• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa Romeo 159 SW by Goora

• Autor wątku Autor wątku Goora
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No więc właśnie za tyn Eibachem się oglądam. Dzięki Panowie za opinie :)
A nie ma nikt na forum jakiegoś lepszego dojścia do tych sprężynek? Bo byłbym skłonny wydać troszkę grosza w przyszłym miesiącu ;)

Ja w 156 mam eibach i też polecam. W połączeniu z amorkami bilstein b8 jest naprawdę komfortowo

Na eibacha -30 to i b6 spokojnie da rade - z tego co pamietam jezeli chodzi o 156 ( ja nawet mialem -30 eibach na amor seria i tez bylo ok )
No ale jak to wyglada tutaj przy 159 to juz nie wiem - ani jaki amor do tego , ani jaka kwota za -30 do 9'tki

No więc właśnie za tyn Eibachem się oglądam. Dzięki Panowie za opinie :)
A nie ma nikt na forum jakiegoś lepszego dojścia do tych sprężynek? Bo byłbym skłonny wydać troszkę grosza w przyszłym miesiącu ;)

pisz do Luka,oferowal sprezyny eibacha.cena ok 600 o ile dobrze pamietam

Ja z rybakiem dalismy cos 550zl rok temu za eibachy -30 pozdr

bo do sedana jak kilka wezmiesz to jest mniej a do tego jest są tańsze.
Co do Belli po zdjęciach sie aż stęskniłem za nia ;)
Nie wiem czemu nie widziałem tego tematu, ale lepiej późno niz wcale:)
Niech lata;D

Ostatnia edycja:
Lata, lata. Aktualnie również na wyjeździe. Sprawuje się grzecznie ;)
Co do fotek to niedługo będą kolejne. Żona zawsze narzeka, że mam na kompie więcej fotek swojego auta niż jej :P

No i są fotki ze światecznej wyprawy. W święta pękło jakieś 1000km, a poniżej spontaniczne fotki na potwierdzenie ;)

No sceneria fajna tylko alfa sie cos w niej chowa :-)

No i namówiłes mnie, tez kupiłem:-)

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..

Taaa, wreszcie sie doczekałem, wpadnij w weekendtdo grilla i małe co nieco zrobimy z naszymi pięknymi:-)

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..

Czasu na modzenie nie ma, więc i nic znaczącego się nie dzieje, ale jakiś mały upik trzeba wrzucić ;)

Alfa dostała nowe welurowe dywaniki. Jakość wykonania świetna. Grube i miłe w dotyku (zdjęć w środku jakoś nie zrobiłem).

No i jak to kobieta bez kosmetyków się nie obejdzie :)

Do tej pory kupowałem raczej kosmetyki z marketów, ale czas wypróbować coś lepszego. Na razie miałem okazje przetestować środek do wnętrza i do usuwania smoły i owadów. Jedno i drugie daje radę. Oponki jeszcze nie wyczernione, a i na glinkę trzeba znaleźć więcej czasu. Nie znam się na car-detailingu, więc zakupiłem to co do tej pory używałem najczęściej.

Z innych aktualności wreszcie wymieniony został rozrząd (rolki INA, pasek Contitech, pompa SKF) i zaliczyliśmy kolejną wyprawę. Tym razem Karpacz i prawie 900 km dorzucone do licznika :)
Swoją drogą w samym Karpaczu widziałem bliźniaczkę swojej (tylko nie jednojajową, bo sedan ;) ) i piękną, czarną SW w TI. Bez klubowych ramek, więc nie szukałem właścicieli ;)

Dywaniki naprawdę wyglądają na solidne. Gdzie je kupiłeś? :)

Na alledrogo. Ponoć oryginalne, ale to różnie bywa. Fakt, że były w folii z logami "Alfa Romeo Accessori" i swoje kosztowały ;)
Jakość wykonania jest bardzo dobra. Są grube i welur gęsty. Tak grube, że do wygięć podłogi trzeba je trochę podgiąć, ale potem już jest ok. Dziwne jest tylko łączenie na tylnych, bo przechodzi przez tunel, ale jak się ułożyły już to nic nie sterczy. Dookoła obszyte taką jakby skórką. Do tego aluminowe plakietki "159" na przednich.

Z minusów to stopery ma tylko dywanik kierowcy, ale moim zdaniem to żaden problem, bo zakup stoperów to groszowe sprawy. W planach jest właśnie to uzupełnić.

mam takie 3 rok i jak nowe,sa naprawde mocne

Witam, a można linka do alledrogo albo nik bo powoli przymierzam się do zakupu, u mnie stopery są tylko po stronie kierowcy a powinny też po stronie pasażera ?

Pzdr.
Łukasz

Dokładnie. Mam takie jak z pierwszego linka.

Amortyzatory
Powrót