Alfa Giulia w 2014?

Nie wiem jak w S60 bo interesuje mnie kombi ze względu na dzieci ale w V60 ma dach wyżej niż 159SW i miejsca na nogi jest więcej (przy wysiadaniu nie ocieram stopami o tył fotela pasażera) być może właśnie tu jest problem ze masz SW a siedziałeś w sedanie i dach w nim schodzi niżej.
To jest moja opinia 159 miałem 3 lata Volvo narzazie 3 miesiąc.Niestety ale w oczekiwaniu na tematowa Giulie zdecydowałem się na V60 i na razie jestem bardzo zadowolony z wyboru.

To jest forum volvo?

Przyczyna braku postów na temat Alfy jest bardzo prosta. Nie ma za bardzo o czym pisać. Domysły i marzenia. O konkurencji można powiedzieć/napisać znacznie więcej. Znacznie więcej na temat rozwoju, funkcjonalności etc. opierając się na faktach. A Alfa?? Powtarzanie mantry o pasji, duszy i wspaniałym powrocie legendy chyba się ludziom znudziło.

To prawda, Rocky. Ci, ktorzy odeszli do innych marek i te marki, jak chocby Volvo, im się spodobały, do Alfy nie wrócą. Życie nie znosi próżni.

KRS to nie tak ze sie nie wróci bo miałem 145 1.3bx ,147 fl 1.9jtdm ,i 159 1.9 jtdm i ciotke namówiłem na Julke(jest bardzo zadowolona) do alfy ciągnie i na forum alfy jestem często mimo ze alfy obecnie nie posiadam... porostu alfa nie dała mi wyboru,wiec czekamy i zobaczymy co wyjdzie z tej Giuli

porostu alfa nie dała mi wyboru,wiec czekamy i zobaczymy co wyjdzie z tej Giuli
Dokładnie!
Nie ma co ślepo trzymać się marki własnym kosztem (w sensie kupować auta z dużo gorszym silnikiem, prowadzeniem, jakością, itp tylko dlatego, żeby mieć nadal Alfę), ale też nie ma co się obrażać na Alfę i odchodzić na zawsze ;) Czas pokaże.

Panowie, z całym szacunkiem, ale mam dość czytania tutaj o tych waszych Volvo czy Lexusach. Przypominam, że to jest forum Alfistów! Chcecie pogadać o innych samochodach zapraszam do działu Hydepark!!

dajcie na luz panowie
naród sie burzy, bo Serdżio obiecał autka a autek nie ma.

A wracając do Giulii. Skoro ma być premiera w 2015, to chyba jakimiś prototypami powinni się pochwalić? Dość często tak się dzieje, ze firma x pokazuje prototyp, w którym chwali się swoimi możliwościami stylistycznymi i technicznymi a potem okazuje się, ze ten prototyp w niewiele zmienionej formie trafia do produkcji jako model y. I w przypadku Giulii brak takiego prototypu trochę niepokoi i budzi obawy o realność premiery w 2015. Jak myślicie? Chociaż z drugiej strony, wydaje mi się, ze zabrnęli w obietnice tak daleko, ze juz nie mogą się wycofać.

Wysłane z mojego Venue 7 3730 przy użyciu Tapatalka

Tylko ze oni pochwalili sie takimi planami akcjonariuszom. A ci z kolei chyba nie lubia niedotrzymanych obietnic i nierealizowanej strategii rozwoju ;)

nie będzie Julii w 2015. Wersja optymistyczna zakłada koniec 2015, realna 2016 a pesymistyczna nigdy.m

Tylko ze oni pochwalili sie takimi planami akcjonariuszom. A ci z kolei chyba nie lubia niedotrzymanych obietnic i nierealizowanej strategii rozwoju ;)

wazne są wyłączniem zyski
jak bedzie zysk, OK
jak będzie zysk a nie będzie Julii, to się wyjaśni, ze Julii nie ma, bo byłaby strata.
I łykną to zadowoleni.

A wiecie co? Te Lexus IS to jednak fajny jest ;-)

owszem, fajny ale jaki to ma związek z tematem?
takich, jak ja jest mnóstwo, czekamy, czekamy i przesiadamy się do innych aut; a jak się nam spodobają, do alfy nie wrócimy. Powtarzalem to juz kilka lat temu: marka, ktora śladowo istnieje na rynku, ma niewielkie szanse na come back. Alfa Romeo Giulia miala juz jezdzić po szosach od 2012 roku. Potem od 2014. Potem od 2015. Teraz sie mowi, ze pewnie 2016.
Sorry Winnetou. Rynek nie znosi próżni: nie produkujesz aut, nie wprowadzasz nowych modeli, to nie istniejesz. Przypomne, ze w 2010 roku, jak wchodziła (z dwuletnim opoznieniem) Julka, Sergio planowal w 2014 roku sprzedaż 400 tysięcy alf.

Mamy 2014 rok. W 2013 sprzedano bodaj 30 tysięcy z hakiem. Takie są fakty.

@arcomacino : Dobrze mówisz... może cos teraz w Paryżu pokażą (tam z reguły pokazuje się ładne auta bo to stolica mody itp.) a czasami prototypy pojawiają się nie stądni zowąd ...

A co do przejcie to już mowia ze mało realne bo FCA chce wjesc na gielde a to już same problemy z przejęciem ...

Amortyzatory
Powrót