Cześć
Dołączam się do tematu.
Interesuje mnie ta Alfa:
http://moto.allegro.pl/item514298022_alfa_164_3_0_v6_1997r_full_wypas.html
Cena nie jest wysoka, więc rewelacji się nie spodziewałem. Miała małą stłuczkę, ale generalnie nadwozie jak na te lata wzorowe, bez korozji i to chyba największa zaleta.
Wnętrze zadbane.
Teraz wady:
- motor strasznie klekocze, dżwięk raczej metaliczny wydobywający się z okolic pokrywy zaworów i pokrywy z korkiem oleju... popychacze? zawory? sprzedawca twierdzi, że przewody zapłonowe do wymiany
- silnik pod spodem dość mocno spocony, wyciek trudny do zlokalizowania bez kanału... sprzedawca twierdzi, że dolewa olej i to niestety Lotosa 10W/40
- przy hamowaniu trzęsie całą budą, sprzedawca mówi, że tarcza skrzywiona, na mój gust może być nawet pęknięta, albo wjechał w jakąś dziurę i pokrzywił zawieszenie.... do sprawdzenia.
Teraz mam pytania. Czy ten motor ma rozrząd na łańcuchu? Z tego co czytałem na forum to popychacze w tych jednostakch lubią klekotać, ale czy przyczyną głośnej pracy mogą być przewody zapłonowe?
Auto podobno sprowadził sprzedawca z Niemczech 1.5 temu roku ale niestety nie posiada dokumentacji. Szyby z rocznika 96. Generalnie Pan trochę handluje samochodami i nie ma czasu na szukanie dokumentów. Do auta daje jeszcze drugi komplet kół i trochę części.
Gdybym miał kupić to na pewno wjadę na kanał itd.
Może ktoś zna tę konkretną Alfę?
Z góry dzięki za odp.