Alfa GT by Maykee

• Autor wątku Autor wątku Maykee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dawaj dawaj fotki :D zaraz przeszukam forum :D dzisiaj niestety przed chwila pan wjechał mi w dupe zderzak do wymiany, błotnki i nowy zderzak do lakierowania.... zastanowie sie czy od pakietu noviteca nie wrzucic :D

---------- Post dodany o godzinie 20:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:53 ----------

O ja, musisz kochać to auto, że tyle serca i mamony w nie wkładasz. Co do efektu to się nie wypowiadam, bo mi nie podchodzą takie felgi w tym kolorze, ale reszta okej!

co tu duzo mowic kocham tą alfe, moja dziewczyna jest zazdrosna o gt bo jej wiecej poswiecam czasu i uwagi hehehe ;) niektore kobiety tego nie pojma ;) joke

Widzialem Cie wczoraj na psiaku takie wrazenie na Tobie zrobilem ze az wyszedles zeby belle zamknac;) swoja droga jaki rozmiar masz tych czarnych ronali i gdzie malowales?

Cale auto wyglada niesamowicie...lakier perlowy?

Nie Dante to nie perła tylko zyralix dzieki temu auto jest białe i sie mieni a nie jak w przypadku perły robi sie zółtawe :D

Gruba fura :)

Dowalę się tylko do felg - czarne wyglądały dużo lepiej ;P

Q2 to nie cała skrzynia tylko dyferencjał - ja kupowałem od gościa z http://www.italiangaraz.home.pl/ ale cosik stronka nie działa :/
Koszty to mniej więcej:
~ 1.800 PLN dyfer z łożyskami i uszczelkami
~ 150 PLN za 3 litry oleju do skrzyni z LSD - ja mam Castrol SAF-XJ (z teflonem)
~ zdjęcie i założenie skrzyni - zależnie od miejsca 200 - 400 PLN
Jak już skrzynie zrzucisz to od razu zrób sprzęgło (u mnie tak było bo tarcza już miała poździerane nity ;P)

Jak myślisz o większym turbo to zastanów się nad GT42 z Maryśki 270 CDI.

Pzdr

pod maska diesel, a auto swoim imidżem zamyka zwyczajnie jadaczkę na wszelkie narzucające się złe komentarze
widziałem na żywo i nie mogę nic zarzucić

wiec za rok na ogolnopolskim zadna gta mi nie podskoczy hehhe ;)
Hehehe, już się nie mogę doczekać naszego rewanżu :D
Tym razem będę szkolił żonę właściciela GTA, to masz ciut większe szanse hehe :D
A poza tym to jest jej GTA i tylko mężowi na zlot w DW pożyczyła:D

Pozdro i do zobaczenia w sierpniu

Jak myślisz o większym turbo to zastanów się nad GT42 z Maryśki 270 CDI.

Pozwolę sobie poprawic: 2,7 cdi ma gt22v.No chyba ,że nie chodzi o mercedesa.

Maykee masz jakieś konkretne plany względem mocniejszej mechaniki ?? Czy narazie zbierasz jakieś informacje ?? Pytam ,bo przeczytałem ,że chcesz wyciągnąc okolice 230km czyli to co jest również moim planem,chętnie powymieniał bym się informacjami.

Venomek dalej coś kombinujesz z autem ??

Pikna GT.

Tak to są 18stki

hmm powiem tak nie grzebie motoru ponieważ sprzedaje alficzke i juz decyzja zapadła... za 42 tys oddam jutro na allegro daje ogłoszenie. Jak sie uda to z reichu przyciagne nowego spidera białego na czerwonych skurach i z silnikiem 2.4 jtd. Stwierdzilem ze nie ma sensu dlubac tego silnika by zrobi 230 koni jak w 2.4 dajac duza turbine wjade pod okolo 280 koni takim samym kosztem :) jak sie nie uda spiedera to wjedzie 159 i tam juz worek pieniedzy wrzuce tak jak w GT :P wiec jak ktos chetny dzwonic :D 601 899 763.

mam nadzieje ze pojdzie w dobre rece....ale najwazniejsze ze bedzie nowa alfa:)

Wchodzic w BigT dla 20 KM wiecej, niz mozna na ori sprezarce, to bez sensu. Przy 2260 podejdziesz zapewne pod 300 KM, ale pytanie, co na to wtryskiwacze i przeniesienie napedu, czyli problemy identyczne jak z 1.9... Jedynie 4x4 jest pocieszajace, to duza przewaga Spidera/159/Brery.

No Alfaowners widzialem Brere z podtlenkiem na ok 300 PS. Przyspieszenia swiadczyly o tym, ze moze miec taka moc.

Ostatnia edycja:
Krajcok pewnie masz na myśli brerę 2,4 210km usera F1.315km ,ale z na metanolu i podtlenku.Tak jak mówisz turbo gtb2260,ale ciekawe jak układ wtryskowy no i przeniesienie napędu ,pozatym niestety o ile Q4 to super sprawa w brerze/159,o tyle masa zabija te auta.W specyfikacji 2,4 Q4 ,masa własna sięga 1,7 tony (brera) 1,8 tony (159) ,co w porównaniu z załózmy 230 koniami 1,9 16v gt ważącej +/-1400kg jest moim zdaniem poprostu przepaścią i wiatrakiem w wykonaniu 1,9.Wystarczy popatrzeć jak przyspiesza jednostka 3,2 260km.Szału brak jak na tę moc i pojemność.

Plus brery/159 to powiew świerzości w stosunku do GT,no i solidniejsze podejście konstruktorów.

Osobiście pozostał bym przy tej pięknej GT.

Ostatnia edycja:
nie ma sensu dlubac tego silnika by zrobi 230 koni jak w 2.4 dajac duza turbine wjade pod okolo 280 koni takim samym kosztem

teoretycznie tak, ale jak kolega rybak zauwazyl, zrobilbys 230 km w 1.9 a z waga GT mysle ze mogloby sie smialo powalczyc z tymi wstepnymi 280 KM w brerze, ktora wazy, z Q4 jeszcze troche .... no chyba ze 2.4 w mjecie przy tej mocy robi juz mocno robote i nie przeszkadza nadwaga +/- 350 kg, ciezko ocenic ;]

Gdybym miał forsę to byłbym już w drodze do Wrocławia :), bella jest przepiękna. Mam słabość do białych samochodów:P.

no chyba ze 2.4 w mjecie przy tej mocy robi juz mocno robote i nie przeszkadza nadwaga +/- 350 kg, ciezko ocenic ;]

350 kg (a nawet więcej) na niekorzyść to niestety dużo, nawet przy mocy 400KM i w zwyż.Jednakże pojemność niewątpliwie ma swoje wielkie plusy,ale nie przewyższające mniejszą masę,o ile oczywiście rozmawiamy w kontekście osiągów.

Amortyzatory
Powrót