[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Na włoskim forum przód kojarzą z tą fotą Bilda:

170772-alfa_giulia__2015_-alfa_romeo_giulia_e.jpg

Załączniki

• Alfa-Romeo-Giulia-e.jpg
    Alfa-Romeo-Giulia-e.jpg
    42.8 KB · Wyświetleń: 520
Ostatnia edycja:
Jeśli to auto na tych szpiegowskich fotkach to ten długo wyczekiwany i dopracowywany model - to BMW i Audi nie muszą się martwić o konkurencję w tym segmencie... otworzą jutro szampana. Dlaczego? Bo będą widzieć, że nawet Alfa Romeo już nie jest w stanie im dorównać stylistycznie... tak jest, stylistycznie. Ostatnie modele BMW czy Audi pokazują, że niemiaszki potrafią zrobić ładne auto. Napęd na tył i obiecana V6 od Ferrari/Maserati nie podbije sprzedaży, chyba że Alfa idzie w dumping cenowy i po 15000 EUR będzie te auta sprzedawać...
Ja tak czytam i się zastanawiam - Jeżeli tobie stylistycznie się lepiej podoba TO :
170771-alfa_giulia__2015_-bmw3seriestouring_f31_4586_7.jpg
od wizji nowej Alfy to ( rozumiem -gust ) nie mam pytań . BMW wszystkie modele róznią się rozstawem osi . Nowe Q7 wygląda gorzej niż stare ( grill ma jak ruszt z kuchenki Ewy ) . Jaka linia??? Jedyną linię to ma nigdy nie lubiany przeze mnie Mercedes . Jak kochałem Beemki ( do modelu E39 ) tak obecnie nie mogę patrzeć na to co wypuszczają na rynek . W salonie chyba sami mylą modele . Osobiście uważam ,że Niemców kopie po tysiąckroć Mazda ze swoją 3ką i 6tką i cała brać koreańska . Się zastanawiam gdzie w Audi jest linia studia Italdesign ,którego jest właścicielem , chyba w linii wycięcia popielniczki . Dajcie szanse temu autu . Jutro albo walimy gorzałę z radości albo ( jak wsadzą przód z Julki ) z rozpaczy . Narazie zanosi się na pierwszy aspekt . PS. Mi tam trąci Maserakiem ale akurat mnie to cieszy -szlachecki rodowód mile widziany .

Załączniki

• BMW3SeriesTouring-F31--4586_7.jpg
    BMW3SeriesTouring-F31--4586_7.jpg
    71.9 KB · Wyświetleń: 477
Ostatnia edycja:
Od 3h oglądam te fotki i nie mogę wyjść ze zdziwienia, że zdjęcia wyszłyby 24h przed premierą, w jakimś garażu, w tle z jakimś gościem. Na samej mecie pozwoliliby na coś takiego?
Po drugie...przecież to BMW 3. Ta sama linia okien, te same tylne okno, ta sama bryła, ta sama antena, klamki, nie za duże tego przypadkiem? Do tego ten tragiczny napis Giulia.
Wiadomo, że w dzisiejszych czasach nie da się tak zaskoczyć designem jak w 97 przy 156, no ale jednak Alfa musi się wyróżniać.

A może te zdjęcia to po prostu fake?

edit. Na FB Tipo952 piszą, że te fotki to prototyp sprzed kilku miesięcy i jutro zobaczymy inne auto. Ciekawe...

Ostatnia edycja:
Od 3h oglądam te fotki i nie mogę wyjść ze zdziwienia, że zdjęcia wyszłyby 24h przed premierą, w jakimś garażu, w tle z jakimś gościem. Na samej mecie pozwoliliby na coś takiego?
Po drugie...przecież to BMW 3. Ta sama linia okien, te same tylne okno, ta sama bryła, ta sama antena, klamki, nie za duże tego przypadkiem? Do tego ten tragiczny napis Giulia.
Wiadomo, że w dzisiejszych czasach nie da się tak zaskoczyć designem jak w 97 przy 156, no ale jednak Alfa musi się wyróżniać.

A może te zdjęcia to po prostu fake?

Tez tak mysle.

Myślę że po prostu jest wiecej osób do obsługi tego wydarzenia i wszytskich nie dali rady upilnować.

Na FB w profilu tipo 952:

Una nostra fonte , che ci crediate o meno, ci ha riferito che la macchina che sarà presentata domani non sarà quella riportata nelle foto che stanno girando da oggi pomeriggio . La seguente è un prototipo di diversi mesi fa.
Nasza źródła, wierzcie lub nie, nam powiedział, że samochód, który zostanie przedstawiony nie będzie jutro obserwowanej w zdjęć, które zwracają od dziś po południu. Oto prototyp kilka miesięcy temu

Tył ociężały wygląda jak doklejony a bok z tymi klamkami przypomina Skodę Octavia.

Dokładnie to samo skojarzenie miałem. Tył fajny (poza napisem) ale całościowo mam jednak wielką nadzieję, że to fake jest...

attachment.php

Załączniki

• update-2016-alfa-romeo-giulia-tipo-952-spied-might-be-called-milano-photo-gallery_14.jpg
    update-2016-alfa-romeo-giulia-tipo-952-spied-might-be-called-milano-photo-gallery_14.jpg
    40.6 KB · Wyświetleń: 661
Gdzie wy tam BMW widzicie? Zdjęcie dupki mi się nie widzi. Mianowicie zdjęcie od boku pokazuje, że jest na co czekać.

A powinni zaskoczyć jak w '97, dlaczego? Ot choćby dlatego jakie emocje budzi ten nowy model, widać że posiadacze Alfy Romeo mają duże oczekiwania co do stylistyki, w końcu do tego przyzwyczaja nas Alfa Romeo. Teraz chcąc wziąć rynek Alfa musi także pokazać przewagę w technice i wreszcie wypuścić spójne stylistycznie i technologicznie auto. Tylko to gwarantuje sukces, jak spartolą jedno lub drugie to nie mają nic. Teraz nie ma już czasu na pomyłki, wszystko musi być tip top chcąc utrzymać się a rynku, a i mając apetyt na kawałek tortu od rywali.

Na forach włoskich czytam, że to żywcem skopiowane Maserati, tylko zubożone (ten pojazd na zdjęciu szpiegowskim), podobieństwa są, fakt. Nie mniej jednak Maserati to specyficzna marka z swoim designem, Alfa Romeo nie powinna się na niej wzorować. Ja jestem dobrej myśli, 8C zrobili piękne, 4C też (no może ciut przekombinowali z tymi światłami z przodu i wnętrzem), 159 jest OK, Giulietta również... no chyba nie palną sobie z armaty w stopę

Mi deczko Poloneza Atu+ :D

Kolejne info z przed chwili:
L'unica cosa di vero che c'è in quella foto sono i cerchi , nel nuovo disegno supersport. Fonte ...
Jedyne co prawda, że jest w tym zdjęcie są felgi, w projekcie nowej supersport. Źródło...

Ostatnia edycja:
Ot choćby dlatego jakie emocje budzi ten nowy model, widać że posiadacze Alfy Romeo mają duże oczekiwania co do stylistyki, w końcu do tego przyzwyczaja nas Alfa Romeo.

Ale ile z nas, posiadaczy Alfy, użytkowników tego forum kupi ten samochód?

Na carscoops.com się w miarę podoba http://www.carscoops.com/2015/06/new-alfa-romeo-giulia-this-is-really-it.html

No i od nowej 3-er też bardziej zadziorna! BMW przy Giulii z przecieków to taczki dla helmuta, no może poza M5-ką! (ale to chyba większe auto)

Oto zestawienie wieczoru:
170778d1435090127-alfa_giulia__2015_-00_bmw_3_images.jpg

170777d1435090124-alfa_giulia__2015_-00_2015_bmw_3_series_redesign_2015_bmw_2_series_coupe__detroit_2014_3_2015_bmw_2_series.jpg

170776d1435090119-alfa_giulia__2015_-56a97f9e80b1a55273da72a7d2c693b3.jpg

170779d1435090129-alfa_giulia__2015_-00_lead14_2014_bmw_328_gt_review.jpg

170780d1435090132-alfa_giulia__2015_-00_satin_red_bmw_m5_2.jpg

ps. Jarosław Maznas napisał na FB: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202907484007709&set=a.1024918442819.3873.1821019785&type=1
W ciągu ostatnich czterech lat kilka razy zapowiadano i odwoływano jego premierę, ogłaszano też śmierć tego modelu, a jednak w końcu się udało – już jutro, 10 lat po premierze Alfy Romeo 159, debiut następcy: Alfa Romeo Giulia! Poprzednia Alfa Romeo Giulia, produkowana od 1962 do 1978, była najchętniej kupowaną Alfą w latach 60. i 70. Nowa Giulia będzie produkowana z tylnym napędem(!!!). Wersje podstawowe będą miały czterocylindrowy turbodoładowany silnik 2.0 w trzech wersjach mocy: 180, 250 i 330 KM. Wersja topowa otrzyma 510-konny silnik V6 z dwoma turbosprężarkami – produkuje go Ferrari dla Maserati Quattroporte i Ghibli. Będą też silniki Diesla: 3.0 V6 340 KM firmy VM Motori (dołożono drugą turbosprężarkę i podwyższono moc z 275 KM) oraz 2-litrowe o mocach 210, 180 i 135(???) KM. Giulia powstała na nowej platformie o wdzięcznej nazwie Giorgio, na której można produkować samochody z tylnym napędem oraz 4x4. Włosi planują uruchomienie produkcji seryjnej nowej Alfy w listopadzie, dochodzą jednak nieoficjalne głosy, że z powodu drobnych problemów (podobno trzeba jeszcze dopracować kilka elementów będących źródłem zbyt dużych wibracji i nadmiernego hałasu wewnątrz samochodu) produkcja seryjna ruszy dopiero w marcu 2016. Alfa Romeo Giulia będzie produkowana w fabryce w Cassino w pobliżu Rzymu. Jutrzejszy debiut odbędzie się w Muzeum Alfy Romeo w Arese pod Mediolanem, gdzie wiele lat temu miałem okazję odbyć bardzo długą i ciekawą rozmowę ze Zbyszkiem Maurerem, projektantem pracującym dla Alfy Romeo. Pamiętam cudowną opowieść Zbyszka o tym, jak projektował słynne "scudetto" do Alfy 156, które w tej formie stało się wizytówką stylistyczną współczesnej Alfy Romeo. Będę szczery – mam jakąś słabość do każdej Alfy Romeo i już dawno tak bardzo nie czekałem na nowy samochód

Załączniki

• 56a97f9e80b1a55273da72a7d2c693b3.jpg
    56a97f9e80b1a55273da72a7d2c693b3.jpg
    70.9 KB · Wyświetleń: 1,769
  • 00_2015-bmw-3-series-redesign-2015-bmw-2-series-coupe-in-detroit-2014-3-2015-bmw-2-series.jpg
    00_2015-bmw-3-series-redesign-2015-bmw-2-series-coupe-in-detroit-2014-3-2015-bmw-2-series.jpg
    113.2 KB · Wyświetleń: 535
  • 00_bmw_3_images.jpg
    00_bmw_3_images.jpg
    6.8 KB · Wyświetleń: 599
  • 00_lead14-2014-bmw-328-gt-review.jpg
    00_lead14-2014-bmw-328-gt-review.jpg
    103.3 KB · Wyświetleń: 523
  • 00_Satin-Red-BMW-M5-2.jpg
    00_Satin-Red-BMW-M5-2.jpg
    82.2 KB · Wyświetleń: 555
Amortyzatory
Powrót