• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Co z tego ,że 159 z 1,8mpi nie jedzie ale to auto ma wygląd zadziorny z charakterem .
Odpowiem na przekór: Co z tego, że 159 ma zadziorny wygląd skoro nie jedzie?! ;) Troche to przypomina te wiejskie tuningi, gdzie masz od groma spoilerów, ze 4 rury wydechowe a pod maską 1.4 w lpg... Oczywiście wyolbrzymiam, ale sens podobny. Brakło po prostu wersji 159 GTA z prawdziwego zdarzenia. Tutaj Alfa jak widać tego błędu nie popełni :)

Bartas ale pierwsze na co człowiek zwraca uwagę a zwłaszcza facet to wygląd. I jest tak i w wypadku doboru auta jak i kobiety :-P. Jakby było inaczej to 80% Alfistów jezdziłaby Vagami,Fordami i wszystkim innym co się Alfa nie nazywa bo nawet w Dacii jest większy wybór silników niż w Alfie 159/Mito/Gulietta . PS. Nie każdy szuka demona prędkości a ekonomii i skoro Alfa wsadziła ten "nieszczesny" 1,8mpi do 159ki to napewno na zakupy te auto dojedzie :-) .

Odpowiem na przekór: Co z tego, że 159 ma zadziorny wygląd skoro nie jedzie?! ;) Troche to przypomina te wiejskie tuningi, gdzie masz od groma spoilerów, ze 4 rury wydechowe a pod maską 1.4 w lpg... Oczywiście wyolbrzymiam, ale sens podobny. Brakło po prostu wersji 159 GTA z prawdziwego zdarzenia. Tutaj Alfa jak widać tego błędu nie popełni :)

No nie popełni, bo faktycznie w 159 brakowało wersji GTA, albo po prostu dobrych silników mogących pociągnąć wzmocnioną konstrukcję.

Nie zmienia to faktu, że w Giulii z kolei brakuje stylizacji. Wystarczy poczytać komentarze na forum sprzed 10 lat dotyczące premiery 159 i jej kształtu i komentarze po premierze Giulii w tym roku. Kto już wtedy był na forum to wie jaki był szał.

Najprawdopodobniej obecna stylizacja Giulii była zamierzona, ale ciekaw jestem jak ostatecznie przyjmie ją rynek. Rozmawiałem z wieloma ludźmi niezwiązanymi z marką i ich zdanie było dokładnie takie samo - samochód nie jest jakiś wystrzałowy, choć wystrzałowości właśnie oczekiwali. Zobaczymy czy kolega KRS ma rację i czy samochód zacznie się teraz sprzedawać. Póki co obstawiam, że ma rację ale czas pokaże.

Do kolegi powyżej srekal34. Jeśli chodzi o prowadzenie to nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. W teście łosia jedna z najwyższych prędkości z jaką go pokonano to właśnie AR 159.

Do maklonentów wizerunku Gulii.

KTO Z WAS PANOWIE WIDZIAŁ GULIE NA ŻYWO ???????????

Parę osób wkrótce ją zobaczy ;)

A tak na marginesie - wiecie ile kosztuje nowy Mustang 5.0 V8? ;) Niewiele więcej niż Focus RS. I myślę że dużo mniej, niż wycenią Giulię QV... Tak więc ja chyba szybciej skierowałbym kroki do salonu Forda, niż Alfy...

Prawie 100 koni mniej i ponad 200kg więcej - chyba to zrobi jednak różnicę. Mustang to jak się mówi taniocha jak za ten silnik ale to nie konkurencja dla Giulii.

Ostatnia edycja:
Parę osób wkrótce ją zobaczy ;)

A tak na marginesie - wiecie ile kosztuje nowy Mustang 5.0 V8? ;) Niewiele więcej niż Focus RS. I myślę że dużo mniej, niż wycenią Giulię QV... Tak więc ja chyba szybciej skierowałbym kroki do salonu Forda, niż Alfy...

Ciekawe czy uda sie przejechać;)

Aby wyluzować atmosferę… Prawdopodobnie w październiku Giulia pojawia się w Szwajcarii.. W POlandii jak się uda pod koniec roku :)

W październiku mówisz? Będę odwiedzał szefostwo firmy to może uda się wpaść do jakiegoś salonu i obejrzeć :D

Dokładnie. Ta klasa to teraz głównie kombi. Tym bardziej, że teraz już kombi prowadzą się dużo lepiej niż kiedyś, więc nie trzeba aż tak się poświęcać, a jednak walory użytkowe to dużo ;)
Najlepsze to jest takie coś co mam, czyli podwyższane kombi ;) Ale rozumiem że nie ma opcji pt. giulia crosswagon...

Testujo w Las Vegas.
attachment.php

attachment.php

Załączniki

• Nuova Giulia 8.jpg
    Nuova Giulia 8.jpg
    46.6 KB · Wyświetleń: 799
  • Nuova Giulia 9.jpg
    Nuova Giulia 9.jpg
    50.8 KB · Wyświetleń: 792
ależ glebę zapodali... Nazar się ucieszy, nie będzie musiał robić moda.
ciekawe czy we Frankfurcie pokażą cywila z normalnym zawieszeniem, bo takie u mnie po wsi nie pojedzie.

http://www.clubalfa.it/11938-alfa-romeo-giulia-sportwagon-progetto-temporaneamente-sospeso.html

Z tego co tu napisali, to Alfa nastawia się z tym modelem głównie na rynek amerykański, zresztą jak z 4C i 8C. Wersja kombi będzie wg. artykułu projektowana czy produkowana po pewnym czasie, chcą się dowiedzieć jak będzie przyjęty model podstawowy.

159 SW tez wyszla dopiero w 2006 r czyli jakis rok od premiery

- - - Updated - - -

Nowe video - sound ! :)

co jak co ale te kola sa kicha i nie pasuja do niej

a ja uważam że alfa ma jedne z najładnieszych felg i te też są ok podobnych nie ma chyba nikt

Amortyzatory
Powrót