azar
Nowy
Dla osób z Warszawy, które ASO polecacie na serwisy?
Polecają Dukiewicza salon obsługę oraz jeden kolega serwisuje tam nawet Q i jest zadowolony. Drugi też zapowiedział że będzie tam jechał ze swoją Q.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Dzięki za odpowiedzi. Na pewno przez pierwsze 1-2k km będę jechał raczej ostrożnie a potem już normalnie. Pozdrawiam
P.S.
na probe moze kusic szczegolnie w nowym mocniejszym aucie, dlatego wspomnialem zeby sie powstrzymac zanim i silnik i hamulce sie uloza a sami przyzwyczaimy sie do nowego auta. wiesz nie raz np rano w weekend autostrada jest calkowicie pusta - np jak jezdzilem wielokrotnie a1 z Żor 3 pasy pustej drogi, jak sa jeszcze dobre warunki temperaturowe i sucha droga... choc i tak ja w takich warunkach to raczej tempomat na 150 i relaks.gdzie wy chcecie grzać te 200 km??
150 i relaks.
i tu sie zgadzam, o tym tempomacie na 150km/h to bylo odnosnie tego ze 200km/h nie gonie. Moja w piersze 2 tys km Giulia nie widziala autostrady/tempomatu a wlasnie jezdzilem dystanse minimum 15km - np z pracy do domu mialem 3.5km ale jezdzilem na okolo zeby ja najpierw rozgrzac a potem pokorzystac troche z obrotow, poredukowac biegami itp itd. moze przesadzalem, ale z drugiej storny czulem taka frajde z jazdy ze chetnie jezdzilem na okolodługa jazda z jednostajnym dużym obciążeniem czyli właśnie tempomat na autostradzie to najgorzej dla nowego silnika. Nie to, że umrze po 100tys ale lepsze jest korzystanie z całego zakresu obrotów i różne obciążenie.
Witaj w klubie "no S&S"Alfę wczoraj odebrałem i muszę przyznać że już się zakochałem) świetnie się jeździ. Spalanie na trasie lekko jadąc w trybie A wyszli 7,5 (wersja 280km Veloce) póki co spokojnie ja docieram
z rzeczy które zauważyłem to nie działa mi system start stop - ale w serwisie mi powiedział że to normalne że komputer sam wykryje kiedy włączyć SS (ja się nawet cieszę).
z rzeczy które zauważyłem to nie działa mi system start stop - ale w serwisie mi powiedział że to normalne że komputer sam wykryje kiedy włączyć SS
Podejście serwisu czasem mnie przeraża.
Ja swoją odebrałam prawie dokładnie rok temu i S&S zadziałał jak tylko opuściłem bramę wydawalni.
Dzisiaj zadziałał mi chwilę po odpaleniu przy wskazaniu temperatury 5C.
Także ten. Coś cię czarują.
No ja właśnie będę obserwować działanie s&s. A pytanie z innej beczki: jak wyłączyć działanie kontroli trakcji? Oprócz zmiany dna nigdzie nie widziałem przycisku od kontroli trakcji
dla aut bez Security Gateway (produkcja <2018) można chwilowo wyłączyć przez kabelek włączając Dyno Mode w kompie od ABS/TC na 5,10 lub 20 odpaleń samochodu. Druga opcja to zakup takiej przystawki wtykanej do OBD (koszt z EUR300) która wyłącza TC za każdym razem (ale też raczej to działa tylko w autach bez SGW). Pewnie jeszcze podpięcie do kompa ABS interfejsem też to wyłączy, niestety wtedy tryb N i brak również ABS i innych systemów.No ja właśnie będę obserwować działanie s&s. A pytanie z innej beczki: jak wyłączyć działanie kontroli trakcji? Oprócz zmiany dna nigdzie nie widziałem przycisku od kontroli trakcji