[155] ALFA ROMEO 155V6 ( foty,historia, technika, dyskusje )

Oprócz piast zostają te nieszczęsne półosie które psują się ot tak z nie wiadomo jakiej przyczyny, kilka razy spotkałem się z tym że wymiana tego prostego kawałka pręta pomogła. Można spróbować dać półoś samą do wyważenia i zobaczyć co się stanie.

Oprócz piast zostają te nieszczęsne półosie które psują się ot tak z nie wiadomo jakiej przyczyny, kilka razy spotkałem się z tym że wymiana tego prostego kawałka pręta pomogła. Można spróbować dać półoś samą do wyważenia i zobaczyć co się stanie.

Mam taki zamiar, ewentualnie przełożę całe zwrotnice.

V bieg 3000 obrotów i prędkość 118-120km/h

Skrzynia od Spidera jest dłuższa.
Przy 4000 obr na 6 biegu mam trochę pond 130 km/h.
Potrzebuję gdzieś sprawdzić jakie przełożenia mają skrzynie od 166 V6 i GTV, bo coś trzeba pokombinować, a tak zmieniać skrzynie i lokować kolejne PLNy zaczyna mi się powoli nudzić.

- - - Updated - - -
[MENTION=25836]Suzumushi[/MENTION] jaki masz rozmiar opon założony w swojej Q4 ?

ale pamietaj ze ja mam q4 na eibachach z bilsteinem b6
wiec auto siedzi nizej a to nieco zmienia geometrię + dystansy na wszystkich 4 kolach

w

ale pamietaj ze ja mam q4 na eibachach z bilsteinem b6
wiec auto siedzi nizej a to nieco zmienia geometrię + dystansy na wszystkich 4 kolach

w

Również mam B6, i szukam właśnie tych sprężyn, bo moim zdaniem najlepiej na nich się jeździ. :)
Koła jakie planuję założyć to OZ Ultraleggera .
Aktualnie mam sprężyny od wersji SPORT, bo seria wyglądała jak terenówka.

jaki na przodzie?

wszystkie 4 takie same, zmierze wieczorem w garazu bo z glowy nie pamietam to Ci napiszę

- - - Updated - - -

Również mam B6, i szukam właśnie tych sprężyn, bo moim zdaniem najlepiej na nich się jeździ. :)
Koła jakie planuję założyć to OZ Ultraleggera .
Aktualnie mam sprężyny od wersji SPORT, bo seria wyglądała jak terenówka.

Ultraleggery mowisz chcesz
a nie chcesz moich ?:)
ja bym chetnie wrocil do OZ Crono HT...

W

wszystkie 4 takie same, zmierze wieczorem w garazu bo z glowy nie pamietam to Ci napiszę

- - - Updated - - -

Ultraleggery mowisz chcesz
a nie chcesz moich ?:)
ja bym chetnie wrocil do OZ Crono HT...

W

mam swoje ;) Sorki, 17 mam Superleggery tylko, ultra bym przygarnął, jakbym trafił w rozsądnej kasie ...

- - - Updated - - -

tanio to to raczej nie będzie ;)

Ostatnia edycja:
A potem przyjdą wyznawcy Alfa Romeo i Cię zjedzą swoją poprawnością...IMG_0121.jpg

A potem przyjdą wyznawcy Alfa Romeo i Cię zjedzą swoją poprawnością...Pokaż załącznik 222409

Jako że po roku obecności jestem już co nieco oblatany z forum, to strzelam, że jest to ex 155 Tomiego:confused:.
Aczkolwiek pamiętam foto z innymi felgami, chyba Ronal, ale nie jestem pewien.

A co do poprawności, to w autach Alfa Romeo jestem zwolennikiem felg Alfa Romeo:).
No chyba że coś innego zwala z nóg.

O tym właśnie wspomniałem. Podpowiem tylko ze mam 4 zestawy felg do 155 w tym 2 oryginalne - i zależnie od własnego widzimisie je dobieram... Niestety Wujek ale zdjęć Twojej 155 nigdzie nie znalazłem.

O tym właśnie wspomniałem. Podpowiem tylko ze mam 4 zestawy felg do 155 w tym 2 oryginalne - i zależnie od własnego widzimisie je dobieram... Niestety Wujek ale zdjęć Twojej 155 nigdzie nie znalazłem.
nie bierz na poważnie tego trolla forumowego. Każdy zakłada felgi takie jakie jemu sie podobają ja mam czarne speedlainy i co ten troll będzie wypisywał takie brednie niech sam sie wali po łbie.
Nigdy nie napisze coś technicznie pozytecznego tylko wiecznie trolluje każdy temat i wtrąca wątek o przezajebi...tej swojej 155 aż się zygać chce czytac te pierdoły Wujkowe

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót