75andrew155
Administrator ds. moderatorów
- Auto
- 155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
W eperze wpisując VIN autaJak to sprawdzić?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W eperze wpisując VIN autaJak to sprawdzić?
No to sie trochę zapetliłem z tymi hebelkami, zaciski wchodzą ale felga już nie, trzeba szukać odpowiednio zbudowanej felgi żeby upchać brembo 4tłoczkoweja swoją stroję pod nowe hebelki
przymierzałem i brakuje około 13mm wydawało by się żeby dać dystans 15mm pod koło ale wyglada to okropnie, koło wyłazi po za obrys błotnika i jest kicha. Ze Speedlajnem jest jeszcze gorzej.A te oz z Czerwonej nie podejdą?
przymierzałem i brakuje około 13mm wydawało by się żeby dać dystans 15mm pod koło ale wyglada to okropnie, koło wyłazi po za obrys błotnika i jest kicha. Ze Speedlajnem jest jeszcze gorzej.
Ciekawe bo ori felgi od coupety 16" szerokość 7" mają ET 40 i jest dobrze bez dystansu.
Też doszedłem do takiego wniosku że trzeba dobrać odpowiednio wyprofilowane ramiona w feldze. Na naszych felgach brakuje około 2 centymetrów żeby zmieścić zacisk. Dokładając dystans 20mm koło wystaje paza obrys błotnikaProblem jest z kształtem ramion, nie z ET. Kombinowałem już z tym, i sprzedałem w końcu zaciski, bo mi się znudziło szukanie odpowiedniej felgi.
wszystko oprócz kół bo są brzydkie ale bez nich nie da się tego złozyć w całośća Co wsadziłeś do siebie od Fiaciura oprócz zacisków?
a co to zmieni?prosciej zalozyc 17-stki
mniej kombinacji
prosciej zalozyc 17-stki
mniej kombinacji
w
a co to zmieni?
Nic to nie zmieni.
Kupiłem nawet piasty/zwrotnice na 5 śrub i pasowałem wszystko co mam, i tylko OZ Superleggera weszły, ale ET za małe i wali w rant błotnika.
Tak czy inaczej trzeba kombinować. Mam jeszcze jedne po odnowieniu od 145 i sprawdzę w wolej chwili, ale póki co jeszcze silnik w proszku niestety.
Lepiej gdyby ktoś podpowiedział jak wydech zbudować od podstaw, żeby 3.0 lepiej oddychało. Mam nadzieję, że zima pozwoli na kombinacje przy 155.![]()
No i nastepna robótka i przeróbek też jest sporo
Od spidera 3 litry czyli takie kolektory jakie powinny być przy tym silniku, żeliwne idą na złom. Trzeba przerobić portki do tych rurowych kolektorówOd 164 24v?
Od spidera 3 litry czyli takie kolektory jakie powinny być przy tym silniku, żeliwne idą na złom. Trzeba przerobić portki do tych rurowych kolektorów
Dobra porównam a tak dla przypomnienia: jak tam skrzynka 6 biegowa pasuje do tego silnika? miałeś obadaćGdybyś mógł porównać średnice wewnętrzne tych kolektorów to będę wdzięczny. kupiłem ostatnio silnik 2.0 Turbo z kolektorami rurowymi od 166, i może to będzie coś podobnego jak tutaj.