Alfa Giulia w 2014?

W Europie nie, ale na Dalekim Wschodzie i w USA wg mnie jak najbardziej. A to są, wg mnie, dominujące obecnie rynki. Bogaci Chińczycy chętnie kupią sportowe auto z Europy z "legendą", jeżeli tylko Alfa będzie w stanie odpowiednio je zareklamować i wyjść do klienta z czymś ciekawszym niż brzydka i zdecydowanie "babska" Giulietta. Hindusi tak samo. Z Koreą i Japonią może być problem ze względu na własnych producentów robiących dobre samochody. No i jest jeszcze USA.

W Europie nie, ale na Dalekim Wschodzie i w USA wg mnie jak najbardziej. A to są, wg mnie, dominujące obecnie rynki. Bogaci Chińczycy chętnie kupią sportowe auto z Europy z "legendą", jeżeli tylko Alfa będzie w stanie odpowiednio je zareklamować i wyjść do klienta z czymś ciekawszym niż brzydka i zdecydowanie "babska" Giulietta. Hindusi tak samo. Z Koreą i Japonią może być problem ze względu na własnych producentów robiących dobre samochody. No i jest jeszcze USA.

rozkoszne marzenia
w Chinach masz ofertę chinskich aut na chiński rynek oraz ofertę zachodnich aut na chiński rynek, produkowanych tamże... Chiny nie sprowadzają żadnych aut. A zatem zbudowanie sieci sprzedaży w Chinach nie ma sensu, to nie zadziała. Trzeba by wybudowac fabryke Alfy w Chinach. O tym nie ma mowy w planach Sergio.
Hindusi? czy ty żartujesz?
Co do Korei i Japonii masz rację, powiem więcej, tam nic nie sprzedasz.
Owszem zostaje USA. Jesli w USA zechcą kupować AR, nie będzie to jednak na pewno taka AR o jakiej marzysz.

Pora zrozumieć, sytuacja marki jest dramatyczna. No chyba ze wolisz bajki.

rozkoszne marzenia
w Chinach masz ofertę chinskich aut na chiński rynek oraz ofertę zachodnich aut na chiński rynek, produkowanych tamże... Chiny nie sprowadzają żadnych aut. A zatem zbudowanie sieci sprzedaży w Chinach nie ma sensu, to nie zadziała. Trzeba by wybudowac fabryke Alfy w Chinach. O tym nie ma mowy w planach Sergio.
Hindusi? czy ty żartujesz?
Co do Korei i Japonii masz rację, powiem więcej, tam nic nie sprzedasz.
Owszem zostaje USA. Jesli w USA zechcą kupować AR, nie będzie to jednak na pewno taka AR o jakiej marzysz.

Pora zrozumieć, sytuacja marki jest dramatyczna. No chyba ze wolisz bajki.

Oj tam sytuacja od razu dramatyczna... Fakty są takie, że rynek Europejski się 6 rok z rzędu kurczy, USA to przede wszystkim Chrysler, który Grupie Fiat w 2013 faktycznie zrobił cały zysk. Azja to teren ekspansji ale sprzedaż tam jest symboliczna. W Ameryce Płd. też jest dobrze ale tylko z Fiatem. Co będzie z Alfą to się okaże od tego jak będzie wyglądał rynek na nowe samochody w Europie właśnie, zapowiedzi Sergio są tyle warte co jego żale nad zwalnianymi pracownikami w Tychach... Raport roczny z 2013, gdzie można również sobie poczytać jakie FCA ma plany na przyszłość jest tu:
http://www.fiatspa.com/en-US/invest...Documents/Bilanci/2013/2013_annual_report.pdf

Ostatnia edycja:
O jakim motorze i skrzyni myslisz? Tez myslalem o freemoncie z v6 ale odpuscilem. Skrzynia automatyczna w tym aucie to skandal...

CodeMaker - masz niestety rację w 100%. Byłem, widziałem, oglądałem i jeździłem [zarówno JTDm jak i V6]. Przeprosiłem swoją AR159 za to że chciałem ją "porzucić" na rzecz FF. Ciekawostką jest to że mój JTDm w mojej ALFIE jest cichszy o co najmniej klasę od tego JTDm'a zamontowanego w FF.
Odnośnie Mazdy6 - poczytałem troszkę forum i jak dowiedziałem się że są problemy z szumami i wyciszeniem auta ... a faktycznie z jego brakiem i jak ludzie organizują się by pisać pisma do wszystkich świętych w MAZDA MOTORS to dziękuję za auto 150 kg lżejsze.
Szukam dalej auta ... choćby tylko przypominającego moją ukochaną AR159 w zakresie prowadzenia.
Passat B7 - OFF
Mondeo MKIV - OFF
Mazda 6 - OFF
Wnioski na dziś mam takie że po mojej Alfie159 nie jest łatwo się "pozbierać" i przesiąść się do innego auta.
Julietta z TBi i TCT zaczyna mi się śnić ale jak ja wytłumaczę żonie że kupiłem ... 3 ALFĘ.

Ostatnia edycja:
Może Lexus is? Albo Volvo v/s60?

Takie same mam typy. Może jeszcze MB CLA bym dorzucił.

Wysłane z mojego Venue 7 3730 przy użyciu Tapatalka

Dodano po 11 minutes:

Mialem chwilowe zacmienie . Odwołuję ;-) . CLA zacmilo mnie pięknym wnętrzem, ale zapomnialem, ze to trochę niezgrabny napompowawny balon. Trche mu brakuje do gracji AR 159. Wiec pozostaje Volvo lub Lexus ;-)

Ostatnia edycja:
Polecam volvo s60, z mocnym silnikiem, a wiec T4 albo D4
Leksiu też oczywiście daje radę:)
nie widać innych aut, jakimi można zastąpić 159, nie tracąc tego "czegoś":)

s60 jest ciasne z tyłu, warto to sprawdzić, jeśli chcecie jeździć w pełnym składzie

Że też wam się tak chce pisać.

Ciężko cierpliwie czekać na następcę 159 bo sprawa przeciąga się niemiłosiernie, ale mi by było szkoda czasu na takie dywagacje.

Miałem okazje jechać S60 zarówno jako pasażer z tylu, ale również jako kierowca. Ciasnoty (większej niż w 159) nie zauważyłem. Moim zdaniem może być nawet luźniej. Ale może mi się zdawało. A wnętrze jakie sliczniutkie. Konsola ze szczotkowanego aluminium, przepiękne metalowe uchwyty przechodzące w klamki wewnętrzne czy tez nawiewy dla pasażerów tylnej kanapy zamontowane w slupkach środkowych. Bardzo gustowne auto!

Mam V60 z 2013r i porównując miejsce z tylu w mojej 159 sw to volvo zdecydowanie góruje w komforcie jazdy z tyłu i to nie jest moja opinia a całości mojej rodziny.

Czyli dobrze mi się wydawało.

Ja mam 183cm wzrostu, w Alfie spokojnie "siadam za sobą". W S60 niestety nie było mi to dane.
Moje 159 SW regularnie wozi 4 chłopów o łącznej wadze pewnie z pół tony i nikt mi nie marudzi, że mam przesunąć fotel do przodu. Na tym opieram swoją opinię co do wielkości wnętrza z tyłu.

Może S60 starszej generacji miało miej miejsca w V60 jeśli chodzi o miejsce za mną jest przepaść w stosunku do 159SW (poprzednie moje auto) a tez mam 183cm wzrostu.

Siedziałem w S60 w salonie Volvo, parę tygodni temu, auto nowe w najtańszej wersji. Problem jest wg mnie z kształtem podłogi w tylnej części. Nie ma tam gdzie stóp postawić :( Na kolana w miarę ok, dach za nisko

Amortyzatory
Powrót