pafka
Nowy
Skoro w połowie roku wyprzedają demówki, to o czym to świadczy?
O tym to świadczy, że większość salonów demówki musi wymieniać co 3-6 miesięcy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
i wtedy je sprzedaja praktycznie bez straty - cena minimalnie nizsza niz to co zaoferowac im sie oplaca przy max rabacie.O tym to świadczy, że większość salonów demówki musi wymieniać co 3-6 miesięcy.
Nie mam pojęcia jak jest jest w markach premium, ale w zwykłych markach ta minimalnie niższa cena na demówki to 10-15%, w zależności od marki i modelu. Nie wiem jak akurat jest w Stelvio, ale upust jest w wysokości 20%, więc wcale bym się nie zdziwił gdyby to było zgodne z oficjalną polityką Alfy i być może również innych marek premium. Oczywiście przy cenie katalogowej 239 tys, 20% robi nam bardzo dużą sumę, stąd ten efekt mega obniżki.i wtedy je sprzedaja praktycznie bez straty - cena minimalnie nizsza niz to co zaoferowac im sie oplaca przy max rabacie.
Nic nie sugerowałem - pytałem tych lepiej zorientowanych, co to oznacza, bo ja widywałem oferty demówek w tym samym okresie, co wyprzedaż rocznika, a nie w połowie roku.No koledzy Ci odpowiedzieli o czym świadczy, a co sugerowałeś?![]()
Ale te demówki na otomoto, to są auta z zeszłego roku (za wyjątkiem 2 sztuk z Poznania), które ceną nie odbiegają od nowych aut z wyprzedaży rocznika!i wtedy je sprzedaja praktycznie bez straty - cena minimalnie nizsza niz to co zaoferowac im sie oplaca przy max rabacie.
[MENTION=6129]Krzysztof[/MENTION] czyli za darmo maja demowki mniej wiecej.
na otomoto jest z 10 takich giuli obecnie, normalna sprawa.
i wtedy je sprzedaja praktycznie bez straty - cena minimalnie nizsza niz to co zaoferowac im sie oplaca przy max rabacie.
[MENTION=6129]Krzysztof[/MENTION] czyli za darmo maja demowki mniej wiecej.
na otomoto jest z 10 takich giuli obecnie, normalna sprawa.
I dlatego jazda testowa takim autem jak Giulia Veloce trwa 15 minut i odbywa się na ruchliwej drodze w godzinach szczytu i niech delikwent sam kombinuje, jak sprawdzić elastyczność i przyspieszenie 280-konnego silnika oraz pracę 8-biegowej ASB, bo jakby dostał auto na weekend, to by nabił zbyt dużo kilometrów i jak to potem sprzedać bez stratyNo tylko oczywiście salon te demówki musi najpierw kupić. Oczywiście dużo taniej niż katalog, a potem trzeba próbować sprzedać przynajmniej bez straty.
I dlatego jazda testowa takim autem jak Giulia Veloce trwa 15 minut i odbywa się na ruchliwej drodze w godzinach szczytu i niech delikwent sam kombinuje, jak sprawdzić elastyczność i przyspieszenie 280-konnego silnika oraz pracę 8-biegowej ASB, bo jakby dostał auto na weekend, to by nabił zbyt dużo kilometrów i jak to potem sprzedać bez straty
Mnie tego nie musisz pisaćZ doświadczenia wiem, że samochód można poznać dopiero po 100km jazdy a najlepiej po ok 200km.
muszą mieć demówki żeby sprzedawać też nówki, a demówki sprzedają mniej więcej po kosztach, więc powiedziałem że mają za free.No tylko oczywiście salon te demówki musi najpierw kupić. Oczywiście dużo taniej niż katalog, a potem trzeba próbować sprzedać przynajmniej bez straty.
Ja jezdziłem Giulią i Stelvio po ok 45 minut, gość wyjechał tylko kawałek, dał mi auto na bocznych krętych/pagórkowatych drogach, potem miałem ekspresówkę ok 15-20km a potem miasto. jednym i drugim podleciałem pod 180km/h na ekspresówce (oczywiście niemiecka autostradaI dlatego jazda testowa takim autem jak Giulia Veloce trwa 15 minut i odbywa się na ruchliwej drodze w godzinach szczytu i niech delikwent sam kombinuje, jak sprawdzić elastyczność i przyspieszenie 280-konnego silnika oraz pracę 8-biegowej ASB, bo jakby dostał auto na weekend, to by nabił zbyt dużo kilometrów i jak to potem sprzedać bez straty
Niektórzy jeżdżą 15 min jak dealer widzi, że ktoś chciał się po prostu tylko przejechać, a ktoś inny godzinę albo weekend jak jest poważnie zainteresowany. Dealerzy raczej nie są głupi i widzą z kim mają do czynienia![]()
Jeszcze jedna uwaga na koniec: sprzedawca tego auta niespecjalnie mnie zachęcał do Veloce, jakby z góry zakładał, że i tak nie kupię tego auta. Pewnie odbył już sporo takich jazd i uznał, że to kolejny "klient", który przyszedł się jedynie karnąć Alfą z 280-konnym silnikiem. Już sam wybór trasy, na który nie miałem żadnego wpływu, na to wskazuje, a warunki drogowe w jakich odbywała się jazda, nie pozwalały nawet na sprawdzenie auta przy prędkościach autostradowych. Można odfajkować kolejną jazdę dla FCA, a na liczniku nie przybyło zbyt wiele kilometrów, więc jako demówka drożej się sprzedaChyba nie tak powinno się sprzedawać auta wycenione na 200 tys.
Mam pytanie
Jak się składa ( wyczepia) małą roletę w bagażniku?
W instrukcji nie widzę takiej informacji.
Wygląda na to, że ten dealer jednak był głupi i nie zarobił, a uzasadnienie znajdziesz w moim podpisieNiektórzy jeżdżą 15 min jak dealer widzi, że ktoś chciał się po prostu tylko przejechać, a ktoś inny godzinę albo weekend jak jest poważnie zainteresowany. Dealerzy raczej nie są głupi i widzą z kim mają do czynienia![]()