radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Ta wersja jest bez sensu. Nie rozumiem ogólnie pomysłu Alfy na Tonale, ale to już są jakieś wyżyny absurdu.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
A tutaj g*wnoburzy na temat silników w Tonale ciąg dalszy. Miałem „prawilne” Busso V6, a teraz mam hybrydę w Tonale i wiecie co? Jeździ się super. Na mieście ludzie jeżdżą i ruszają tak ospale, że wystarczy byle gruz z 90KM żeby na światłach odstawić 99% kierowców i to wciskając gaz do połowy. W trasie hybryda też daje radę, 160km/h można lecieć całkiem kulturalnie, jak będę chciał szybciej to wynajmę coś na torze wyścigowym. Średnie spalanie przy zdecydowanej przewadze jazdy po mieście to 7 litrów, przy Stelvio miałbym wynik dwucyfrowy. Mam wrażenie, że niektórzy muszą sobie przedłużać przyrodzenie ilością mocy pod maską na codzień pewnie nie wykorzystując jej nawet w połowie. Mi dużo bardziej zależało na jak najbardziej responsywnym układzie kierowniczym o typowo „alfowym” przełożeniu bo z tego korzysta się zawsze, przy każdej prędkości i osobiście nie znoszę jak trzeba wykonać ćwierć obrotu kierownicy żeby zmienić pas albo ominąć dziurę przez co z miejsca odpadła większość konkurencji.
Ta wersja jest bez sensu. Nie rozumiem ogólnie pomysłu Alfy na Tonale, ale to już są jakieś wyżyny absurdu.
XD przecież to najzwyklejszy w świecie plug-in, w dodatku z całkiem niezłym zasięgiem
236 500 za Edizione Speciale, 243 500 za Ti i 254 500 za Veloce![]()
A tutaj g*wnoburzy na temat silników w Tonale ciąg dalszy.(...) Mam wrażenie, że niektórzy muszą sobie przedłużać przyrodzenie ilością mocy pod maską na codzień pewnie nie wykorzystując jej nawet w połowie..
A bezmarkowy mocny Formentor za 216 tys. ma sens
sprzedaż ruszy z kopyta
- - - Updated - - -
Kupiłeś Tonale to się ciesz, gratulujemy. Nie musisz jednak z tego powodu obrażać użytkowników forum, którym nie podoba się uboga oferta silnikowa. Rozumiem, źe chcesz i sam siebie (i nas przy okazji) przekonać, jak znakomity i elastyczny jest ten silnik.
Ale oferta powinna być szersza i to od startu sprzedaży. Niestety nie jest, dlatego Tonale w żaden sposób nie podbija rynku a wolumeny sprzedaży podałem nieco wyżej. Wszystko na temat.
No właśnie ma
Bo jest bezmarkowy (czyt. brak oczekiwań wynikających z historii marki).
Jak ktoś szuka mocy i szybkiego auta, a design i materiały ma głęboko, to jest właśnie targetem na Formentora.
Tyle, że w Seacie mam wybór. Mogę sobie kupić ekonomicznego Formentora za 130tys,a mogę VZ5 za 350tys. moja kasa - mój wybór. mało tego ten Formentor za 130tys. w standardzie potrafi rzeczy których nie umie nawet najdroższa Alfa w najdroższej konfiguracji (asystent parkowania).A bezmarkowy mocny Formentor za 216 tys. ma sens ? Tez nie a ludzie to kupują.
Alfa jest jeszcze droższa ale chociaż tania w utrzymaniu.
Trochę przesadzacie z tym designem zwłaszcza z materiałami. Nie da się ukryć, ze Formentor to auto z segmentu C, natomiast Tonale to C z jakością wnętrza D, ale oglądałem wiele dużo gorzej zaprojektowanych i wykonanych wnętrz niż w Formentorze. Może po raz kolejny popełnię myślozbrodnie, że lepiej niż w Formentorze jest w Tonale i Quashqai-u z pakietem skórzanym (tak, Nissan ze skórą nie odstaje od jakości Tonale). Reszta peletonu jest na podobnym lub gorszym poziomie niż Formentor. Mnie osobiście bardzo na minus zaskoczył Mercedes i BMW - w modelach z przedziału cenowego Tonale.Jak ktoś szuka mocy i szybkiego auta, a design i materiały ma głęboko, to jest właśnie targetem na Formentora.
A bezmarkowy mocny Formentor za 216 tys. ma sens ? Tez nie a ludzie to kupują.
Alfa jest jeszcze droższa ale chociaż tania w utrzymaniu.
w trybie "statycznym" w ogóle nie robi jakiegoś pozytywnego wrażenia, jeśli się je porówna z Giuliettą czy 147.
Tonale to nowy segment. Wszystkie crossovery są mniej zgrabne niż kompakty.
Którego można kupić 40 tys. taniej:
https://www.otomoto.pl/oferta/jeep-c...-ID6F4ZiP.html
Tak, ma 40 KM mniej - kto dołoży 1 tys. zł za 1 KM?
Można się zastanawiać jaki sens ma moc około 300 KM w Suvie
Jak chcesz to się zastanawiaj. Jak wybieram auto pod siebie, to wiem czego chcę, a czego nie - przy czym wybór pomiędzy mocą, a ekologią był zawsze dla mnie prosty
Dlatego jedni jeżdżą Passatem 1.0 a inni Giulią Veloce - każdy ma inne priorytety.
Przykre jest to, że Alfa zajęła teraz miejsce tych "ładnych, z bajerami", a nie tych "szybkich z pazurem".