[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Co do powszechności praktyk to ja też takie coś dostałem na lusterku w Giulii plus dzwonili potem zapytać o zadowolenie - ale robili ją w serwisie innej marki. Widać takie standardy teraz. Na złość niektórym tu obecnym FCA też stara się standardów światowych przestrzegać :)

Stara się FCA ale efektów jeszcze nie widać ...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Widać, ale nie w każdym salonie, bo przecież to nie "ich" salony i jak widać po komentarzach o naprawach, jedne są na poziomie normalnym, inne są głęboko w czarnej d... Może FCA boi się z jakiegoś powodu straszyć odebraniem autoryzacji skoro niektórzy tak sobie poczyniają i utrwalają złą opinię o polmozbytach i PRLu w całej marce.

FCA nie boi się - tak się mi wydaje. Odebrali autoryzację serwisu należącego do Carserwisu przy ul. Łopuszańskiej w Warszawie.

Ten na ul. Łopuszańskiej nie ma już autoryzacji. Jedynie na ul. Połczyńskiej ma autoryzacje.

[MENTION=73165]azar[/MENTION] - trochę złośliwości - to nie ja pisałem o "jednym z lepszych ASO". Jeśli chodzi o Carserwis to: serwis blacharsko-lakierniczy jest dobry (akurat na Łopuszańskiej); na Połczyńskiej jest tylko dwóch mechaników znających się na alfach, reszta to niestety stary Polmozbyt. Z serwisem mechanicznym nie jest źle u Dukiewicza, ale to też nie to co powinno być. Kultura techniczna młodych mechaników jest mizerna i to jest powszechna bolączka serwisów.

Co do powszechności praktyk to ja też takie coś dostałem na lusterku w Giulii plus dzwonili potem zapytać o zadowolenie - ale robili ją w serwisie innej marki. Widać takie standardy teraz. Na złość niektórym tu obecnym FCA też stara się standardów światowych przestrzegać :)

Taki standard miałem już kilka lat temu przy Giulietcie - u Dukiewicza.

Ale nie w Carserwis Warszawa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

7,1 do setki? Hmmmm no kurde to szybciej niż moja 2.4 "dla ciut bogatszych". Dla mnie spoko- ciekawe czy połączą z prądem w hybrydę?

R4 1,3 180KM 320Nm
R4 2,0 200KM 330Nm

Trzeba zauważyć, że oby dwa silniki są R4, więc jeśli ktoś nie zamierza tuningować 2.0 to pewnie nie odczuje różnicy. Nie jest to R3, a to duża różnica. Dynamika i dźwięk na podobnym poziomie.

R4 1,3 180KM 320Nm
R4 2,0 200KM 330Nm

Trzeba zauważyć, że oby dwa silniki są R4, więc jeśli ktoś nie zamierza tuningować 2.0 to pewnie nie odczuje różnicy. Nie jest to R3, a to duża różnica. Dynamika i dźwięk na podobnym poziomie.
Bo ten silnik 1,3 180 KM jest już fabrycznie podkręcony tak, jak 2,0 280 KM w stosunku do 2,0 200 KM, tylko z 2/3 pojemności :D
(1,3 / 2,0 * 280 KM = 182 KM) Czy pojawi się również wersja 1,3 130 KM (1,3 / 2,0 * 200 KM) ? :P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót