[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A może nie BMW ? Komu Jaguara XE komu :P

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 56a97f9e80b1a55273da72a7d2c693b3.jpg
    56a97f9e80b1a55273da72a7d2c693b3.jpg
    70.9 KB · Wyświetleń: 593
  • 2014-Jaguar-XE-S-Limousine-Carnelian-Red-Premiere-Paris-LIVE-02-750x500.jpg
    2014-Jaguar-XE-S-Limousine-Carnelian-Red-Premiere-Paris-LIVE-02-750x500.jpg
    130.2 KB · Wyświetleń: 604
Kolejne info z przed chwili:
L'unica cosa di vero che c'è in quella foto sono i cerchi , nel nuovo disegno supersport. Fonte ...
Jedyne co prawda, że jest w tym zdjęcie są felgi, w projekcie nowej supersport. Źródło...

A to już by była ciekawostka.

ris, jeżeli to prawda to ktoś zadał sobie baaaardzo dużo trudu i posiedział nad tym w fotoszopie.

Albo pokazał zdjęcie (niewdrożonego prototypu) sprzed kilku lat.

Ostatnia edycja:
ris, jeżeli to prawda to ktoś zadał sobie baaaardzo dużo trudu i posiedział nad tym w fotoszopie.
Zobacz na tylne drzwi i szybke jak sie idealnie składają tak samo w obu zdjeciach :)
ps.
Pierdoła tego nie robił musiał się znać.

Ciężko określić czy to ściema, czy właściwe auto,z boku jak już wcześniej ktoś napisał
przypomina mi 156 ( pochylenie tylnej szyby no i klapa bagażnika górne narożniki ) ale
za kilkanaście godzin wszystko się wyjaśni.Na podstawie tych skromnych dwóch zdjęć ciężko
określić zdecydowanie czy to będzie sukces, czy porażka.Sukcesem już jest fakt że to auto istnieje nie jest z kartonu i mam nadzieję że wsparcie ze strony maserati i ferrari przełożą się
jednak na OGROMNY sukces nie mniejszy jak AR156 i niemieckie marki stracą dużą cześć rynku (tortu)

Kurde, tak się ciągle przypatruję temu zdjęciu, nawet tylna szyba jest zaparowana od środka. no nie wierze że to jest fotoszop. :D

- - - Updated - - -

Zobacz na tylne drzwi i szybke jak sie idealnie składają tak samo w obu zdjeciach :)
ps.
Pierdoła tego nie robił musiał się znać.

DOlna linia okna jest inna, a drzwi mają zupełnie inne przetłoczenia- XE w górnej części z tyłu, a Giulia idące z klamki pasażera.

Ciekawy ten spoiler z wcięciem na środku. Jakoś nie pod kolor, co przekonuje mnie do teorii o niedawnym prototypie. Do tego lusterko takie jakieś zwykłe. Klamkę tylną przeboleję chociaż po ciuchu liczyłem na coś w stylu 156. Proporcje tak czy inaczej będą świetne, na miarę XE.
A ja obiecałem sobie że dziś po południu do jutra nie oglądam i nie czytam newsów moto, ale nie idzie się powstrzymać ;) A tu już się trochę zawiodłem silnikiem V6 z turbo, to będzie bardzo drogie. liczyłem na jakieś wolnossące V6 dla ludu a raczej pasjonatów.

Napis GIULIA tragiczny. Poza tym nie widzę żadnych nawiązań do "starej" Giulii, a te były chociażby widoczne przy 4C (T33 Stradale). No i wydaje mi się dziwne, że nie ma żadnego łączenia tylnego zderzaka z resztą nadwozia.

Nie wiem, co chcecie od tych klamek. W 156 są ekstra, fakt, do czasu gdy tylna się nie urwie, a w przedniej nie zablokuje się guzik :). Już wolę takie działające. W 159 już przeciez szału nie robią, normalne klamki.

Mówię wam, że to jest na bank foto nowej Giulii, te zdjęcia są po prostu zbyt prawdziwe. Ciekawe jak wygląda środek ?

Teraz chcąc wziąć rynek Alfa musi także pokazać przewagę w technice i wreszcie wypuścić spójne stylistycznie i technologicznie auto.
Bo ja wiem... 159ka stylistycznie mogła by mieć premierę równie dobrze jutro i dalej wyglądała by lepiej niż połowa aut konkurencji w fazie projektu ale mimo sukcesu tego modelu uważam ,że akurat technologicznie nie dorównywało konkurentom . Ja nie dostrzegam nawet w topowych wersjach 159 jakichś bajerów , cudów wianków i innych luksusów elektronicznych ale nie ma osoby ,która nie popatrzy na ten "wredny ryj" obojętnie . Kumpel Vageniarz ,który przelatał już dziesiątki Fałwejów stwierdził ,że co by nie mówiono o tej marce to ładniejszej "limuzyny" od 159ki nie widział i ja będąc nieskromnym muszę się z tym zgodzić . To co zawsze odróżniało Alfy od konkurencji ( za co im chwała ) to odmienność - nie ma Alfy ,która( tak jak w przypadku Gebelswagenów ) jest klonem "siostry" . I żadna nie była projektowana z myślą o trendach rynkowych bo mimo ,że Julka i Mito budzą mieszane emocje to są megaoryginalne . Popatrzcie na Pastucha - nowy model inspirowany jest z przodu chyba Wołgą a z tyłu to Audi (choć chodzą słuchy ,że inspiracją był kredens z okresu miedzywojennego ale fakt taki ,że brzydszy niż 10 letni B6 ) . Skoda klupie z jednej formy wszystkie modele -tragedia . Alfa jaka nie będzie to będzie JEDYNA i za to kocham tą markę - za szlachetną nazwę , jedyny design w swoim rodzaju . Bo są samochody i są Alfy :) . PEACE.

Ostatnia edycja:
Klamki w 159 też są smaczkowe. A co do porównania do BMW i Audi... Dziś oglądałem infiniti G50. Jakie to auto z boku i tyłu ma super proporcje i ciekawe detale. Na pewno ciekawsze niż powyższe czerwone coś. Infiniti poz przodem jest naprawdę ładne. Przód zwyczajny, japoński. Ale cena 150kzl powoduje za sprzedaży nie ma. Oby z alfa tak nie było.

Jeżeli okaże się prawdą że te dwa zdjęcia wyciekły celowo, aby zwrócić uwagę na jutrzejszą premierę i były to stare wersje modelu to chylę czoło przed marketingiem FCA i cwanym podejściem do robienia szumu :cool: jeśli może być lepiej, czemu nie

A o której jutro będzie wszystko wiadomo ?

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Jeżeli okaże się prawdą że te dwa zdjęcia wyciekły celowo, aby zwrócić uwagę na jutrzejszą premierę i były to stare wersje modelu to chylę czoło przed marketingiem FCA i cwanym podejściem do robienia szumu :cool: jeśli może być lepiej, czemu nie

Wydaje mi się dziwne, że ostatnie 24h nie daliby rady utrzymać tajemnicy...

Amortyzatory
Powrót