• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV Spider] Alfa Romeo SPIDER 916 by SCHNNAZZI

Wymieniłem wszystkie żaróweczki w podświetleniu. W końcu.
Koszt na allegro razem z przesyłką 12 sztuk - 7,60zł
Koszt w sklepie w Biłgoraju 12 sztuk - 36zł
Dobrze, że wziąłem z allegro :)

Wymieniłem akumulator na Centre Plus, bo stary padł.
Kupiłem radioodtwarzacz PHILIPS model CE132 do Spiderka w Biedronce :D za 149zł. Ładnie się spisuje, o niebo lepiej niż stary peiying.. no i ma 2 lata gwarancji.
Myta była w tym roku już 3 razy i w środku raz porządnie wyczyszczona.
Dolałem płynu do chłodnicy i płynu do spryskiwaczy.
Teraz cieszę się jazdą :)

- - - Updated - - -

2013-04-09 16.48.35.jpg2013-04-11 15.06.10.jpg

Zdjęcia jeszcze ze Świąt Wielkanocnych, pogoda nie rozpieszczała.

- - - Updated - - -

Nadal na sprzedaż felgi z oponami zimowymi ze zdjęcia za 650zł.
Aktualnie mam już założony setup letni.

i jak się bella prowadzi? widziałem Cie ostatnio jak śmigałeś po lubelskiej. tylko pogoda teraz nie rozpieszcza bo ciągle leje :)

Cześć interside :D
Ja też Cię widuje na Biłgo.
Wtedy było lipnie z pogodą ale teraz za to nadrabiam :D

Co do Spidera. Ostatnio wymieniłem klocki przód z kolegą na Delphi. Stare były tragiczne. Myślałem że trzeba będzie wymienić także i tarcze, ale po dokładnym obejrzeniu zostały :D
Poza tym robiłem profesjonalną polerke tylnej szyby no i niestety w pełni nie dało jej się odrestaurować. Nadal jest pożółkła. Na pewno jest lepiej niż było, ale do pełni szczęścia należałoby ją wymienić.
Poza tym myje, czyszczę,1001511_616228138401699_1190716684_n.jpg leje i jeżdżę i cieszę się słońcem :)

Cześć interside :D
Ja też Cię widuje na Biłgo.
Wtedy było lipnie z pogodą ale teraz za to nadrabiam :D

Co do Spidera. Ostatnio wymieniłem klocki przód z kolegą na Delphi. Stare były tragiczne. Myślałem że trzeba będzie wymienić także i tarcze, ale po dokładnym obejrzeniu zostały :D
Poza tym robiłem profesjonalną polerke tylnej szyby no i niestety w pełni nie dało jej się odrestaurować. Nadal jest pożółkła. Na pewno jest lepiej niż było, ale do pełni szczęścia należałoby ją wymienić.
Poza tym myje, czyszczę,Pokaż załącznik 100920 leje i jeżdżę i cieszę się słońcem :)

Ładne furki jak bedziesz chciał pozbyć się spiderka daj znać :)

Spiderek dłuugooo ze mna zostanie :P
A po Tym jak się nim jeździ to zmienię go ale co najwyżej na polifta :D

Spider dostał nową szybę plastikową, koszt 400zł.
Malowane 3 elementy, wymieniony rozrząd i polerka całego auta. Koszt 1700zł.
Wymieniłem przedni znaczek 75zł i tylną lampę 100zł.
Wleciało car audio. Przód został oryginalny bo daje radę, za to wpadł głośnik Magnata basowy do tyłu, wzmacniacz Blaupunkta i porządne okablowanie. Teraz ładnie gra. Koszt wszystkiego 500zł.
Alfa dostała nowe spręzyny obniżające -30mm Eibachy i komplet dystansów 20mm z dłuższymi śrubami. Koszt wszystkiego 800zł.
Kupiłem gaśnicę i trójkąt ostrzegawczy, bo nie było :) koszt 30zł.
Jest ząłożony setup letni koła 17cali. Setup zimowy sprzedany. Aktualnie auto stoi w garażu i czeka na wiosnę.

Zima odpuściła, więc zrobiłem co miałem zrobić. A mianowicie wymieniłem przednią szybę na nówkę bo była rysa - koszt 400zł. I wleciał nowiutki znaczek na tył koszt 108zł. Alfa jest już max dopieszczona. Co miałem zrobić i co było w planie to zrobiłem. Teraz tylko czekać wiosny, ściągnąć dach i cieszyć się jazdą :D

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 20140213_105540.jpg
    20140213_105540.jpg
    85.3 KB · Wyświetleń: 328
  • 20140213_150843.jpg
    20140213_150843.jpg
    72 KB · Wyświetleń: 314
  • 20140217_162955.jpg
    20140217_162955.jpg
    122 KB · Wyświetleń: 333
Ładniutki ten Twój Spider :)
Pojeździłoby się bez dachu..

Jeśli chodzi o 156 i mam być szczery kolor okropny, a mówiąc o pajączku... Wiem gdzie będzie piękniej wyglądała.. - u mnie w garażu :D

SPider jest mega śliczna :)
Fajną ma twarz z tyłka ;p

Alfa w końcu dostała drugi komplet felg z oponami. 19 cali 235/35/19. Opony to Hancock. Plus dystanse 20mm. Przód praktycznie wystaje z nadkola. Wygląd fenomenalny.
attachment.php
attachment.php
Prezentuje się świetnie. Alfa jest strasznie brudna ;/ na dniach będzie myta.

Hankook*

Poka, poka, poka! Jak miałem dystanse 20mm u siebie to auto było wiecznie brudne, wszystko z koła szło na karoserię.

Amortyzatory
Powrót