gonzales87
Nowy
poczekamy, pomacamy, zobaczymy mi też średnio się widziała, nie było WOW jak przy 159 ale trzeba dać jej szanse, mnie interesuje jak będzie wyglądać normalna, cywilna wersja z JTDM pod maską 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ja 2 razy podchodziłm do kupna 159. Najpierw oglądałem rok temu ~30k - oglądałem pare egzemplarzy, koniec końców kupiłem MiTo.
Faktycznie wybór godny prawdziwego mężczyzny bhu hahhah...
Nie no, bo oczywiście auto wielkości 159 powinno ważyć 1100 kg. To by się dopiero prowadziło! Jak plastelina.No raczej tego typu komentarze budzą buhaha.
Mito - masa coś około 1100-1200kg (benzynki raczej bliżej tej pierwszej wartości), 159 - jakoś około PÓŁ TONY więcej. Co tu więcej mówić o przyjemności prowadzenia.
Faktycznie wybór godny prawdziwego mężczyzny bhu hahhah...
Hehe, dobry żartP.S. 166 z busso też waży 1100 kg.
Mito - masa coś około 1100-1200kg (benzynki raczej bliżej tej pierwszej wartości), 159 - jakoś około PÓŁ TONY więcej. Co tu więcej mówić o przyjemności prowadzenia.
159 tbi waży 1430kg. NIE GADAJ BZDUR.
Za stylistycznego klona beemy dziękuję. Marchionne najpierw doprowadził markę do największej zapaści sprzedaży w historii a teraz zrobił z niej auto dla Helmuta.
Kucza, nie znam j. włoskiego a goglarka jakoś średnio sobie radzi z tłumaczeniem.
Ogólna prośba dla linkujących informacje w innych językach niż polski i angielski: proszę piszcie w kilku zdaniach o co chosi![]()
A wracając do tematu, poniżej krótka wzmianka o Andrea Loi, który ponoć odpowiedzialny jest za główne kreski wyglądu tipo 952: http://lanuovasardegna.gelocal.it/nu...ref=hfnsnuea-1
poczekamy, pomacamy, zobaczymy mi też średnio się widziała, nie było WOW jak przy 159 ale trzeba dać jej szanse, mnie interesuje jak będzie wyglądać normalna, cywilna wersja z JTDM pod maską![]()