Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Różnica w nowych turbobenzynach ujawnia się jedynie przy spokojnej jeździe przy stałej prędkości. Wtedy 200 konne auto staje się oszczędne , natomiast gdy się depnie i przyciśnie to będzie palić tyle co jego odpowiednik N/A. Jedynie turbo diesle mają w miarę równe spalanie niezależnie od stylu jazdy (w sensie różnica w granicach +50%, a nie jak w benzynie nawet +100%)Kurde spalanie TBi jest troche za duze w 159 jednak za duza masa do ciagniecia. Jak na super nowoczesny silnik roznica miedzy archaicznym 3,0v6 w spalaniu nie powala. Jak jade Gtv kolo 100-120km/h to tez mi spali z 8/9 l
Jedynie turbo diesle mają w miarę równe spalanie niezależnie od stylu jazdy (w sensie różnica w granicach +50%, a nie jak w benzynie nawet +100%)
Krs na prezydęta!!!
No w porównaniu z turbo benzyną to w miarę równe. Ja mam średnie 8l, przy ostrej jeździe skoczy do 12l. W turbobenzynie o podobnej mocy miałbym średnie ok 9-10l a przy ostrej jeździe pod 18l.
Ja również nie potwierdzam. Przy ostrym i częstym przyspieszaniu jest rzeczywiście 15 - 16 litrów. 18 To komputer pokazywał jak stałem przez 40 min w korku, gdzie zrobiłem jakieś 2,5 kilometra.co wnosi ten bezsensowny wpis do dyskusji? Poza tym, ze pokazuje twoją bezsilność merytoryczną?
spalania TBI w wysokosci 18 l nie potwierdzam. Przy ostrej jezdzie było to około 15 litrów, do 16 max. TBI pali sporo ale nie aż tak.
bezczelni już Ci spamerzy się robia![]()
chlopie wstydu nie masz , do takiego auta taki olej ,fe, poczytaj są setki stron o olejach, zacniejszych i o niebo lepszych niz to co masz ,Panowie do silnika Alfa 159 1750 TBI stosowaliście może ten olej CASTROL EDGE FST 5W-30 5L lub proszę o podpowiedz jaki zastosować ,jako zamiennik zamiast tego jaki stosuje serwis
chlopie wstydu nie masz , do takiego auta taki olej ,fe, poczytaj są setki stron o olejach, zacniejszych i o niebo lepszych niz to co masz ,
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ltr_oleju.html
a ja odpowiedzialem wlasnie tak z powodu o ktorym powinienes wiedziec ,"lenistwo"Ja zadałem konkretne pytanie do osób ,które potrafią konkretnie odpowiedzieć lub maja takie auto i taki silnik i wiedza z doświadczenia a nie odsyłać mnie na inne fora aby szukać odpowiedzi