[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dobry ruch :) Która wersja benzyny ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No oczywiście absolutne minimum czyli 1.4 170. Była mowa o QV ale żona by miała szybsze auto od mojej GTV na co pozwolić sobie nie mogę ;)

Zacnie:) W automacie żona będzie miała wygodę a przy tym silniku na trasie spalanie da się utrzymać w ryzach.

Wolałbym manual bo TCT mi d... nie urwało a spalanie z litr mniejsze

Dla wymagającego kierowcy wiadomo że manual lepszy ale pisałeś, że nowa Giulietta ma być dla żony a ta na pewno z automatu będzie zadowolona. Automat więcej spali w mieście ale na autostradzie powinien być oszczędniejszy , bo ma niższe obroty na ostatnich przełożeniach.

Dobra klepnąłem 170 KM to nie będę się już rozdrabniał na 150 ;)

Goniłem cztery czerwone konie moją giulią:)
55.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Zabrałem giulie do domu[emoji964]
Monza, the temple of speed[emoji469]
56.jpg
57.jpg
58.jpg
59.jpg
60.jpg

To zdjęcie gościa stojącego na rowerze i ten stary mur jest świetne, to jakby się cofnąć 70 lat wstecz :).
I oglądając Monzę w Internetach rozglądałem się za ta czerwoną 156, jeszcze do niedawna zamykała stawkę na okrążeniu rozgrzewkowym - fajnie, że ją wytropiłeś :)

:) no nic..czekamy na zapowiadany lifting auta, które się nie sprzedaje..... może po liftingu sprzedaż Giulii wystrzeli w górę:))?

To powszechnie teraz stosowana praktyka? Czy specyfika tego serwisu tylko?
Tak na marginesie całkiem ok serwis. Wcześniej wymieniałem olej, bo auto chciało a teraz serwis 30tys. Pani deklarowała 3h, wyszło 3h45’ i choć nie miałem focha, to dostałem odgrzybianie klimy w gratisie, w ramach przeprosin.
A i zero awarii so far[emoji123]
101.jpg
102.jpg

To powszechnie teraz stosowana praktyka? Czy specyfika tego serwisu tylko?
Tak na marginesie całkiem ok serwis. Wcześniej wymieniałem olej, bo auto chciało a teraz serwis 30tys. Pani deklarowała 3h, wyszło 3h45’ i choć nie miałem focha, to dostałem odgrzybianie klimy w gratisie, w ramach przeprosin.
A i zero awarii so far[emoji123]
101.jpg
102.jpg

W Zasadzie Kraków bardzo podobnie plus dzwonią i się upewniają czy aby na pewno wszystko było ok. Oczywiście kawka, ciastko plus na urodziny dostałem życzenia listem :)

Odgrzybianie klimy to przeważnie wrzucenie generatora ozonu do kabiny na kilkanaście min. Albo nawet i nie tylko mówią że było :D Nie do sprawdzenia. Klient zadowolony bo dostał coś w gratisie i nie będzie się ciskał że więcej czekał :D

Smart :)

U mnie dezynfekcja wykonywana jest za pomocą chemii. Na pewno poczujesz miły, rześki, spirytusowy zapach w kabinie.

Odgrzybianie klimy to przeważnie wrzucenie generatora ozonu do kabiny na kilkanaście min. Albo nawet i nie tylko mówią że było [emoji3] Nie do sprawdzenia. Klient zadowolony bo dostał coś w gratisie i nie będzie się ciskał że więcej czekał [emoji3]

Smart :)

Nie wiem jak u Ciebie. W moim przypadku do wykonania w dowolnie wybranym terminie(czytaj, nie zrobiili tego jeszcze). Byłoby szczytem głupoty dokładać sobie kolejnych minut na odgrzybianie, aby powiększyć opóźnienie.

Co do powszechności praktyk to ja też takie coś dostałem na lusterku w Giulii plus dzwonili potem zapytać o zadowolenie - ale robili ją w serwisie innej marki. Widać takie standardy teraz. Na złość niektórym tu obecnym FCA też stara się standardów światowych przestrzegać :)

Amortyzatory
Powrót