Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kolego oj nie tak miało być nie tak, tu wszyscy tylko narzekają ...
Jest równie dobrym samochodem jak Audi A4 czy BMW 3
6,2 / 100 km ON i 838 km zasięgu przy 52 l pojemności baku.
Przykro było potem wsiadać spowrotem do swojej mazdy 6 my2014. Mazda to pod każdym względem dramat w stosunku do auta którym mogłem się przejechać. Chętnie bym się zamienił pomimo kiepskiego wyposażenia Testowanej Giulii![]()
Za to napewno nie należy tego auta porównywać do aut typu moja M6, która dla mnie jest wyłącznie przyrządem do jazdy zakupionym do przemieszczania się z a do b i nie daje ułamka tej radosci z jazdy która dzisiaj miałem podczas jazdy Giulia.
Jako ze odbyłem jazdę próbna chyba mogę już skomentować cenę. Dla mnie jest bardzo rozsądnie skalkulowana. Auto jest jak najbardziej alternatywa dla niemieckiej trójcy za znacznie niższa cenę.
W zasadzie ta marka dla mnie nie istniała
Co do wielkości na parkingu - jego wrażenia - sądziłem po wirtualnych materiałach że będzie większa. Jest można powiedzieć 'zwarta' , może nie kompaktowa, ale wyraźnie nie tak ogromna jak wspominane Mazdy 6 , Superby, Mondeo czy Insignie.
..
Zachęciłeś mnie, żeby się wybrać do salonu...
Może się wstrzymaj aż będzie coś z innym wnętrzem niż ta ponura - mazdopodoba czerń :-/
Moim zdaniem drewniana kierownica pasowałaby Gulii jak świni siodło. Nie ten segment, nie te czasy. Do auta luksusowego, ok, ale nie do sedana segmentu D.
Czeka nas jeszcze wiele testów.
Będzie ciekawie jak porównają obok siebie A4 (nie da się tego uniknąć), BMW3, Mercedesa C, Lexusa IS oraz Jaguara XE.
Byłem ponownie w Autocentrum (Poznań) - chciałem zobaczyć, czy wiedzą coś więcej po szkoleniu. A więc co się dowiedziałem:
Pierwsza rzecz:
Mają już dodatkowo na salonie czarną metalik (wersja podstawowa, 150KM). Zdecydowanie ładniej wygląda (chociaż felgi za małe, 16'(?)). Biały (przynajmniej ten podstawowy) powoduje, że Giulia wygląda jak auto handlowca, taki roboczowóz, w czarnym jak elegancki sportowy sedan.
Bagażnik
Miarka w ruch (w nawiasie Audi A4 B8):
długość: 92cm (105cm)
wysokość: 45 (48cm) (nie uwzględniając subwoofera w półce)
szerokość: 100cm (100cm)
To są wymiary po podłodze, czyli największa powierzchnia, w Alfie z tyłu bagażnika jest o wiele mniejsza luka. Gdzie te 480l! Dla mnie największy minus to długość... (bo parasolka i wózek mają po ~100cm)
Drugi mniejszy minus - siedzenia się nie składają i raczej nie będzie takiej opcji.
Ale, żeby nie było, że ciągle narzekam i jak to chcę źle dla Alfy
Z dobrych wiadomości:
Benzyny (200KM i 280KM) mają być dostępne na jesieni. Wersja 280KM ma być tylko w automacie. W opcji napęd Q4 dostępny również od początku sprzedaży.
Cena podstawowej 200KM benzyny z pakietem business (nav, ksenon) to 120k PLN!!
Myślę, że będzie to bestseller.
Taka cena, takie osiągi, taka jakość (konkurencja będzie musiała szybko zareagować, aby nie stracić klienteli).