FernandoAlfonso
ZBANOWANY
- Auto
- matyczna pralka Samochód: Giulia 2.0 MY21
To raczej nie będzie samochód masowy. I dobrze.
Masy wolą skody i inne Dacie.
Masy wolą skody i inne Dacie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ciekawe co to za 1,5 litrowy silnik... Czy to ten co był zapowiadany kiedyś jako specjalnie projektowany dla Alfy ? Pojemność się zgadza. PSA chyba nie ma takiego , jedynie 1.2 i 1.6 l.
Skrzynia 7 biegowa pewnie z francuzów.
Compass startuje od 122 tys, więc Tonale za pewne wystartuje z okolic 130k. Czy specjalnie podwyższyli ceny to nie wiem, raczej spowodowane jest to rosnącymi kosztami emisji spalin i wszystkimi systemami bezpieczeństwa jakie obecnie są wymagane. Patrząc na cenniki chyba każdej marki można znaleźć wzrost cen.
Ciekaw jestem ceny. Mam wrażenie, że specjalnie podwyższyli cenę bazowej Giulii i Stelvio, żeby dać cenę niewiele niższą, czyli pewnie jakieś 150 tys. za podstawową wersję. Kto to wtedy kupi?
no i niby bylo info, ze premiera Tonale 8 lutego 2022 a tu ani widu ani slychu oficjalnej zapowiedzi, teaserow jakiegos marketingowego belkotu wzbudzenia zainteresowania modelem...
Bezpośredni konkurent X1 startuje od 135 kPLN, a Compass na bazie ktorego jest Tonale 123 kPLN zatem obstawiam, że cennik Tonale będzie otwierać kwota 139 kPLN.
A w innym wywiadzie mówił, że Tonale było niedopracowane chyba pod kątem hybrydy i dlatego wypuszczą auto jak będzie w pełni gotowe.
"W czerwcu zaprezentowana zostanie Alfa Romeo Tonale w klasie kompaktowych SUV-ów premium". cyt Jean-Philippe Imparato (szef Alfy) z autokultu z początku stycznia.
A w innym wywiadzie mówił, że Tonale było niedopracowane chyba pod kątem hybrydy i dlatego wypuszczą auto jak będzie w pełni gotowe.