Maciek-156
Aktywny
- Auto
- AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Czy ktos wie ile jest Gulietta i Mito wsród nas procentowo?
W dziale MiTo/Giulietta jest statystyka użytkowników
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy ktos wie ile jest Gulietta i Mito wsród nas procentowo?
Piszesz, że ginie już od kilku lat a jednak nie zginęła. Nawet teraz gdy jest szansa na odrodzenie marki będziesz pisał jak zawsze, że ginie.
Ciekawe ilu ALFAHOLIKOW, ktorzy placza ze marka upadla, kupilo nowa Alfe z salonu i serwisuje ja tylko w ASO.
Po prostu motoryzacja na chwilę obecną jest jak koło. Nie da się wymyśleć na nowo. Nowe fordy, kia i inne wyglądają prawie tak samo. Wpasowują się w dzisiejszą modę i tyle. Kończą się marki, które względnie zachowały swoją oryginalność.
Ale tak już jest, sam jak patrzę na moją Giuliette to widze w niej podobieństwo do Mazdy 3 i Astry J. MiTo było zdecydowanie bardziej unikalne w designie. Co niezmienia faktu, ze Giulietta jest lepszym autem od 156, oploalf(159 i Brery) czy właśnie MiTo -więc jeśli FIAT ma iść w stronę porpawy jakości kosztem unikalnośc - będzie dobrze. Już Julka sprzedawała sie nienajgorzej.Ja tam się po części zgadzam z KRSem. Alfa odbije się od dna i pewnie utrzyma, ale to nie będzie "ta" Alfa, tylko kolejny klon na drodze, różniący się od konkurencji jakimś przetłoczeniem i znaczkiem marki. I atrapą chłodnicy rzecz jasna. Taka kolej tego świata - kasa rządzi. Bez kasy nie będzie AR, ale jak pokazało 4C można zrobić oryginalny samochód który będzie się sprzedawał. Więc AR (czy w ogóle Fiat i spółka) idzie w kierunku wyciągnięcia maksymalnej kasy bez względu na koszty dla wizerunku marki.
I silniki tylko 4-cylindrowe...W marce AR coś zaczyna się dziać nie można temu zaprzeczyć jednak konkurencja jest mocna. Dla przykładu marka której styl według mnie nie zmienił się od lat.
http://autokult.pl/26171,model-volvo-s90-2016-na-zdjeciach-szpiegowskich
hehe, w punktnie bedzie mozna juz kupic oryginalnego autka za 10-20- max 40 tys zl. A to byla i jest glowna zaleta naszych 156,147, Gt, 166, 159-tek itd.
i jest glowna zaleta naszych 156,147, Gt, 166, 159-tek itd
Mala sprzedaz z salonow, wysoka utrata wartosci i po 5 latach mamy piekne, oryginalne autka za grosze.
Patrząc na to co dzieje się z dzisiejszą motoryzacją, silnikami, ochroną blacharki, elektroniką etc to mam wątpliwości, czy za 5-10 lat taka Giulia 2016 będzie w stanie wyruszyć w inną drogę niż na złom. A nawet jakby, to czy utrzymanie takiego wozu będzie opłacalne.
Niejednokrotnie stoje koło goscia w 2-3 razy droższym aucie ale to moja Alfinka wzbudza większe zainteresowanie bo to "exotic" w naszym kraju
Niejednokrotnie stoje koło goscia w 2-3 razy droższym aucie ale to moja Alfinka wzbudza większe zainteresowanie