Alfa Romeo Tonale

ostatnio pojawiło się dużo informacji nieoficjalnych, iż data premiery została ustalona na 8 lutego.
Dzisiaj byłem w salonie i dzisiaj była jakaś konferencja i powiedzieli, że te nie oficjalne informacje miały racje. Premiera 8 lutego

Info od dealera po ostatniej konferencji. Jak będzie zobaczymy. Prezentacja 8 lutego. Od marca można będzie zamawiać wersję specjale. Od 4 czerwca w salonach

Z szerszymi felgami bylby lepszy

No ale Panowie, 1,3 275 guma?

Spójrz sobie na oponeo na dobór opon - tam masz ładnie wszystko podane. I powiem tak - na pewno takie 275 wygląda lepiej niż 225. Optymalny jest jak zawsze złoty środek, ale trzeba brać poprawkę na bryłę SUV - wizualnie to już zupełnie co innego niż osobówka.

Spójrz sobie na oponeo na dobór opon - tam masz ładnie wszystko podane. I powiem tak - na pewno takie 275 wygląda lepiej niż 225. Optymalny jest jak zawsze złoty środek, ale trzeba brać poprawkę na bryłę SUV - wizualnie to już zupełnie co innego niż osobówka.

Wyglądać tak, zgadzam się, ale przydałoby żeby to jeszcze się jakoś toczyło, w sensie miało siłę ruszyć. To miałem na myśli

Wyglądać tak, zgadzam się, ale przydałoby żeby to jeszcze się jakoś toczyło, w sensie miało siłę ruszyć. To miałem na myśli

A tak, racja :)
Ale to już zupełnie inny temat - z tych, czy Alfa będzie miała cuore sportivo jak przystało na włoską markę, czy raczej jakąś eko-wydumkę co to robi dobre spalanie i wrażenie na urzędnikach.

Ale to już zupełnie inny temat - z tych, czy Alfa będzie miała cuore sportivo jak przystało na włoską markę, czy raczej jakąś eko-wydumkę co to robi dobre spalanie i wrażenie na urzędnikach.

No ma być niby 2.0 ponad 250 koni, ale nie w UE...

Pewnie tak, przecież dużo mniej ekologiczne modele są importowane i jest git.

będzie można takie auto sobie ściągnąć np. ze Stanów? Jako używkę?

Myślę, że tak tak jak kolega Żuczek napisał. Indywidualnie tak. Natomiast to nie tyle, że nie mogliby sprzedawać. Pewnie mogliby, ale sobie policzyli, że przy karach za emisję po prostu im się nie będzie kalkulować, zatem nie ma go w ofercie na UE

dla zainteresowanych napędem tonale, pojawił się nowy cennik jeepa compassa, z nowym silnikiem 1.5 i hybrydą 20KM, dane techniczne są na ostatniej stronie

Wyglada na to, że faktycznie wprowadzili nowy silnik 1,5 litra. W Jeepie występuje w wersji 130 konnej i osiąga setkę w 10 sekund. W bazowej odmianie kosztuje 140 tys. i do tej wersji, która jest miękką hybrydą trzeba dopłacić prawie 20 tys. Porównując do zwykłej wersji 1.3 130KM. Ja bym tyle nie dopłacił...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wyglada na to, że faktycznie wprowadzili nowy silnik 1,5 litra. W Jeepie występuje w wersji 130 konnej i osiąga setkę w 10 sekund. W bazowej odmianie kosztuje 140 tys. i do tej wersji, która jest miękką hybrydą trzeba dopłacić prawie 20 tys. Porównując do zwykłej wersji 1.3 130KM. Ja bym tyle nie dopłacił...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podejrzewam,że wersja z MildHybrid jest po prostu lepiej wyposażona, bo w innych markach różnice między zwykłym silnikiem a z MilHybrid są o wiele mniejsze.

Amortyzatory
Powrót