[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Normalne,ze fora odwiedzaja ludzie powiazani z marketingiem marki.
Nie wiem o co te halo.

Jak ergonomia ? Praca skrzyni ?
Charakterystyka zawieszenia podobna do 159 ? ( komfort vs prowadzenie) Kwestia miejsca w srodku ? Czuc,ze to rwd ?

I czy naprawdę są uchwyty na kubki ??? :)

Jak tak bardzo chcecie to możecie usunąć moje wszystkie posty w tym temacie, nie zależy mi i tłumaczyć się nie mam zamiaru.
Szczerze powiem nawet lepiej by było, problem z głowy.

Nie masz się co wściekać. Bo w żaden sposób Ciebie nie oczerniam ani o nic nie podejrzewam. Możliwe że piszesz sam z siebie i chwała Ci za to. Zawsze jakaś ciekawostka z pierwszych ust.

Co do reszty mojego wpisu, to pisałem ogólnie - wiem, że FCA ma swoich userów, przynajmniej na oficjalnym forum AR w Polsce i nie dam się przekonać, że to tylko teoria spisku.

Patricko, dużo kilometrów nimi trzepiecie?

Patricko ja mam pytanie odnośnie oświetlenia. Była o tym wzmianka w temacie. Chodzi o światła stop. Czemu się nie zaświecają - przykład powyższy filmik od 0:20. Skrzynia automat sama zatrzymuje auto po puszczeniu gazu (to była moja teoria) bez naciskania pedału stop? Na innych filmikach sytuacja analogiczna. Trochę to dziwne i ryzykowne tym bardziej że auto zatrzymuje się dość gwałtownie. Jadąc w korku człowiek przyzwyczajony do czerwonym oczojebskich stopów może w końcu wjechać alfie w zad.

edit: sorki, przeglądnąłem jeszcze raz filmik i stop zaświeca się....ale tylko środkowy... czyli tak samo jak i innych przypadkach lampy martwe :)

Ostatnia edycja:
Jest jedno wytłumaczenie - 3 stop jest zwykły, a boczny jest nowej technologi LED gdzie jest problem z ich rejestracją przez kamery. Popatrz sobie na filmiki jak mrugają u innych.

Tak, też brałem to pod uwagę. Przykład:

Jednak w Julce środkowy świeci się około 1,5 sekundy, więc wydaje mi się, że lampy powinny przynajmniej mignąć :)

Czyli przedni zderzak będzie jednak w kilku wersjach.

417.jpg

418.jpg

Sprzedali Q4 a dają emblemat Q4 na klapę?

419.jpg

- - - Updated - - -

420.jpg

Jest jedno wytłumaczenie - 3 stop jest zwykły, a boczny jest nowej technologi LED gdzie jest problem z ich rejestracją przez kamery. Popatrz sobie na filmiki jak mrugają u innych.

Tu bym sie zgodził . Zobaczcie na 2 poniższe zdjęcia . Na jednym świeci jedna lampa a na drugim obydwie . Jestem pewny na 100% ze swiecily cały czas obydwie i ze stopami tez nie było żadnych problemów a dłuższa chwile za nią jechałem
421.jpg

422.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie sprzedali q4 a jedynie pozwolili audi na jego użycie w zamian za używanie wybranych nazw audi.

Q2 i Q4 to byly zastrzeżone nazwy dla Alfy, po długich negocjacjach Alfa odsprzedala je Audi

Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka

Q2 i Q4 to byly zastrzeżone nazwy dla Alfy, po długich negocjacjach Alfa odsprzedala je Audi

Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
Ponownie, nie sprzedała a jedynie pozwoliła Audi używać w zamian za licencje za kilka nazw zarejestrowanych przez Audi. O jakie nazwy chodzi, niewiadomo. Wiadomo tylko że Alfa dała Audi zielone światło dla Q4.

Widząc problemy finansowe z jakimi boryka się FCA ta opcja wydaje się najbardziej prawdopodobna.

Tu bym sie zgodził . Zobaczcie na 2 poniższe zdjęcia . Na jednym świeci jedna lampa a na drugim obydwie . Jestem pewny na 100% ze swiecily cały czas obydwie i ze stopami tez nie było żadnych problemów a dłuższa chwile za nią jechałem

Najprawdopodobniej częstotliwość mrugania była nie do uchwycenia przy czasie naświetlania Twojego aparatu.
Wątpię, żeby zrobili 3 stop zwykły a nie na LED'ach. Na IAA widać było, że są tam diody. Zresztą zdjęcie to niejako potwierdza. W Giulii nawet oświetlenie tablicy rejestracyjnej jest już seryjnie LED'owe.

- - - Updated - - -

Filmik fajny, jestem ciekaw skąd się wzięła na środku rynku nieoblepiona. Możliwe, że to jest właśnie marketing.
W środku nie różni się niczym od naszych. Dokładnie to samo.

To jest egzemplarz, który służy właśnie do promocji tego modelu i jest on obwożony po całej Europie. Między innymi był on już w krajach Beneluxu, Austrii i Szwajcarii.

- - - Updated - - -

Bardziej wbudowane dziury na kubki, wątpię żeby inna opcja była. Ale da sie wysunąć półkę i je zasłonić i masz kawałek prostej powierzchni.

O uchwytach/ miejscach na kubki już pisałem i są nawet dość dokładne zdjęcia w tym temacie. Niestety w wersji, którą oglądałem nie było klasycznych otworów/uchwytów.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót