[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Ciekawe kiedy ruszy fabryka :)

Ostatnia edycja:
@Archan, a teraz sprawdź co się działo w temacie przez ostatnie ~18 stron ;)

Alessandro Masera na TT wrzucił coś takiego - wygląda na słabe rendery.

170823d1435128363-alfa_giulia__2015_-cipsemgwuaahijt.jpg

src: https://twitter.com/aMasera/status/613593531937071104

Załączniki

• CIPsEMGWUAAHIjt.jpg
    CIPsEMGWUAAHIjt.jpg
    33.7 KB · Wyświetleń: 644
Po zobaczeniu tyłu byłem na tak, przy takim przodzie to dla mnie masakra. Przód z tych renderów nie podoba mi się, wcale . Zobaczymy dziś o 16 :)

Napiszę to teraz, bo trzeba do roboty. Design AR docenia się po latach. Na pewno tego nie spartolą, ale trzeba wziąć pod uwagę target i misję, jaką TIPO 952 ma na całym świecie. Osobiście uważam, że najważniejsze, żeby był dobry stosunek cena/jakość no i żeby auto dobrze jechało i hamowało. Reszta jest dla mnie do przełknięcia - podobieństwa do bmw/mazdy da się znaleźć zawsze.

Andrzejsr, celem AR jest sprzedaż, nie mogą zrobić czegoś nadto ryzykownego teraz. Jak dla mnie, to od dawna można było się spodziewać, że będzie to auto w pewnym stopniu "zwykłe". Na pierwszy rzut oka, na mnie wywarło pozytywne wrażenie i tak mają też reagować ludzie niezwiązani z marką. Pasjonaci, którzy spodziewali się nie wiadomo czego, mogą być zawiedzeni..

własnie o tym piszę od dawna
będziecie rozczarowani
auto musi kupić Kowalski z grubszym portfelem
niestety, to wymusza uproszczenia i tandeciarstwo estetyczne
tak samo, Kowalski słucha goownianej muzyki "środka"
żre goowniane żarcie
niczego nie czyta
interesuje się goownem i plotkami
samochód też musi mieć "ustandaryzowany"

"lubimy takie melodie, które już znamy" (Inżynier Mamoń)

- - - Updated - - -

Dla mnie też słabo.
Spodziewam się lepszej linii bo Alfy zawsze wyróżniały się z pozostałej masy aut. .

To napisz czym się z boku wyróżnia Julka albo 147? bo jakoś nie dostrzegam wyróżnienia....
wyróznia się, owszem, 145 albo 156.... ale to już prehistoria...
Oglądalem wczoraj u kumpla 156 po lifcie... tak na spokojnie, kupił sobie, pogadaliśmy, rocznik 2005.
No i powiem wam, że to auto ma absolutnie ponadczasową linię sedana... przepiękne proporcje, te linie ciągnięte od maski do tyłu, układają się poetycko.
Nie można, nie ma szans, zrobić ładniejszej bryły sedana...

Tak jak pisałem wczoraj - kontrolowany wyciek szpiegowskich zdjęć (przypadkowo) pokazujących tylko tył, co tylko podsyca ciekawość. Zagrywka z dementi - majstersztyk.

To napisz czym się z boku wyróżnia Julka albo 147? bo jakoś nie dostrzegam wyróżnienia....
wyróznia się, owszem, 145 albo 156.... ale to już prehistoria...

Julka z boku - no niczym, nawet przerażająco do Astry podobna jest, ale tył i przód - nie do podrobienia (nawet jeśli Toyota i Koreańce próbują). 147 zaś oczywiście, że się wyróżnia, w dodatku nadal wygląda nieźle (a to już 14 czy 15 lat, zdaje się). 145 było przeszpetne. 156 zgadzam się, design wyprzedzający swoje czasy o kilka długości.

Amortyzatory
Powrót