[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Hah :D
GTBodek jest jak Internet Explorer :)

Żarty na bok: dziewczyn nie da się ocenić po samym tyłku... czekamy do 16 i będziemy ostro komentować.

Mnie najbardziej kręci wiadomość o topowej wersji silnikowej czyli V6 od Ferrari na dwóch turbinach:D A co do wyglądu to czekam do 16 i wtedy będę wiedział czy mi się podoba...

Trudno żeby każdy odwiedzający ten temat śledził go dokładnie. Od wczoraj najeba*iśmy już 28 stron. :D
NA autoedizione pojawił się artykuł, który niczego nie potwierdza nt. tych dwóch zdjęć, ale za to potwierdza nasze tezy że to mogą być jakieś stare foty wypuszczone dla podsycenia emocji: http://www.autoedizione.com/alfa-romeo-giulia-dont-judge-yet/. Jeżeli tak, to Marchionne jest geniuszem marketingu. :D

Trudno żeby każdy odwiedzający ten temat śledził go dokładnie. Od wczoraj najeba*iśmy już 28 stron. :D...............

fakt...wczoraj bylem u lekarza (przed 18stą)...jeszcze w poczekalni oglądałem zdjęcia garażowe...potem wizyta, prześwieltenie i już nie mogłem się odnaleźć w wątku, bo przybyło kilka stron postów... :)

Fuck up za fuck upem w robocie a ja obczajem temat o Gulii :) Ładna będzie nie ma co, ja i tak czekam najbardziej na właściwości jezdne.

Dla przypomnienia 159 pokonała w testach sprawnościowych ówczesną 3. https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek

to samo mam .... a czas się dłuży jak z gumy! oby miała tradycyjny ręczny nie jakiś przycisk.... pociągnąć za drążek męska rzecz! :D

AE mówi że dostali oficjalne potwierdzenie od Alfy, że ona nie będzie robiła livestreamu. Ale AE owszem. :)

własnie o tym piszę od dawna
będziecie rozczarowani
auto musi kupić Kowalski z grubszym portfelem
niestety, to wymusza uproszczenia i tandeciarstwo estetyczne
tak samo, Kowalski słucha goownianej muzyki "środka"
żre goowniane żarcie
niczego nie czyta
interesuje się goownem i plotkami
samochód też musi mieć "ustandaryzowany"
Trudno sie bardziej niezgodzic ;)
Jak ktos slucha popeliny, je w MC, czyta Fakt, czyli generalnie jest pazdzierzem to kupuje pazdzierzowe auto.
A Alfa nie byla, nie jest i nigdy nie bedzie pazdzierzowa.
Nie brakuje ludzi z nieco grubszym portfelem, z poczuciem estetyki, ktorzy chetnie kupia nietuzinkowe auto.
Chocby po to zeby sie wyrozniac. Z BMW czy Audi raczej tego efektu nie osiagna.
Napisales: "Kowalski z grubszym portfelem" - to oksymoron. Jak ktos ma grubszy portfel to nie jest szaraczkiem.
I owszem, 90% tych klientow premium wybierze cos niemieckiego, ale 10% cos wloskiego albo japonskiego.
Na marce premium naprawde mozna zarobic.
Przeczytaj ostatni wywiad z Haralderm Westerem, dokladnie napisal czym ma byc Alfa w przyszlosci. I na pewno ma nie byc przecietnym autem.

To napisz czym się z boku wyróżnia Julka albo 147? bo jakoś nie dostrzegam wyróżnienia....
wyróznia się, owszem, 145 albo 156.... ale to już prehistoria...
Oglądalem wczoraj u kumpla 156 po lifcie... tak na spokojnie, kupił sobie, pogadaliśmy, rocznik 2005.
No i powiem wam, że to auto ma absolutnie ponadczasową linię sedana... przepiękne proporcje, te linie ciągnięte od maski do tyłu, układają się poetycko.
Nie można, nie ma szans, zrobić ładniejszej bryły sedana...

Julka wyroznia sie pod kazdym katem. Swietnie poprowadzona linia, niebanalne przetloczenia, piekny tyl z niesamowitymi swiatlami (podobno zaprojektowal je Kaniewski). Linia deski rozdzielczej to dla mnie kwintesencja wloskiego stylu.
(inna sprawa ze ta deska po lifcie to kwintesencja wloskiego partolenia roboty)
Dasz wiare ze niedawno na stacji benzynowej jak tankowalem, podszedl do mnie typ i zapytal czy moze zrobic kilka
zdjec Giulietty ;) Tak bardzo mu sie spodobala ;)

Dasz wiare ze niedawno na stacji benzynowej jak tankowalem, podszedl do mnie typ i zapytal czy moze zrobic kilka
zdjec Giulietty ;) Tak bardzo mu sie spodobala ;)

Ludzie się nadal grzeją :). Ale tylko czerwonymi :). Mnie koleś na stacji, kiedy podjechałem 75, powiedział, że Porsche to jest pospolity samochód, a coś takiego absolutnie nie :).

No nie wiem ja zawsze jak jadę trochę dalej za Toyotą Auris, albo za Julką to dopóki nie podjadę bliżej to nie odróżniam tych aut:) Za to o moją 9 co jakiś czas mnie ktoś zaczepia, pyta, ogląda i zawsze to samo podsumowanie "piękne auto" :) a przecież to już ma 10 lat :D

No nie wiem ja zawsze jak jadę trochę dalej za Toyotą Auris, albo za Julką to dopóki nie podjadę bliżej to nie odróżniam tych aut:) Za to o moją 9 co jakiś czas mnie ktoś zaczepia, pyta, ogląda i zawsze to samo podsumowanie "piękne auto" :) a przecież to już ma 10 lat :D

Julka była pierwsza. A mnie się czasami Seaty mylą ze 159... Teraz producenci, zamiast się odróżniać, wolą unifikować... Miejmy tylko nadzieję, że to Alfa będzie nadawała ton, a nie odwrotnie.

Bo masówka leci,jak jadę za aurisem to nie wiem czy to giulietta jak jadę za seatem cordoba to nie wiem czy to cordoba czy to 156 patrzę na tylne klamki w hondzie myślę,że to alfa a to honda,która chamsko ściągnęła to
czasy alf skończyły się na 159 czyli krowie w stosunku do 156
powiedzcie szczerze,czy giulietta robi wrażenie jak 156 159 gt i reszta?dla mnie to zwykłe samochody niczym nieróżniące się od innych nie zwracam na nie uwagi bo co to za różnica hyundai czy giulietta różnia się szczegółami:edziapijekawe:
nie ma co liczyc na cuda,mamy wielkie wymagania do giulii przez to całe czekanie,ale przecież to auto będzie taką sama masówą jak mito czy giulietta,przecież nie zrobią z giulii 4c czy 8c nieosiągalne dla zwykłego dziada
śmiejecie się z passatów golfów audi czy bmw a sama alfa robi się masówką,wszystkie auta dzisiejsze są takie same,motoryzacja stoi w miejscu aby dodają jakieś badziewne opcje elektronike itd do psucia aby generacja za generacją są takie same nawet tego fl nie mogę nazwać
czekam dziś na pokaz ale nie liczę na cuda,motoryzacja była 15 20 lat temu i dalej teraz jest zwykła tandeta z taniejg plastiku
grzejmy się dalej do 16

Kto się wycofuje? A co to jest oficjalna strona alfy żeby się z czegoś wycofywać mieli? Rzucili te fotki a teraz tak jak tutaj zaczynają dostrzegać podobieństwo do wszystkiego a zwłaszcza bmw.
Tylko ze podobieństwo do bmw to już wszyscy widzieli w zamaskowanym aucie, a jak zobaczyli nie ubrane to zdziwienie ze jest podobny do bmw.
jak by alfa nie przespala 5 ostatnich lat to by mogła wypuścić coś nowatorskiego, a teraz wszyscy robią podobne, ładne auta ,to co mieli wymyślić koło od początku?

@dereza
Nie porównuj żadnego Passata czy Golfa do jakiejkolwiek Alfy bo to nawet nie jest śmieszne. Oczywiście mówię o stylistyce. A jeśli chodzi o wykonanie - mam w firmie Passata z 2013 roku i takiej tandety w środku to nawet koreańce nie mają. Auto ma 40 tys przebiegu, a skrzypi wszystko w środku jak 20 letni tapczan.
A już tekst że Giulietta niczym nie różni się od innych to żart dnia. Ale mówi to rozumiem właściciel Passata więc w sumie się nie powinienem dziwić.

Marki praktycznie nie ma a niektórzy oczekują cuda na miarę 8C czy 4C. 8C było 500 sztuk, a na 4C trzeba czekać DWA LATA. I takie auta mają utrzymać markę na rynku?
Giulia to ma być ładne auto, wyróżniajace się z tłumu i które będzie się sprzedawać. Nic więcej.
A jak nie będzie, to w końcu marka upadnie. Ostatni Saab 9-3 jest świetny, ale gdzie jest dzisiaj Saab?

Ostatni Saab 9-3 jest świetny, ale gdzie jest dzisiaj Saab?

No właśnie ostatni saab był taki nijaki, niby ładny, podobać się może, ale efektu wow nie robił i właśnie to go zabiło. Nie był taką rewolucją jak ten pierwszy 9-3.

Amortyzatory
Powrót