Alfa Giulia w 2014?

LOL jak mają platformę to powinni niebawem powiedzieć coś o nowym modelu już oficjalnie....

Ciekawe, ile wypowiedzi w tym wątku jest poświęcone bezpośrednio nadchodzącej (?) Alfie Romeo Giulia... 10%? :D

Optymista:)

W ten weekend rozmawiałem z człowiekiem pracującym w holenderskiej firmie produkującej automaty spawalnicze na linie produkcyjne. Twierdził, że Fiat złożył w konkurencyjnej firmie zamówienie na wykonanie tzw "ścieżki" czyli w ich branżowym slangu, tego etapu produkcji w którym łączy się blachy spawając, lutując i zgrzewając. Co mają na tej linii robić ciężko określić. Dodam tylko, że jeśli było by to zamówienie dla Giulii to jeszcze ponad rok trzeba by poczekać. Dla przykładu "ścieżki" dla Passata, który ma wejść do sprzedaży w 2016 już są gotowe a to jeszcze 2 lata. Niby Passat musi mieć dużo większą ilość aut na wejściu ale nie ma się co zbytnio pocieszać...

Nie w marcu czy kwietniu, a w maju 2014 - prawdopodobnie na targach motoryzacyjnych - zostaną ogłoszone konkrety, ale jak znam życie to co parę tygodni będziemy znać coraz to nowsze przecieki na temat planów CEO FCA. Tak, FCA, czyli FIAT Chrysler Automobiles - taką nazwę przyjął koncern, w którego skład wchodzą: Chrysler, Dodge, Jeep, RAM, Mopar, SRT - ze strony amerykańskiej oraz Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Ferrari, Abarth, Fiat Professional - ze strony włoskiej.

To znacząca wiadomość - po przejęciu Chryslera powoli układają "klocki" w ciekawym kierunku, IMHO dobrze rokującym.

A teraz mały [OT]

Przyglądnąłem się trochę nowemu modelowi Chrysler 200/Lancia Flavia (start w 2015) i muszę przyznać, że wygląda znakomicie - bez jakiegoś górnolotnego zachwytu, ale mimo wszystko bardzo dobrze.

277.jpg

Cała galeria Chrysler 200 S http://www.autoblog.com/photos/2015-chrysler-200-detroit-2014/full/

Pozdr.,

z tego co wiem Chrysler 200 nie wjedzie do Europy, nawet spod znaczku Lancii.

Ja myślałem, że to nowe audi a5 .......... dopiero doczytwszy okazuję się że to Kryśka

Ciekawe, ile wypowiedzi w tym wątku jest poświęcone bezpośrednio nadchodzącej (?) Alfie Romeo Giulia... 10%? :D

RADZIA:) sam musisz dajesz ciągnąć gdybanie na temat Giulii:) moje zdanie znasz, zobaczymy, czy krakanie na temat tego, ze Gulia sie w ogole nie pojawi, sprawdzi sie... Tymczasem Radzia, żegnaj, Belfer z banami nachodzi:)))

Mi też się z Audi kojarzy. Nawet nie wiem czy to dobrze czy źle bo ostatnio design Audi jest naprawdę niezły.

Wysyłane z mojego Transformer Prime TF201 za pomocą Tapatalk 2

Szczerze? Insignia jezdzi sie baaardzo podobnie jak 159.

Jakby się dobrze zastanowić, to 99,9% samochodów jeździ jak 159 - koła się obracają, jak obrócisz kierownicą, to auto skręca, przyspiesza, hamuje...

Żeby nie było - jeździłem Insygnią i wg mnie nie ma co porównywać !

Jakby się dobrze zastanowić, to 99,9% samochodów jeździ jak 159 - koła się obracają, jak obrócisz kierownicą, to auto skręca, przyspiesza, hamuje...

Żeby nie było - jeździłem Insygnią i wg mnie nie ma co porównywać !

Na podobienstwo w jezdzie danym autem sklada sie wiele czynnikow. Charakterystyka silnika, zawieszenia, skrzyni biegow itd. Akurat te elementy sa prawie takie same w Insigni i 159... To sa odczucia subiektywne. Jezdze tez Passatem i tam jazda jest zupelnie inna niz w 159.

Ja nadal twierdze ze Insignia jest podobna pod wieloma wzgledami mechanicznymi do 159

Ale nie o tym ten watek...

Sent from my iPhone

Wczoraj rozmawiałem z handlowcem u Dukiewicza i wspomniał coś o tym ze jeszcze w tym roku ma być następca 166, oparty na Gibli. Giulia ma być nie wiadomo kiedy ;P

- - - Updated - - -

Szczerze? Insignia jezdzi sie baaardzo podobnie jak 159. Mialem 159 z 1,9 a teraz jezdze sluzbowa Insignia... Wrazenia z jazdy? Gdyby nie trzeszczaca plastikowa deska to bylo by jak w 159

Sent from my iPhone

Ej, nie no, to już herezje wypisujesz. Może i skrzynie i niektóre silniki te same ale cała reszta to inne auta.

- - - Updated - - -

Jezdzi się podobnie bo to sa dwa Ople ;)

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Jak wyżej.

Role się odwróciły - kiedyś inne auta porównywało się do AR a teraz, jak AR nie istnieje na rynku to normalne że ich każde nowe auto (o ile powstanie :) ) będzie porównywane do konkurencji, to cała różnica. Jeśli sweterek nie kłamie a Alfa zaczęła by robić zajefajne auta to za kilkanaście lat być może znowu to innych będą przyrównywać do AR.

Design to akurat jest dziedzina, która się trochę wymyka takim porównaniom :). Patrz np. Ssang Yong Rodius - czy ktoś to do czegoś porównywał? :D Chociaż to oczywiście przegięcie w drugą stronę...

Amortyzatory
Powrót