[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ris.. a Audi czy BMW dupe urywa? Nie. Zaryzykuję stwierdzenie, że wszystko co poniżej BMW 5 i Audi A6 jest brzydkie i pokraczne. Dla tych mniejszych modeli znaczek robi swoje.
Nawet jeśli nie urwie, to technicznie będzie to półka wyżej wymienionych.. :)

Nowe BMW 3 mi się podoba, ale dupy nie urywa. Poprzednie było wg mnie wręcz nieciekawe i niespójne... A sprzedają się tego miliony...

Ris.. a Audi czy BMW dupe urywa? Nie. Zaryzykuję stwierdzenie, że wszystko co poniżej BMW 5 i Audi A6 jest brzydkie i pokraczne. Dla tych mniejszych modeli znaczek robi swoje.
Nawet jeśli nie urwie, to technicznie będzie to półka wyżej wymienionych.. :)

Wiesz czym sie kieruje przeciętny nabywca samochodu ? Wzrokiem. Jak nabywca nowego samochodu poczyta pare kawałów o AR to co wybierze jak du.y nie będzie urywać ?

Bo Ci sie kierują ceną

Wiem :P
...tak tylko prowokacyjnie ;)
I zapewne wychodząc z tego założenia zarząd AR może dać wysokie ceny, bo skoro nie chodzi o cenę (w grupie docelowej) to... także IMO design i performance będzie kluczowy :)

Wiem :P
...tak tylko prowokacyjnie ;)
I zapewne wychodząc z tego założenia zarząd AR może dać wysokie ceny, bo skoro nie chodzi o cenę (w grupie docelowej) to... także IMO design i performance będzie kluczowy :)

Pożyjemy zobaczymy, jak pokażą auto za kilka dni to się oceni jakie ma szanse. Musi mieć to coś w designie a jeśli nie to w wyposazeniu. Ale tokie coś co będzie odrzucać od wspomnianych wyzej rywali. Jedyne co mnie zastanawia na plus to tajemnica jakiej jeszcze nie było
w historii. Nie jest powiedzine że ten muł Maserati to wielka ściema. No ale cóż jeszcze kilka dni :)

Ktoś się orientuje czy będzie jakiś livestream z tego doniosłego eventu?

Ktoś się orientuje czy będzie jakiś livestream z tego doniosłego eventu?

Rudno powiedzieć, nie ma żadnej informacji na ten temat.

Coś nowego :

http://www.printzone.ch/1.gif

169955-alfa_giulia__2015_-bbb.jpg

- - - Updated - - -

Załączniki

• AAA.jpg
    AAA.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 187
  • BBB.jpg
    BBB.jpg
    86.7 KB · Wyświetleń: 603
Ostatnia edycja:
Rozumiem, że jeśli GC to w wersji SRT8 (skoro Giulia w wersji GTA)? :) Cenowo pewnie podobnie będzie

A po co do Jeepa duża benzyna? Chyba tylko po to, żeby mieć na co wydawać sporo pieniędzy. 2,2d to optimum jakie można tam założyć.

- - - Updated - - -

Rudno powiedzieć, nie ma żadnej informacji na ten temat.

Coś nowego :

http://www.printzone.ch/1.gif

169955-alfa_giulia__2015_-bbb.jpg

- - - Updated - - -

No i tak to pewnie wygląda. Czyli ogólnych założeń co do wyglądu nie zmienili przynajmniej od 4 lat. Szkoda, bo bardzo mi się spodobała ta "biała" Giulia. Cóż.

A mi ten profil zwyczajnie podoba się - może trochę konserwatywny, ale fajne proporcje, takie klasyczne RWD. Natomiast trudno mi na tej podstawie oceniać przód czy zadek. Jeśli jednak nie będzie to mumin to myślę, że kichy nie będzie i byłbym na tak, gdyby tak właśnie miała wyglądać ostateczna wersja. Chociaż mnie osobiście interesuje jedynie SportWagon :->

A po co do Jeepa duża benzyna? Chyba tylko po to, żeby mieć na co wydawać sporo pieniędzy. 2,2d to optimum jakie można tam założyć.
Tam najmiejszy diesel to 3.0 i on jest ok do codziennej jazdy, ale wspominałeś o wersji GTA Alfy, więc aby zapewnić podobne doznania i osiągi to musiałbyś brać GC SRT8 (swoją drogą super auto za rozsądną cenę, tylko to paliwo i te częste przeglądy..)

Co do tej wizji: tył jakoś mi nie podchodzi, ale możliwe, że światła tak dziwnie wyglądają pod tym kątem (mocno wchodzą w bok auta). Tak samo jest z Jaguarem F Coupe (http://www.car-addicts.com/wp-content/gallery/jaguar-f-type-coupe/jaguar-f-type-coupe-33.jpg), ale wystarczy zobaczyć auto z trochę innego kąta i już super się komponuje.

Idąc tropem tej wizualizacji to wystarczyło by wyraźniej zarysować linie nadkoli i dolna linie szyb poprowadzić tak aby schodzila bardziej do góry i auto od razu dostalo by pazura. Tylko pewnie wtedy weszli by w drogę Maserowi.

Amortyzatory
Powrót