[155] Alfa Romeo 155 2,5 V6 Majkel

Ten jest jakis inny.,markotny...W zasadzie nigdy nic nie mówi. Z tyłu na półce siedzi jego wersja mini, także obydwaj dbają aby Alfie nie było smutno. Ten większy jeździ ze mną już dość długo. Jak miałem 33 to też zajmował szczytne miejsce pasażera.

Majkel napisał:
Ten jest jakis inny.,markotny...W zasadzie nigdy nic nie mówi. Z tyłu na półce siedzi jego wersja mini, także obydwaj dbają aby Alfie nie było smutno. Ten większy jeździ ze mną już dość długo. Jak miałem 33 to też zajmował szczytne miejsce pasażera.
Fantastyczna sprawa... :lol: A gdzie go kupiles,jesli wolno i za ile? Czy spadl Ci jak ten filmowy z nieba :wink:

A tak przy okazii zauwazylem w tej chwili ze masz Lancie Delte jak ja!!!!! :shock: A na forum LanciPolska to nie bywasz czasem?? :mrgreen:

Ja mam Lancie Dedre... NA forum LKP oczywiście ze bywam. JEstem tam pod tym samym nickiem. A Alf.....Kupiony w ASO :D :D

Grzes ja sie nie bede wypowiadal na temat atrakcyjnosci Twojej Alfuni bo dobrze znasz moje zdanie.A ten temat z instalacja gazowa i zaworem czerpalnym rozbawil mnie do lez.Dobre :D

Jeszcze pare zdjęć wykonanych w trakcie przygotowań Alfy do zlotu

No Majkel jest coś co zobaczyłem na fotce na której jest silnik: Te cybanty na gumach od baranków są do bani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <patykiem> przynajmnie trzeba było założyć mniejszy rozmiar te wystające kikuty straszą <niee>

no ciekaw jestem czy robil szlif i jak mu poszlo.. bo to roboty w cholere z wyciaganiem wału.. a szkoda bo ladnie silniczek wyglada :)

Majkel już wrócił ze zlotu...
Bella doskonale się sprawdziła i jestem jej za to ogromnie wdzięczny. To była jej pierwsza duża trasa po wymianie panewek i wału. Panewki dobierałem nowe w serwisie, a wał kupiłem od jednego z naszych forumowiczy.
Po wymianie dołu silnika jezdzilem bardzo spokojnie,aby wszytsko dobrze sie ułożyło do siebie. Pracy było zbyt dużo aby można było sobie pozwolić na bezmyślne szaleństwa.

Andrzeju, te opaski są faktycznie troche przydługie, ale nie mogłem u siebie nigdzie dostać wówczas mniejszych. Chciałem zakłożyć te śmieszne oryginalne, ale też nie było nigdzie :)

no to teraz chyba mysl o sprzedazy alfy ci wywiało z głowy jak tak ją ladnie zrobiles :wink:

Na zlocie miałem okazje posiedzieć w wielu pięknych Bellach... Tak przez chwile pokorciło aby taką nabyć. Jednak jak pomyślałem ile pracy włożyłem i zdałem sobie sprawę, że mam jedyną 155 V6 w Koszalinie to myśl o sprzedaży odeszła hen hen :D

Zdjęcia po renowacji pokryw zaworów i dodaniu nowej "boazerii" do środka :)

Podziękowania dla Alfisty za śliczną kierownicę :)

Pięknie!
Jak bym miał takie cacko pod maską, to chyba bym bez nie jeździł :)

Pokrywki pięknie zrobione ! Aż miło popatrzeć , chyba będę musiał tak u siebie spróbować . Bardzo mi się podoba - oby tak dalej .
P.S. poza tym widzę inne zmiany w komorze - nowe aku , brak stożka (?!) - ciekaw jestem dlaczego :>>
No i kiera super , też się cieszyłem gdy taką udało mi się kupić .

pięknei zrobiona komora silnika zazdroszcze i tez biore sie do pracy Piękne autko pozdrawiam

Łukasz K. napisał:
poza tym widzę inne zmiany w komorze - nowe aku , brak stożka (?!) - ciekaw jestem dlaczego :>>

Akumulator zmieniony w przeciagu ostatnich dwóch tygodni. Stary już miał małe problemy przy mrozach. Natomiast stożek.... rozczarował mnie troche... Alfa była mulasta po rozgrzaniu silnika. Teraz mam oryginalną obudowę( prezent świąteczny od Andrzeja) i sportową wkładkę.....mulastość znikła :)

Majkel napisał:
Łukasz K. napisał:
poza tym widzę inne zmiany w komorze - nowe aku , brak stożka (?!) - ciekaw jestem dlaczego :>>

Akumulator zmieniony w przeciagu ostatnich dwóch tygodni. Stary już miał małe problemy przy mrozach. Natomiast stożek.... rozczarował mnie troche... Alfa była mulasta po rozgrzaniu silnika. Teraz mam oryginalną obudowę( prezent świąteczny od Andrzeja) i sportową wkładkę.....mulastość znikła :)
Jakie firmy jest wkładka filtra???

Amortyzatory
Powrót