pafka
Nowy
Ale chyba wcześniej będzie 4CAlfa powróci do napędu RWD w swojej flagowej limuzynie, następcy Alfy 166, która będzie zbudowana na platformie Chryslera 300C...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Ale chyba wcześniej będzie 4CAlfa powróci do napędu RWD w swojej flagowej limuzynie, następcy Alfy 166, która będzie zbudowana na platformie Chryslera 300C...
No racja, zapomniałem o 4CAle tu Dallara miała swój duży udział w kwestiach technicznych
![]()
Witam kolegów.ja w ogóle nie wierze w Gulie. Alfa robi auta, ktorych nie ma: jakies Pandiony, DiscoVolante, Z2, 8C.... Co z tego wynika dla firmy, ze wypusci 500 sztuk 8C? pytalem ze sto osob, czy znają to auto. Nikt nawet nie słyszał o tym. A te Pandiony? nie szkoda czasu i kasy na pokazywanie aut, ktorych nie ma i nie bedzie?
Ok,arabskim targiem ja trochę zdejmą z tych 37 modeli ,a Ty dorzuć trochę do tych dwóch i wyjdzie nam 6;jest roznica miedzy 37 modelami a 2 modelami, przyznasz.
Ok,arabskim targiem ja trochę zdejmą z tych 37 modeli ,a Ty dorzuć trochę do tych dwóch i wyjdzie nam 6;
-Spider
-Brera
-159 sedan
-159 SW
-Julka
-mito
Ale fakt faktem nie za wiele tego,ponoć to cisza przed burząi jak gruchnie alfami (kiedyś) to po wyjściu z marketu nie będziesz w stanie znaleźć swojej bo na parkingu będą same alfy, jak kiedyś kaszlaczki 126p
![]()
Ok,arabskim targiem ja trochę zdejmą z tych 37 modeli ,a Ty dorzuć trochę do tych dwóch i wyjdzie nam 6;
-Spider
-Brera
-159 sedan
-159 SW
-Julka
-mito
Ale fakt faktem nie za wiele tego,ponoć to cisza przed burząi jak gruchnie alfami (kiedyś) to po wyjściu z marketu nie będziesz w stanie znaleźć swojej bo na parkingu będą same alfy, jak kiedyś kaszlaczki 126p
![]()
Widzisz,zawęziłeś ilość Alf w salonach tylko do Polski, a Alfa ma naprawdę wielu fanów w innych krajach i tam jest ich pod dostatkiem.Nie wiem jak funkcjonują salony sprzedaży,dostają auta w komis czy musza wywalić żywą gotówkę na modele ,które mają na składzie?Jeśli tak to przyczyna może tkwić tu. Ja jestem z Zielonej Góry i w naszym salonie jest jedno białe Mito oraz dwie Julki-żalAbstrahując od faktu, że 4 pierwsze wymienione przez Ciebie "modele" nie są już projektowane, Spidera i Brery zostało (o ile w ogóle) kilka sztuk, a wg. informacji od handlowca w salonie, również 159-ek na stocku FAP + w polskich salonach już nie można liczyć raczej w dziesiątkach...
I co ma zrobić człowiek, który jeździ tylko nowymi samochodami, ale chce/potrzebuje np. dużego sedana, albo SUVa, kompaktowego kombi, auta sportowego albo 2- (lub tym bardziej 4-miejscowego) kabrioletu, ten pójdzie do konkurencji, która jeśli mu się spodoba, to już go nie wypuści... i w ten oto sposób wymrze baza potencjalnych klientów na Alfy i plany pajaca w sweterku pójdą z dymem...
A bez kasy ze sprzedaży już w ogóle nie będzie mowy o rozwoju fajnych modeli, które rzeczywiście będą się czymś wyróżniać - pozostaną tylko Fiaty i Chryslery z doklejonym znaczkiem![]()
Niestety musimy sie z tym pogodzić.Dwa modele , z masowych segmentow popularnych aut - DRAMAT
Konkurencja w przedziale cenowym 40k euro+ jest duża, więc nie mogą wyskoczyć z byle czym, zwłaszcza, że po nowym modelu raczej wszyscy spodziewają się nowej generacji rozwiązań technicznych. Na pewno taki numer jak z Julką, która jest troche lepiej wykonanym Fiatem Bravo(2007), już nie przejdzie. Przykładowo biorąc pod uwagę potencjalną cenę 4C(40k euro) to już się można mocno zastanawiać, czy np. nie lepiej dać ciut więcej za Imprezę STI, gdzie mocne wrażenia z jazdy ma się gwarantowane.