• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa Romeo 159 SW by Goora

• Autor wątku Autor wątku Goora
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Patryczos PW.
Nie będę się tu reklamował w temacie kolegi Goora.
W skrócie to powiem, że wszystko się da ;)

Proxim@Ar, to podeślij coś swojego jak możesz na PW.
Jak coś to bym był zainteresowany całym zestawem (kierownica, gałka, mieszki).

Też się będę przymierzał na mieszki, gałki itp :D dziwnie to brzmi hehe dzieła Proxim@Ar możesz zobaczyć w bazarze w usługach - miazga :) Goora wybierałbyś gałkę i mieszki gładkie czy perforowane? Mi się wydaję, że ładnie wygląda gałka perforowana, a mieszki gładki, no i takiemu zestawowi najbliżej do oryginału jak mnie pamięć nie myli :)

Mieszki na pewno gładkie. Gałka chyba perforowana.
Kierownica góra-dół gładka, a po bokach perforowana.

Taki jest plan wstępnie, ale nie wykluczam, że jeszcze mogę zmienić zdanie jak zobaczę jakieś gotowe dzieła ;)

JJmPisSl.jpg
[/IMG]
gFOKIpMl.jpg
[/IMG]
4taIQWZl.jpg
[/IMG]
cDB7uYJl.jpg
[/IMG]
s9zmE8el.jpg
[/IMG]

Więcej fotek na maila, ewentualnie w temacie.

Już dawno nic nie pisałem w temacie, ale zwyczajnie dlatego, że autko śmiga praktycznie codziennie dając dużo frajdy swojemu właścicielowi i nic większego się nie wydarzyło.

W międzyczasie naprawiłem ostatnią niedziałającą pierdółkę w tym aucie, czyli diodę w drzwiach kierowcy sygnalizującą zamknięcie auta. Operacja prosta i przyjemna, ale działać musi wszystko ;)

Wymienione zostały rónież wkłady lusterek, bo po pierwsze nie grzały praktycznie już wcale, po drugie zdążyły utlenić się na brzegach. Nowe w niebieskawym odcieniu grzeją idealnie i jakoś lepiej w nich widać co zostaje z tyłu.

W ramach przygotowania do zimy zrobiony przegląd i założone zimowe butki - Nexen Winguard Sport 225/50/17. Opony nowe jeszcze po poprzednim właścicielu (pozdro Luke). Fajne, ciche jak na zimówki, oponki. Nie czuję żadnego dyskomfortu po przesiadce na zimowy setup.

No i tym samym obecne felgi oficjalnie zyskały miano zimówek :) Na przyszły sezon letni szukamy czegoś innego. Poszukiwania w toku ;)
A prezentuje się to mniej więcej tak (zdjęcia robione kartoflem):

Jedynie dywaniki gumowe leżą jeszcze spokojnie w piwnicy i czekają na pierwsze deszcze/śniegi. Zima już nie straszna ;)

Dżizas, ktoś odkopał w końcu mój temat! No kto jak nie Ty ;)

No oponki ok. Sprawują się dobrze i w tej cenie to faktycznie bardzo dobra opcja. A co do letnich to coś tam już działamy w temacie ;)

Nie wypada, żeby Franczeska poruszała się w starej, zniszczonej biżuterii, więc dostanie nowe błyskotki :)

Montaż w wolnym czasie, czyli nie wiadomo kiedy.

Od kolegi serath. Wyglądają naprawdę rewelacyjnie.

Widzę, że znaczki kupujemy te same. Foteliki/nosidełka te same. Nieźle ;)

A widzisz. Ja mam taki włanie na oku i na dniach zakup. Robiłeś może fotki jak pasuje do 9-tki?

Amortyzatory
Powrót