• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

https://www.automotiveworld.com/new...lio-wins-drivers-award-at-carwow-2018-awards/

The Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio has been awarded the inaugural ‘Driver’s Award’ at the prestigious carwow awards 2018, an annual celebration of the best new cars held at The Shard, London.

The carwow judging panel commented “While the Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio may not be the first performance SUV, it’s easily the most fun – in fact it’s more of a laugh to drive than most other pure sports cars and that’s why it wins the carwow Driver’s Award. It’s a true have your cake and eat it car!”

Cześć

Dawno nic nie pisałem bo nie było o czym :)
Teraz jednak nie mogę się powstrzymać od pochwalenia się nowym nabytkiem.
Co prawda samochodu jeszcze nie mam ale mam coś co pozwala mi sądzić, że już „lada tydzień”

Wiele miesięcy temu zamówiłem Stelvio Quadrifoglio NRING :D (planowany odbiór listopad 2018)
Starałem się (choć to niełatwe) o nim nie myśleć ... aż do momentu jak przysłali mi model w skali 1:18

Wiec dzisiaj dzielę się moją „małą” radością a już niedługo „dużą”

ps. dla tych co się mniej intersują podaję, że NRING to wersja Quadrifoglio z full wyposażeniem
(np. fotele Sparco z włókna, hamulce ceramiczno-węglowe, zestaw grający HK czy szklany dach)
plus wyjątkowy lakier: szary mat przeznaczony wyłącznie dla tej wersji.
Liczba modeli ograniczona do 108 szt (na 108-lecie Alfy Romeo) mnie przypadł numer 14.
Poinformowano mnie, że na rynek Polski trafi tylko 1 sztuka.

Jeszcze ciekawostka, że w roku 2019 będę miał szkolenie z instruktorem na torze Nurburgring.

Pozdrawiam

FC14754E-66BD-45F8-9F74-A9C516F219F1.jpg

Ostatnia edycja:
wow Imponujące. Nr 14 to bardzo niski numer :) Gratulacje. Fajny motyw z modelem. Super kolor.

Szczerze gratuluje i zazdroszcze zakupu.
Miło, że w naszej grupie pojawiają się użytkownicy z takimi autami.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Pozytywne zazdro, naprawde. Stelvio Q to swietny samochod, chyba najlepszy jakim kiedykolwiek jezdzilem - niestety za krotko (albo za dlugo, bo nie moge o nim przestac myslec). Praktycznie w ogole nie czuje sie jakby to byl SUV.

Duzo drozsza taka przyjemnosc? :) Oczywiscie nie pytam dokladnie o cene!

Zacny wybór gratuluje!
A gdzie będziesz serwisował ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Gratulacje! Świetna inwestycja (bo przy 108 sztukach to nic innego jak inwestycja!) :D
A tak poza tym zżera mnie zazdrość[emoji16]

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Miło, że w naszej grupie pojawiają się użytkownicy z takimi autami.
Pozdrawiam

No ja jestem użytkownikiem forum od czasów pierwszej Alfy 147 :)

- - - Updated - - -

Zacny wybór gratuluje!
A gdzie będziesz serwisował ?

W Rzeszowie w Auto-Res, zresztą jak inne AR z 4C włącznie.

- - - Updated - - -

Duzo drozsza taka przyjemnosc? :) Oczywiscie nie pytam dokladnie o cene!

Niestety dużo droższa, po pierwsze dlatego, że do ceny doliczone są wszystkie dostępne opcje a po drugie dlatego, że od limitowanych edycji nie ma rabatów (podobnie było z 4C Launch Edition)

ps. najlepsze jest to, że dokładnej ceny nikt mi jeszcze nie podał ... tylko „mniej więcej”

aż do momentu jak przysłali mi model w skali 1:18

ps. dla tych co się mniej intersują podaję, że NRING to wersja Quadrifoglio z full wyposażeniem
(np. fotele Sparco z włókna, hamulce ceramiczno-węglowe, zestaw grający HK czy szklany dach)
plus wyjątkowy lakier: szary mat przeznaczony wyłącznie dla tej wersji.
Liczba modeli ograniczona do 108 szt (na 108-lecie Alfy Romeo) mnie przypadł numer 14.
Poinformowano mnie, że na rynek Polski trafi tylko 1 sztuka.

Oczywiście gratuluję oryginału N'Ring,

a modelu baaaardzo zazdroszczę,
(zwłaszcza, że przymierzam się do uzupełnienia kolekcji o Stelvio Q... na pewno w kolorze Rosso Competizione, ale tym N'Ringiem jestem zaskoczony, i ciekaw czy korzystając z okazji BBR puści jakąś limitowaną serię na rynek).

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Oczywiście gratuluję oryginału N'Ring,

a modelu baaaardzo zazdroszczę,
(zwłaszcza, że przymierzam się do uzupełnienia kolekcji o Stelvio Q... na pewno w kolorze Rosso Competizione, ale tym N'Ringiem jestem zaskoczony, i ciekaw czy korzystając z okazji BBR puści jakąś limitowaną serię na rynek).

Pozdrawiam.
Limitowaną serie od limitowanej edycji? Szczerze wątpię.

Limitowaną serie od limitowanej edycji?

Limitowana seria jest dla właścicieli, jako ciekawy gadżet,

jednak wśród kolekcjonerów modeli są tacy którzy mogą chcieć taki model/być zainteresowani, co firmy chętnie wykorzystują, zwłaszcza, że w pierwszym przypadku, to upominek, a w drugim - potencjalny - towar.

- - - Updated - - -

podoba mi się ta fantazja i możliwości!

Jak w reklamie ☺️
https://youtu.be/iJGuz1NaDIk

Fajny ten garaż: 159 Autodelta, 4C LE, a teraz N'Ring.

Ostatnia edycja:

Fantazji i determinacji mi faktycznie nie brakuje.
Od 2000 roku nie kupiłem innego nowego samochodu niż Alfa Romeo ... i zawzięcie czekałem na nową linię samochodów typu Giulia czy Stelvio (mimo iż chodziły pogłoski i upadku marki i sprzedaży do grupy VW)
Jak się okazało my mieliśmy więcej szczęścia niż miłośnicy Saba !

A co do możliwości ... no cóż, po 18-tu latach prowadzenia własnej działalności gospodarczej
w końcu stać mnie ........ na raty leasingowe ;)

Fantazji i determinacji mi faktycznie nie brakuje.
Od 2000 roku nie kupiłem innego nowego samochodu niż Alfa Romeo ... i zawzięcie czekałem na nową linię samochodów typu Giulia czy Stelvio (mimo iż chodziły pogłoski i upadku marki i sprzedaży do grupy VW)
Jak się okazało my mieliśmy więcej szczęścia niż miłośnicy Saba !

A co do możliwości ... no cóż, po 18-tu latach prowadzenia własnej działalności gospodarczej
w końcu stać mnie ........ na raty leasingowe ;)

Ostatni dzwonek do robienia zakupów , zmieniają się przepisy ...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Można narzekać na Włochów ale Niemcy by tak tego małego modelu nie zrobili ( chodzi mi o tą skórę? z czerwoną nicą ).

Stelvio Q kontra Macan Turbo Performance w najnowszym montorze. Wygralo z duza przewaga Stlevio, kolejny raz... :)

Cześć

...

Wiele miesięcy temu zamówiłem Stelvio Quadrifoglio NRING :D (planowany odbiór listopad 2018)
Starałem się (choć to niełatwe) o nim nie myśleć ... aż do momentu jak przysłali mi model w skali 1:18

...

Pokaż załącznik 251499

Gratuluję wyboru, szacun za determinację, no i naturalnie - zazdroszczę! :rolleyes:

Stelvio Q kontra Macan Turbo Performance w najnowszym montorze. Wygralo z duza przewaga Stlevio, kolejny raz...

Szkoda że wygrywa tylko w testach. Wśród moich znajomych wygrywa Porsche. Namawiałem pokazywałem ale osiągi i cena to nie wszystko. Ludzie chcą legendy a nie legendarnej zawodności. Stelvio na tydzień czy miesiąc zawsze wygra ale żeby tym jeździć to już nie :D Ciekawe ilu dziennikarzy mając do wydania równowartość Stelvio by je kupiło dla siebie jako daily.

azar;2121910... Ciekawe ilu dziennikarzy mając do wydania równowartość Stelvio by je kupiło dla siebie jako daily.[/QUOTE napisał:
Na pewno żaden z tych, dla których Pasek w tedeiku jest symbolem osiągnięć motoryzacji...

Amortyzatory
Powrót