Alfa GT by Maykee

• Autor wątku Autor wątku Maykee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maykee

Guest
Witam
Moja Alfa GT 1.9 JTD z 2005 r. wersja Distinctivie. Seryjne autko robi robote ale jakos czegos mi brakowało wiec troche pomodziłem. Zamonotwałem sprezyny Weitec -40,-40 i juz ładnie sie zglebiło i lepiej trzymało w zakretach. Szyby przyciemnione folia 65%. Silnik seryjny długo mnie nie bawił wiec szybko przyszedł czas na chiptunning i autko aktualnie dysponuje moca 185 Hp i 392 nM, mierzone na kole. Ale, ze apetyt na moc ciagle rosni jest plan zamontowania big turbo i jakiegos saznego intercollera i innych podzespołów ktore pomoga uzyskac okolo 230 Hp i 450 nM ale tak aby silnik nie był na maxa przeciorzony i troche pojezdził. Jeszcze troche bede sie musiał pobawic zanim wszytsko bedzie jak sobie ubzdurałem :D Generlanie czasami jak spotykam ze tak powiem fanatyków alfy mówia mi dosyc czesto ze sprofanowałem to auto hehe :/ . Aktualnie autko zmienia barwy... :secret: i juz niedługo wrzuce nowe foteczki a narazie tutaj sa stare no i wykresik.

Ostatnia edycja:
monstrualnie piękna ;) ....
świetne felgi , wszystko gra i pasuje do siebie :) ja jednak posadził bym ją nisko na ziemi jeszcze :)

Nie podobaja mi sie za bardzo Gt ale ta jest piekna. Nie lubie czarnych felg ale w tej wygladaja zajeiscie :D nie wiem jak Ty to zrobiles. Na prawde piekny samochod. A na jaki kolor zmieniasz?

Gratulacje! Piekna. Czarne felgi pasuja do srebrnego i ciemnych szyb. Zawsze podobaly mi sie srebrne GT. Zreszta bardzo praktyczny kolor. Czarny wyglada tez fajnie, ale do 4h po myciu :)

Dobrze zrobiony tuning, dobry przebieg momentu. Mozesz napisac cos wiecej o spalaniu i osiagach na takim setupie? Interesuja mnie czasy np. 0-100 i 80-140 na IV biegu.

Zajefajna kiedyś też nad taką myślałem, gratuluje.

Jest poprostu piękna :) Ogólnie nie lubie srebrnych samochodów ale ten to inna bajka :P

Mozesz napisac cos wiecej o spalaniu i osiagach na takim setupie? Interesuja mnie czasy np. 0-100 i 80-140 na IV biegu.

A wiec tak spalanie w miesci to okolo 7/ 8 litrów ropy, jak ostro ja depcze to tak kolo 11 litrów wyzłopie ale to naprawde podaczas ostrej jazdy po miescie. przyspieszenie okolo 7.7 /7.8 zalezy jaka nawierzchnia a 80-140 nie mierzyłem. Autko generlanie w przyszłym tygodniu wyjedzie z lakierni i jak bedzie sucho pomierze to i wrzuce Ci jakies dane.

miodzio i nie ma żadnej profanacji zmiany jeszcze bardziej podkreśliły Jej sportowy charakter bo wszystko delikatnie i ze smakiem zrobione

cóż można więcej powiedzieć...ładna ta twoja włoszka:)

gratuluję , to jedno z ładniejszych coupe na rynku

jak dla mnie póki co profanacji nie widać :)

...uchyliłbyś rąbka tajemnicy w kwestii zmian lakierniczych ?

Też taką furke kupiłem w dieslu i kolor chyba taki sam -szary metalik.(po prostu super furka) za kilka dni dołoze kilka zdjęc :D .......

A wiec tak spalanie w miesci to okolo 7/ 8 litrów ropy, jak ostro ja depcze to tak kolo 11 litrów wyzłopie ale to naprawde podaczas ostrej jazdy po miescie. przyspieszenie okolo 7.7 /7.8 zalezy jaka nawierzchnia a 80-140 nie mierzyłem. Autko generlanie w przyszłym tygodniu wyjedzie z lakierni i jak bedzie sucho pomierze to i wrzuce Ci jakies dane.

Udalo Ci sie pomierzyc te czasy?

Furka super, elegancko się prezentuje, widać że mocno dopieszczona,ta Pani na masce też daje rade :> Pozdrawiam

Witam sorry ze tak dłygo nie pisałem ale nietu nie miałem. A wiec tak tutaj jest jedna fotka mojej belli po zmianie ubarwienia. Autko przemalowąłem an kolor biały z duzo iloscia xyralicu :D gdy swieci słonce widac dopiero efekt. Aha tak przy okazji zderzak bez miejsca na tablice :D:D

Pozdro

Amortyzatory
Powrót