Żuczek
Nowy
W jaki sposób ta "markowość" Alfy przekłada się na Tonale? Pomijając obrócone cyferki na obrotomierzu to tak średnio, bym powiedział. Czekam, żeby się przejechać tym samochodem (mam dostać, jak będę oddawać Giulię na serwis), ale w trybie "statycznym" w ogóle nie robi jakiegoś pozytywnego wrażenia, jeśli się je porówna z Giuliettą czy 147.
Po pierwsze ma odpowiedni znaczek na klapie. Po drugie dobrze skalibrowany układ kierowniczy, dobrą pozycję za kierowniczą, jędrne zawieszenie. Styl też jest odpowiedni chociaż oczywiście trzeba brać poprawkę na segment. W stosunku do Giulietty brakuje tylko silników. No i cena x2.
- - - Updated - - -
Jak chcesz to się zastanawiaj. Jak wybieram auto pod siebie, to wiem czego chcę, a czego nie - przy czym wybór pomiędzy mocą, a ekologią był zawsze dla mnie prosty![]()
Nie czepiam się mocy tylko segmentu SUV. Szukasz szybkiego samochodu ale świadomie wybierasz cięższy, z większymi oporami powietrza i wyżej zawieszony? A później żeby jakoś to jechało musisz dobrać mocniejszy silnik niż w klasycznym kompakcie/sedanie chociaż prowadzenia i tak dobrego nie osiągniesz. A to wszystko kosztem większego obciążenia środowiska.
Rozumiem, że ktoś potrzebuje SUV-a ze względu na sposób użytkowania ale pakowanie tam mocnych silników to porażka. Przełknąć można jedynie takie rozwiązanie w hybrydzie pług-in bo chociaż planeta na tym nie cierpi.