[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kur.a jak mnie to denerwuje po co oni środek maskują?dawno temu była prezentacja wiemy jaki będzie środek a oni dalej zakrywaja środek i wnętrze,tym ma marka nas zachęcić do kupowania?denerwuje mnie to strasznie ludzie zrażają się,gdyby BMW taką kaszanę odwalała tobyło by słabo.
Szczerze?zezowate masssseratttti ze śmiesznym dzwiękiem 6 cylindorwym i maskowanie po premierze?czy alfa musi zawsze kaszane odwalać i palic za sobą mosty?
oglądałem filmiki alfa vs vmw i strasznie nosi alfę po tym torze o co kaman?
https://www.youtube.com/watch?v=OA1Kn_L4Yf8
albo kierowca jakiś lichy albo nie panuje nad alfą
zreszta giulia to zwykłą podróba BMW zrobili tył napęd,który był w BMW,Mercedesie wygląd niemal taki sam,niestety wybrali sobie trudnego przeciwnika z wieloletnią tradycją tylnonapędową?czy alfa da radę?czas pokaże,życzę sukcesów Alfie niech się w końcu wybije bo marka ma potencjał
nie ma tak,że bmw najlepsze,merceesy itd itd itp widać w giulii potencjał,ale dużo zerżneli z Bmw i wszyscy to wiecie,to nie jest fear.
Ale zresztą dzisiejsza motoryzacja schodzi na psy jak Boga kocham,bmw,merceesy przednio napędowe,gdzie tradycja gdzie ręce i nogi,co się dzieje z dzisiejszą motoryzacją,czy tylka kasa się liczy?na to wychodzi
Co do rzucania Giulią. Akcesoryjny spojler na klapie BMW raczej nie jest tam w celach dekoracyjnych ;)

wy macie jakąś obsesję oploalf...
no to może fiatoalfy, albo beemoalfy?
dajcie spokój
159 to przepiękne auto, klasyczne w wyglądzie bocznym, wciąż genialne z przodu... z silnikami TBi oraz 2.4 jtdm daje absolutnie radę...

wy macie jakąś obsesję oploalf...
no to może fiatoalfy, albo beemoalfy?
dajcie spokój
159 to przepiękne auto, klasyczne w wyglądzie bocznym, wciąż genialne z przodu... z silnikami TBi oraz 2.4 jtdm daje absolutnie radę...

tu akurat nie chodzi o wygląd jeno o teile i płytę podłogową .

Jeszcze nie dawno część tutaj obecnych płakała, że AR zdechnie albo kupi ją VW. Dzisiaj jest jasne, że tak nie będzie i że AR będzie produkować mniej i bardziej ciekawe pojazdy - też źle. Rzygać się chce od tych lamentów. Jak na razie AR pokazała dopiero JEDEN model z nowej gamy, a nie zapominajmy o fantastycznej 4C, która nie jest przeciętnym autem i która często jest określana jako baby Ferrari. Więc na pewno powstaną ciekawe modele, które będą wyróżniać się osiągami i wyglądem.

Mianem Baby Ferrari, to była określana Alfa Romeo Gtv V6 Busso. To że ktoś, gdzieś wykorzystał to określenie w stosunku do 4C, nie oznacza od razu, iż często jest ona tak określana (jak wspominasz), bo podobnie pisują o Giulii QV w zestawieniu z BMW M3 i Mercedes C63 AMG;)

tu akurat nie chodzi o wygląd jeno o teile i płytę podłogową .
Płyta podłogowa 159 ma coś wspólnego z Oplem? Nie wydaje mi się. Tylko kilka silników, trochę osprzętu, skrzynie. I można się spierać czego jest więcej - alfy w oplu czy opla w alfie. Ale zawieszenie i cała reszta jest autorskie Alfy.

Mi rozum podpowiada: Jeep Cherokee, bo mam rodzinkę i byłby to bardzo dobry samochód dla całej rodziny do lasu i na wycieczkę.
Serce podpowiada: Maserati Ghibli, bo to klawe auto i da się je pokochać.

Gorzej, że portfel zapewne podpowiada Kia Sportage ;)

Fajna dyskusja. Zjadłem wiadro popcornu i wypiłem 3 piwa, doskonale się przy niej bawiąc. Wyobrażam sobie taki projekt: 20-ciu Polaków, losowo wybranych z forów motoryzacyjnych, ma opracować nowy samochód.... A następnie 20 kolejnych ma ten projekt ocenić, bazując tylko na zdjęciach i filmach z przejazdów po torze wyścigowym. I stawiamy potem grupę 20 projektantów i 20 oceniających przed sobą i ... i to by był talk-show. Wszystkie Warsaw Shore mogłyby się schować...

Ostatnia edycja:
Jeszcze nie dawno część tutaj obecnych płakała, że AR zdechnie albo kupi ją VW. Dzisiaj jest jasne, że tak nie będzie i że AR będzie produkować mniej i bardziej ciekawe pojazdy - też źle. Rzygać się chce od tych lamentów. Jak na razie AR pokazała dopiero JEDEN model z nowej gamy, a nie zapominajmy o fantastycznej 4C, która nie jest przeciętnym autem i która często jest określana jako baby Ferrari. Więc na pewno powstaną ciekawe modele, które będą wyróżniać się osiągami i wyglądem.

luzuj zwieracze chłopie:)
Ten JEDEN model z nowej gamy już wskazuje, w jaką strone idziemy. Nie liczy się marka, styl, wzornictwo, oryginalne pomysły, na których też można zarabiać. Bo można. Marka ma potencjał i legende. Jednak liczy się nie zysk ale WYŁACZNIE ZYSK I JEGO MAKSYMALIZACJA. O to nam chodzi. Zestawienia stylistyczne Julii z beemą, tutaj też przytaczane, są dla marki Alfa Romeo kompromitujące.
Będziesz miał suva, pokracznego jak większość suvów. I jakieś zapowiadane modele, które mogą się ukazać ale mogą też się nie ukazać.
Marchionne celowo pokazał wersję silnikowo topową i powiązał skojrzenia z Ferrari własnie dlatego, że wie, iż to jedyny wyróżnik tego modelu. Co z tego, że 99 procent produkcji będzie miało zupełnie inne silniki i osiagi.
Tylny napęd, czyli gonimy znów beemę. Stylistycznie i napędowo. No cholernie oryginalny pomysł.
Subaru robi nadal boxery i żyje, sprzedaje auta. Alfa nie mogła? Mogła, podobnie jak mogła pomysleć o bryle nadwozia równie zaskakujaco swieżej i pięknej, jaki to było w przypadku 156 kiedyś, potem 159. Ale nie, bo to byłoby ryzyko, że nie zarobi X tylko X minus powiedzmy 30 procent.

Alfa zawsze wyróżniała się tymi cechami, jakich w Julii nie ma za grosz. I nie pisze tutaj o awaryjności, uprzedzając ewentualne tanie żarty.

Czyli zaczęli wspólnie, ale szybko drogi się rozeszły i 159 nie ma płyty podłogowej wspólnej z żadnym Oplem.

No to sorry bo mi się coś poyebało ,że z Vectrą .

Czyli zaczęli wspólnie, ale szybko drogi się rozeszły i 159 nie ma płyty podłogowej wspólnej z żadnym Oplem.

Może i nie ma, ale ja 2 razy podchodziłm do kupna 159. Najpierw oglądałem rok temu ~30k - oglądałem pare egzemplarzy, koniec końców kupiłem MiTo.
Miesiące temu miałem do wydania 40k - więc starczało na młode egzemplarze. I znowu sie odbiłem - 159 nie ma tego czegoś co miały starsze(jeżdziłem 146, 166, 156, miałem też styczność z 33 za młodu). Pozycja za kierownica niby podobna, ale już nie taka, prowadzenie zupełnie nie to, kopa nie ma. Ładna napewno, ale niewiele poza tym. Koniec końców kupiłem Giuliette, która mimo że nazywana muminem ma więcej wspólnego z duchem marki niż ten ciężki kloc wyprodukowany w kolaboracji z Oplem

Hmmm

Płyta podłogowa o nazwie Epsilon posłużyła do modeli :
Fiat Croma
AR 159 ( oraz Brera i Spider po skróceniu )
Opel Vectra ( Signum po modyfikacji)
Saab 9-3
Cadillac BLS
Insignie GM robi na Epsilon II , zmodyfikowanej pierwszej generacji Epsilona.

Fiatowski JTDm to ten sam silnik co CDTI Opla

Nie liczy się marka, styl, wzornictwo, oryginalne pomysły, na których też można zarabiać. Bo można.
Zgadzam się, można chyba mimo wszystko. Z takich pierwszych z brzegu które mi się kojarzą to range rover, w dobra stronę to idzie, amerykańskie muscle cary (no, mają z czego czerpać), volvo IMO daje radę, seria DS jest chyba ciekawa jednak, nowy fiat 500 (ale ten pierwszy, nie następujące po nim wariacje), mini nadal się trzyma, francuzi dają radę - nowe clio wzornictwo fajne, citroen cactus strzał w 10 pod różnymi względami.

Więc da się. Drugiego DS-a pewnie już nigdy nie będzie, ale stwierdzenie że wszystko ma i będzie wyglądać jak BMW, to IMO przesada.

niż ten ciężki kloc wyprodukowany w kolaboracji z Oplem[/QUOTE]

Ze niby 159 ? Żenująca wypowiedz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do kolegi powyżej srekal34. Jeśli chodzi o prowadzenie to nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. W teście łosia jedna z najwyższych prędkości z jaką go pokonano to właśnie AR 159.

Do maklonentów wizerunku Gulii.

KTO Z WAS PANOWIE WIDZIAŁ GULIE NA ŻYWO ???????????

Ja po pierwszych zdjęciach też byłem sceptyczny. Po filmie z oględzin (z museum) dostrzegłem pewne smaczki których nie widać na zdjęciach. Tak że proponuje poczekać z tymi osądami.
Pozdrawiam forumowiczów

Amortyzatory
Powrót