -

w moim odczuciu wersja produkcyjna wygląda lepiej, zgrabniej niż się spodziewałem po tych zakamuflowanych wersjach.

tez mam takie wrazenie - spodzewalem sie kupy przez ten kamuflaz, a tu naprawde ciekawe auto.

Cockpit Mercedesa na zywo robi bardzo dobre wrażenie. Jest odważny i swiezy. W tonale wygląda staro.

Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk

Jak Giulia startowała od 200KM w benzynie, to marudziłeś, że brakuje słabszego silnika, teraz marudzisz, że Tonale nie ma mocniejszego od 160KM. Może byś się jednak zdecydował, bo trudno Cię zadowolić, a finalnie i tak pewnie nie kupisz, ani Giulii, ani Tonale, więc po co to marudzenie? Załatw w EU, żeby się opamiętali z limitami CO2, to nie będziesz musiał kupować rozbitka z USA z sinikiem 2.0 o mocy 256 KM :P

Cały czas podtrzymuję, że dla poprawienia wyników sprzedaży Giulia powinna mieć silnik 1.5 litra, np. 160KM. Tak samo twierdzę, że brak wersji mocy w Tonale ok. 200KM jest błędem, który pogorszy wyniki sprzedaży tego modelu i odbiór na rynku jako "usportowionego samochodu o dobrych osiągach".
Jeśli uważasz inaczej to ok , forum jest po to żeby wyrażać swoje opinie.
Z mojego osobistego punktu widzenia silnik 160KM nie przekreśla Tonale o ile osiągi będą na przyzwoitym poziomie. Wolałbym jednak mieć większy wybór jednostek i pewnie nie jestem odosobnionym przypadkiem.

Zanim powiem, czy mi się podoba lub nie, to muszę zobaczyć na żywo, bo Giulia na zdjęciach średnio wygląda, a na żywo zdecydowanie lepiej. Jeżeli Tonale dostanie infotainment od PSA, to będzie świetnie, oglądając ostanie testy Peugeota.

A ja na razie jestem nastawiony pozytywnie, mułki wygladaly moim zdaniem sporo niekorzystniej. Odnośnie radialnego wyglądu zegarów, dobrze by było gdyby był to jeden z widoków do wyboru tym bardziej, że były zdjęcia z mułków z poziomym ustawieniem cyfr

Odnośnie radialnego wyglądu zegarów, dobrze by było gdyby był to jeden z widoków do wyboru tym bardziej, że były zdjęcia z mułków z poziomym ustawieniem cyfr

na 100% beda konfigurowalne zegary, nie wierze zeby tego nie zrobili - glupota porjektowac ekran i wyswietlac na nim jeden motyw :D

Jeżeli Tonale dostanie infotainment od PSA, to będzie świetnie, oglądając ostanie testy Peugeota.

ten z Tonale wyglada jak z nowej 500ki, co tez w sumie komplement

Amortyzatory
Powrót